Βρανόπουλος: «4 εκατ. τα έσοδα του Ερασιτέχνη, βοήθησε ο Μπακογιάννης»

Βρανόπουλος: «4 εκατ. τα έσοδα του Ερασιτέχνη, βοήθησε ο Μπακογιάννης»

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία ΠΑΕ – Ερασιτέχνη έβγαλε στο φως ο Δημήτρης Βρανόπουλος στην εκπομπή του SDNA, «Face 2 Face».

Αναλυτικά:

Για το αν μπορούσε να φανταστεί πέντε μήνες πριν ότι θα προχωρήσει το όλο θέμα με το γήπεδο: «Η αλήθεια είναι ότι και  εγώ και το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη πιστεύαμε ότι θα προχωρήσει. Το μόνο που δεν ξέραμε ήταν ουσιαστικά το χρονοδιάγραμμα».

Για τη δυσπιστία που υπήρξε: «Ο κ. Μπακογιάννης δεν ήθελε να μας δώσει λανθασμένες πληροφορίες. Ο Δήμαρχος προσπαθούσε να ελέγξει το θέμα με τη χρηματοδότηση και γενικότερα το παρασκήνιο του ζητήματος. Εχουμε περιμένει τόσα χρόνια, λίγοι μήνες δεν είναι κάτι».

Για τις συναντήσεις του με την κ. Μπάκα, συνεργάτιδα του Γιάννη Αλαφούζου: «Στις 20 Νοεμβρίου υπογράψαμε το MOU και το πρώτα μας μέλημα ήταν να τα βρούμε με την ΠΑΕ ως προς το οικονομικό σκέλος για το γήπεδο. Με την κ. Μπάκα βρεθήκαμε τέσσερις φορές. Κάθε φορά εξέφραζα τις απόψεις του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη αλλά και του προέδρου. Ουσιαστικά ανέφερα αυτό που χρειαζόμασταν, με σκοπό να πειστεί ο κόσμος ότι είναι προς το συμφέρον του Ερασιτέχνη. Όπως είναι γνωστό το κάθε ερασιτεχνικό σωματείο εξαρτάται τόσο από την ΠΑΕ όσο και από την ΚΑΕ. Το κομμάτι αυτή ήταν μείζονος σημασίας. Οι συναντήσεις ήταν πολιτισμένες. Ωστόσο υπήρχε διαφορά αντίληψης. Όσον αφορά τις δύο κάρτες, την κάρτα φιλάθλου και την κάρτα γηπέδου υφίστανται ακόμα και σήμερα. Τα χρήματα από τις  δύο κάρτες αυτές θεωρούμε ότι έρχονται απευθείας από τον φίλαθλο και δεν επιβαρύνεται κάπως η ΠΑΕ. Ο φίλαθλος εν γνώση του το κάνει αυτό. Ο φίλαθλος θα πληρώσει κάρτα φιλάθλου για μία φορά μέσα στη σεζόν  10 ευρώ και όσον αφορά την κάρτα διαρκείας θα δώσει πενήντα ευρώ. Η αντίληψη της ΠΑΕ ήταν πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί η ίδια».

Για το ποια ήταν τα σημεία τριβής: «Ήταν και το θέμα με τις κάρτες αλλά και το μίσθωμα. Εμείς είπαμε ότι για ένα τέτοιο γήπεδο το μίσθωμα είναι ένα εκατ. ευρώ. Άρα είχαμε δύο μέτωπα, που τελικά λύθηκαν».

Για το πάγωμα των συζητήσεων: «Θεωρώ ότι εγώ σαν άτομο είμαι πιο θετικός. Σας ομολογώ ότι κάποια στιγμή φοβηθήκαμε ότι δεν θα βγάλουμε άκρη. Μας στεναχωρούσε ότι ενδοοικογενειακά θα είχαμε προβλήματα. Τελικά με τη συμβολή και της ΠΑΕ βρέθηκε λύση».

Για το πότε λύθηκε το πρόβλημα: «Πολύ πρόσφατα. Θα έλεγα τις τελευταίες 10- 15 ημέρες».

Για το αν έχει παίξει ρόλο στη συμφωνία ο Μπακογιάννης: «Όταν είδαμε ότι φτάσαμε σε τέλμα με την ΠΑΕ ενημερώσαμε τον δήμαρχο. Του εξηγήσαμε ότι αυτά που ζητάμε δεν είναι παράλογα. Από την μία θέλαμε να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση, αλλά το σημαντικότερο για να  εμπλακεί και ο ίδιος. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο ο κ. Μπακογιάννης για να μαλακώσει η θέση της ΠΑΕ».

Για τη συνάντηση που έγινε την Τρίτη: «Ουσιαστικά για να έχει νόημα η συνάντηση είχαμε ήδη προσυμφωνήσει για τα βασικά σημεία».

Για τα οφέλη του Ερασιτέχνη: «Αρχικά είναι το θέμα με τις κάρτες, το οποίο είναι πλέον δεδομένο. Με την κάρτα φιλάθλου, δέκα ευρώ θα πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη. Είναι υποχρέωση της ΠΑΕ. Τα χρήματα θα μπαίνουν απευθείας στον Ερασιτέχνη».

Για το τι σημαίνει ετησίως η κάρτα των 50 ευρώ: «Η κάρτα φιλάθλου έχει άμεσα σχέση με τα διαρκείας της ΠΑΕ. Με βάση το σενάριο ότι ο Βοτανικός στα πρώτα χρόνια θα σφύζει από ζωή θεωρούμε ότι ένα νούμερο της τάξεως των 15.000 διαρκείας, κάτι που μεταφράζεται σε ποσό που φτάνει τα 750.000 ευρώ. Αυτό είναι μια συντηρητική πρόβλεψη βέβαια».

 Για το ότι ο κ. Μαλακατές αναφέρει ένα ποσό εσόδων γύρω στο 1,5 εκατ. Ευρώ: «Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και την κάρτα φιλάθλου. Εγώ είμαι πιο μαζεμένος. Από την κάρτα φιλάθλου είναι περίπου 500.000 ευρώ. Άρα μίνιμουμ ένα ποσό που να φτάνει το 1.250.000 ευρώ. Στη χειρότερη περίπτωση αυτό. Στο  αισιόδοξο σενάριο, τα έσοδα θα φτάνουν στα 2 εκατ. Ευρώ».

Για το θέμα του ενοικίου και αν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα:  «Υπήρξε πρόβλημα και στο θέμα των καρτών φιλάθλων και μελών και στο θέμα του μισθώματος».

Για το αν τους βρίσκουν ικανοποιημένους οι 500.000 ευρώ ετησίως: «Ο σκοπός είναι να έχουμε μια κατάσταση win – win. Ειδικά με την ΠΑΕ που είναι τα αδέρφια μας. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Το ποσό αυτό σε συνδυασμό με τα ποσά που θα παίρνουμε από τις δύο κάρτες μας καλύπτει. Θεωρώ ότι μπορούσε να το πληρώσει η ΠΑΕ το ποσό του ενός εκατ. ευρώ. Απλώς και εμείς έπρεπε να συμβιβαστούμε καθώς δεν θέλαμε να αποτελέσουμε τροχοπέδη και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο τεράστιο αυτό έργο, που είναι το όνειρο όλων των Παναθηναϊκών».

Για το ποσό που δίνουν όλα αυτά: «Το ποσό που ανέφερε ο πρόεδρος ήταν μαζί με τις χορηγίες που λίγο – πολύ έχουμε εξασφαλίσει σε συνδυασμό τα δικά μας διαρκείας. Εκεί φτάνουμε σε ένα ποσό 3,5-4 εκατ. Ευρώ. Όσον αφορά το καθαρό μπάτζετ του Ερασιτέχνη είναι γύρω στο 1.100.000 ευρώ και τα πάγια έσοδα περίπου 350.000».

Για το τι θα σημαίνει η αύξηση του μπάτζετ: «Αυτό που θα μπορούμε είναι να πρωτοστατούμε σε όλα τα αθλήματα.Δηλαδή και στα ομαδικά και σε όλα τα αθλήματα.   Να ξαναφέρουμε τον  παλιό καλό Παναθηναϊκό,που πρωτοστατούσε στα πάντα. Σε ολα τα τμήματα που έχουμε και  να  επαναφέρουμε τμήματα που χάθηκαν».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις για να επανέλθουν τα τμήματα του Ερασιτέχνη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Εννοείται, αυτό είναι το επόμενο βήμα. Με αυτούς τους υπολογισμούς που υπάρχουν κοιτάμε την Ευρώπη στα μάτια».

Για το αν έχει τελειώσει ο Παναθηναϊκός με τις άλλες διμερείς: «Εμείς έχουμε ετοιμάσει τις δικές μας ομάδες εργασίες εδώ και καιρό. Και όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και ως προς το νομικό, δηλαδή το κομμάτι του Δήμου. Αναφορικά με τις τράπεζες είμαστε στο μηδέν. Περιμένουμε οι τράπεζες να δημιουργήσουν αυτές τις δικές τους ομάδες εργασίας. Από τη στιγμή που έχουμε και το πράσινο φως με τη συμφωνία με την ΠΑΕ, θεωρώ ότι και οι τράπεζες γρήγορα θα στήσουν τη δική τους ομάδα, για να ξεκινήσουμε και εμείς τον διάλογο. Το ίδιο ισχύει φυσικά με τους νομικούς μας με τον Δήμο. Όλες οι διμερείς είναι σημαντικές. Και με τον Δήμο και με τον Ελαιώνα. Όπως έχουμε πει όλες τις διμερείς, όταν θα είναι έτοιμες στην τελική τους μορφή θα τις αναρτήσουμε πριν από την Γενική Συνέλευση, ώστε να τις δει ο κόσμος. Έτσι θα ξέρουν και αυτοί πως ακριβώς είναι τα πράγματα. Και εφόσον ο κόσμος, που το ελπίζω, αποφασίσει πως όλο το πακέτο με τις διμερείς είναι προς όφελος μας, τότε θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Για το χρονοδιαγράμματα με βάση το MOU«Αυτό που αποτυπωθεί στο MOU ήταν να προσπαθήσουμε να έχουμε ολοκληρώσει τις διμερείς μέχρι τις 30 Μαρτίου και καταλυτικά μέχρι τις 30/06, όποιος θέλει να μπορεί να αποσυρθεί, χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση. Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε ένα σημαντικό έργο, όσον αφορά τις διμερείς συμφωνίες και γι΄ αυτό θα εξαντλήσουμε το χρόνο, ώστε να γίνουν όλα σωστά και όχι «τσαπατσούλικα». Και αν δούμε ότι αν αυτό δεν μας βγάζει θα ζητήσουμε μια μικρή παράταση. Πιστεύω όμως ότι μέχρι τέλη Μαϊου, όπως έχουμε αναφέρει στην ανακοίνωση μας, θα έχουμε αναρτήσει τις διμερείς και θα έχουμε προκηρύξει στην Γενική Συνέλευση».

Για την χωρητικότητα του γηπέδου: «Εγώ από ότι έχω αντιληφθεί και η ΠΑΕ και γενικότερα όλοι εμείς στον Παναθηναϊκό θα κοιτάξουμε να πάρουμε το μέγιστο, που είναι 40.000. Τώρα για το αν θα είναι 39.500 ή λίγοτερα, παίζουν ρόλο και άλλα πιο τεχνικά ζητήματα. Όπως πόσο απέχει η μία θέση από την άλλη, πόσο λουξ είναι η θέση κλπ. Το σίγουρο είναι ότι η ΠΑΕ θα μπορέσει να πάρει το μέγιστο».

Για το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για την συντήρηση των εγκαταστάσεων: «Αυτή είναι μία ερώτηση που μας ενδιέφερε και εμάς, ώστε να ξέρουμε ποιο είναι το συνολικό όφελος για τον Ερασιτέχνη. Με βάση αυτά που μας είπαν οι τεχνικοί μας, που φυσικά είναι κατά προσέγγιση και από τη στιγμή που μιλάμε για 7.500 τ.μ. και με το γήπεδο αθλοπαιδιών, το οποίο είναι στις 2.500 θέσεις και θα κοιτάξουμε να το μεγαλώσουμε, υπολογίζουμε ότι  το κόστος συντήρησης είναι μεταξύ 350 με 400.000 ευρώ. Είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό, το οποίο είναι προς όφελος του Ερασιτέχνη».

Για το ποιο τμήμα του Παναθηναϊκού έχει μπάτζετ ύψους 350 – 400.000  ευρώ: «Αυτή τη στιγμή το βόλεϊ Γυναικών, ακόμα και με τις προσθήκες που έχουν γίνει, έχει μπάτζετ χαμηλότερο των 350.000 ευρώ. Θέλω να πω ότι είναι ένα νούμερο διόλου – ευκαταφρόνητο. Πρέπει να του δούμε σαν μέρος του συνολικού πακέτου, που παίρνει ο Ερασιτέχνης».

Για το ποια είναι τα συνολικά έξοδα συντήρησης που έχει τώρα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Όσον αφορά την Λεωφόρο είναι αρκετά χαμηλά και για να ακριβολογούμε επειδή έχουμε τη συμφωνία που τρέχει με την Κ-19, τα έξοδα που αφορά το νερό και ρεύμα τα καλύπτει η ΠΑΕ. Τώρα αναφορικά με την εκμίσθωση των χώρων πέραν της Λεωφόρου, δεν θυμάμαι ακριβώς τα ποσά. Πρέπει να είναι της τάξεως των 150.000 ετησίως. Με την συμφωνία που έχουμε κάνει για τις εγκαταστάσεις στο Βοτανικό γλιτώνουμε τόσο τα έξοδα συντήρησης όσο και τα ενοίκια. Εμείς στον Άγιο Θωμά πληρώνουμε και για τους αγώνες και για τις προπονήσεις των δύο ομάδων (σ.σ. βόλεϊ Γυναικών, βόλεϊ Ανδρών)».

Για το γεγονός πως η Λεωφόρος θα γκρεμιστεί μόλις πάρει τα «κλειδιά» του Βοτανικού ο Ερασιτέχνης: «Αυτό ισχύει. Στο συγκεκριμένο ο κόσμος δικαίως έχει μπερδευτεί λιγάκι, καθώς στο ΜΟU υπάρχει κάτι που μπορεί κάποιος να το εκλάβει διαφορετικά. Δηλαδή δίνει το δικαίωμα στον Ερασιτέχνη, παραδείγματος χάρη δύο μήνες πριν βγουν οι άδειες του Βοτανικού, να γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Για να μην έχουμε όμως καμία παρανόηση σε αυτό, δεν πρόκειται να μπει στη συμφωνία. Με λίγα λόγια πρώτα θα μας δοθούν τα κλειδιά του Βοτανικού και μετά θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Για να είμαστε ξεκάθαροι».

Για το ποιοι έχουν κάνει τις μελέτες αναφορικά με την κατανομή των τετραγωνικών ανά χώρο στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη: «Σας λέω ότι αυτό είναι μια πρώτη εκτίμηση, με βάση μια κατανομή που έχουμε κάνει όλοι εμείς εσωτερικά. Η συνεννόηση έχει γίνει μεταξύ των τεχνικών και των εφόρων των τμημάτων. Εκεί πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Αυτά δεν είναι τελικά. Απλώς δίνουμε μια εικόνα, χωρίς να έχουμε καταλήξει σε τελικές μελέτες με την αντίπαλη όχθη, που είναι ο Ελαιώνας, δηλαδή οι τράπεζες. Τα τμήματα μπορούμε να πούμε ότι θα έχουν μεγαλύτερους χώρους απ΄ ότι έχουν σήμερα».

Για το αν η προσπάθεια για κλειστό μεγαλύτερων διαστάσεων γίνεται για να μπορούν να γίνουν αγώνες ChampionsLeagueστο βόλεϊ: «Σωστό είναι αυτό που λέτε. Θεωρώ ότι είναι δύο οι παράγοντες. Πρώτα απ΄ όλα και όσον αφορά το γενικότερο στήσιμο του καινούργιου Ερασιτέχνη, το σημαντικότερο κομμάτι είναι αυτό το κλειστό γήπεδο. Από τη μία εκεί θέλουμε να παίζουμε Ευρώπη και να αγωνιζόμαστε σε ευρωπαϊκού τελικούς στο χώρο τον δικό μας και από την άλλη να μπορεί ο κόσμος να μπορεί να έρχεται να βλέπει τα ματς. Θεωρούμε ότι σε σημαντικά ματς θα έρχεται 3000 φίλαθλοι στο γήπεδο μας, δηλαδή οι 2.000 θέσεις δεν θα μας καλύψουν, καθώς πρέπει να βλέπουμε πιο μακριά. Αυτό που επιθυμούμε είναι ένα κλειστό γήπεδο 3.000 θέσεων».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την συμφωνία που πέτυχε ον Ερασιτέχνης για το Βοτανικό: « Όσον αφορά τη συμφωνία με την ΠΑΕ, θεωρώ ότι καλύπτει τους σκοπούς του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, δηλαδή μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε πρωταγωνιστές σε όλα τα αθλήματα, όπως πρέπει να είμαστε σαν Παναθηναϊκός. Θα μπορούσαμε να επιμείνουμε σε κάτι παραπάνω στο μίσθωμα, αλλά θεωρώ ότι και την ΠΑΕ θα πρέπει να την σκεφτόμαστε διότι και η ΠΑΕ μπαίνοντας στον Βοτανικό θα έχει κάποιες υποχρεώσεις που θα τρέχουν από την αρχή. Αρχικά σε επίπεδο μελετών και αργότερα σε επίπεδο αποπληρωμής του κόστους του γηπέδου. Θεωρώ ότι είναι μια τίμια συμφωνία. Δηλαδή καλύπτει και τις ανάγκες του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ».

Για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να μπει λόγω του προεδρικού διατάγματος το γήπεδο μπάσκετ εντός διπλής ανάπλασης: «Δυστυχώς, όπως είναι το προεδρικό διάταγμα δεν μπορούσαμε να βάλουμε το μπάσκετ, κάτι ήταν επιθυμητό. Να έχουμε δηλαδή όλο τον Παναθηναϊκό σε ένα χώρο. Ειλικρινά εκεί το πιέσαμε πολύ. Όταν είχαμε κάνει τις πρώτες κουβέντες τον Δήμο επιδιώξαμε να υπάρχει κάποια δέσμευση, ακόμα και σε επίπεδο MOU.Συγκεκριμένα, ζητήσαμε να κοιτάξουν σοβαρά το ενδεχόμενο του όμορου και προφανώς να έρθουν σε επαφή με την ΚΑΕ, ώστε να δουν και εκείνοι ότι αυτό που προτείνεται είναι προς το συμφέρον της ΚΑΕ, σε σχέση με τα εναλλακτικά σενάρια που προτείνονται».

Για τη συνάντηση Γιαννακόπουλου – Μπακογιάννη: « Απ΄ότι ξέρουμε έγινε η πρώτη συνάντηση με τον κ. Γιαννακόπουλο. Ο κ. Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα συμμετέχει σε επίπεδο ομάδας εργασίας. Άρα θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να έρθει η ΚΑΕ, που επαναλαμβάνω ότι είναι το ζητούμενο και το επιθυμητό για να έχουμε έναν ενιαίο Παναθηναϊκό στον ίδιο χώρο, ακόμα είναι στα χαρτιά. Μακάρι όμως να προχωρήσει».

Για το αν έχει κάποια πληροφόρηση παραπάνω για την απάντηση της ΚΑΕ: «Για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε κάποια παραπάνω πληροφόρηση. Εμείς, εφόσον μας ζητηθεί, και έχουμε κάποια πρόταση συγκεκριμένη και ξέρουμε τι είναι το «θέλω» της ΚΑΕ θα προσπαθήσουμε να το πιέσουμε. Αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπόψιν μου. Περιμένουμε τις εξελίξεις».

Για το πότε θα υπάρξουν εξελίξεις με τις υπόλοιπες διμερείς: «Εμείς έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό, στο βαθμό που εξαρτάται από εμάς. Αν για παράδειγμα αργήσουν ένα μήνα να συστηθούν οι επιτροπές των τραπεζών, θα πάει όλο το εγχείρημα ένα μήνα πίσω. Αυτό το παράδειγμα βέβαια είναι ακραίο. Ένα ρεαλιστικό σενάριο, ώστε να έχουμε και εμείς το χρόνο να κάνουμε τις διμερείς όπως πρέπει,  είναι να έχουμε καταλήξει αρχές Μαΐου. Να έχουμε αναρτήσει όλες τις διμερείς, ώστε ο κόσμος να έχει πλήρη εικόνα του τι πάμε να υπογράψουμε. Εφόσον πάντα μας δώσουν το χρίσμα και μας πουν να προχωρήσουμε. Με το σκεπτικό να υπάρχει ένα διάστημα μεταξύ ανάρτησης και Γενικής Συνέλευσης. Αν δηλαδή γίνει η ανάρτηση των διμερών συμφωνιών αρχές Μαΐου, τότε η Γενική Συνέλευση θα γίνει προς το τέλος του μήνα αυτού, με τα πρωτόκολλα που θα υπάρχουν εκείνη την χρονική περίοδο. Ελπίζω να είναι πιο ευέλικτα απ΄ ότι είναι αυτή τη χρονική στιγμή».

Για τον τρόπο που θα γίνει η Γενική Συνέλευση: «Αυτή την στιγμή είναι αρκετά πιθανό να μην έχουν αρθεί οι περιορισμοί (σ.σ.λόγω κορωνοϊού) μέχρι τότε  και να μη μπορεί να γίνει μία γενική συνέλευση. Τα μέλη που θα ψηφίσουν είναι γίνω στις 3.000. Για να έχουν το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να είναι ταμιακώς εντάξει και να είναι  μέλη τουλάχιστον 12 μήνες. Άρα σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να κάνουμε ΓΣ κανονικά, θα πάμε σε ψηφοφορία και πιστεύουμε πως είναι πιο καθαρό να στήσουμε κάλπη αντί να γίνει διαδικτυακά. Κοιτάξαμε το ηλεκτρονικό αλλά πιστεύουμε πως πιθανώς θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας και δεν θέλουμε να το έχουμε αυτό και καταλήξαμε πως θα γίνει με κάλπη στο Παύλος Γιαννακόπουλος. Να γίνει δια ζώσης δηλαδή».

Για τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο και τα μέλη μετά την συμφωνία με την ΠΑΕ: «Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος το έχει λάβει θετικά. Θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή καλύπτει όντως τα «θέλω» του Ερασιτέχνη και τώρα και διαχρονικά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άνθρωποι, που ακόμα  βλέπουν με δυσπιστία. Φυσικά, όταν έχει κάτι που διαιωνίζεται εδώ και 30 χρόνια χωρίς να καταλήγει πουθενά και την ίδια στιγμή να έχουμε κάνει γήπεδα σε όλη την Αττική και εμείς να συζητάμε και πάλι σου λέει “μία από τα ίδια, δεν θα γίνει τίποτα”. Αυτοί οι άνθρωποι είναι λογικό να είναι κάπως αρνητικοί.

Τη Λεωφόρο την αγαπάμε όλοι και όλοι θέλουμε  να την γκρεμίσουμε και να κάνουμε ένα γήπεδο 60.000 θέσεων και να κάνουμε τον Ερασιτέχνη μέσα στην Λεωφόρο, αλλά αυτό δεν γίνεται. Το τι θέλουμε με το τι γίνεται είναι διαφορετικό. Άρα θεωρώ πως εφόσον καταλήξουμε σε όλες τις διμερείς  και αφού μιλάμε με τον κόσμο καθημερινά. Είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα που δεν είναι δυνατόν 9 άτομα σε ένα ΔΣ να το πάρουν πάνω τους. Γι΄ αυτό είχαμε πει από την αρχή, ότι  όλο το θέμα θα πάει στο ΓΣ. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς είναι να μεγιστοποιήσουμε τα θετικά για τον Ερασιτέχνη, διότι είμαστε εκλεγμένοι για τον Ερασιτέχνη.  Αγαπάμε το  ποδόσφαιρο και  το μπάσκετ αλλά είμαστε εδώ για τον ερασιτέχνη.

Θεωρώ πως εφόσον πάνε όλα καλά θα έχουμε αίσιο τέλος και θα μπορέσει επιτέλους να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο πολλών δεκαετιών».

Για το αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα αν περάσει από την Γενική Συνέλευση: «Το να έχουμε διαφορά μηνών νομίζω δεν έχει καμία σημασία. Δηλαδή να έχουμε μια καθυστέρηση της τάξεως των τριών με έξι μηνών.  Είναι ένα πολύ σύνθετο πρότζεκτ,  για μένα το θέμα είναι να γίνει ακόμα και αν γίνει με κάποιους μήνες καθυστέρηση. Πρέπει να προσέξουμε να μην το αφήσουμε να έχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να αμφισβητούμε το αν θα γίνει. Εκεί υπάρχει κάποια σκέψη για το πως θα μπει αυτό στα συμφωνητικά».

Για το αν δεν πάρει το “ναι” από τη ΓΣ ο Παναθηναϊκός: «Υπάρχει  αυτό το ενδεχόμενο. Τώρα με τι πιθανότητες, κανείς δεν ξέρει. Λέμε πως οι ενδείξεις είναι καλές, αλλά κανείς δεν ξέρει. Ο Βοτανικός είναι η πραγματική λύση για να ξαναμπούμε στις πρωτιές σε όλα τα αθλήματα. Αν δεν γίνει δεν έγινε. Δεν θα πεθάνει ο Παναθηναϊκός. Εμείς θα κοιτάξουμε με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής ποιο θα είναι το καλύτερο plan b. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Λέμε ότι  η λύση του Βοτανικού είναι η επιθυμητή και αυτή που αρμόζει στον Παναθηναϊκό ,αλλά ο Παναθηναϊκός είναι συνηθισμένος στα δύσκολα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τραβήξουμε ζόρι και θα επιβιώσουμε».

Για το αν όλα πάνε θετικά: «Αυτό πιστεύω ,αυτές είναι οι ενδείξεις που έχουμε αλλά ξαναλέω  όμως ότι  η Γενική Συνέλευση  αποφασίζει για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Προχωράμε οκευ, αν όχι θα επιβιώσουμε. Θα έχουμε χάσει μια ευκαιρία, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια άλλη με λίγο μεγαλύτερη δυσκολία».

Κλείνοντας ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ανέφερε: «Θεωρούμε ότι εφόσον λήξουμε με τις διμερείς όπως θέλουμε και διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, ο Βοτανικός είναι η καλύτερη λύση τόσο για τον Ερασιτέχνη όσο και για την ΠΑΕ, γιατί είναι πάντα σε συνδυασμό. Από εκεί και πέρα όπως λένε και οι λαϊκές παροιμίες «Ο λαός είναι σοφός», οπότε αν η Γενική Συνέλευση δεν θέλει να γίνει, τότε δεν θα γίνει. Εγώ θεωρώ ότι θα περάσει από τη Γενική Συνέλευση. Τη Λεωφόρο δεν την ξεχνάμε ποτέ. Γι΄ αυτό εκεί έχουμε το μουσείο και το εντευκτήριο»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News