Βόβορας: «Έτσι θα νικήσουμε τη Βιλερμπάν - Τι συνέβη με ΟΣΦΠ»

Βόβορας: «Έτσι θα νικήσουμε τη Βιλερμπάν - Τι συνέβη με ΟΣΦΠ»

Για τη Γαλλία αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (12/10) η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την LDLC ASVEL Villeurbanne (13/10, 21.45).

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιώργος Βόβορας μίλησε για τον αυριανό αγώνα αλλά και για εκείνον με τον Ολυμπιακό:

«Είχαμε μεγάλη θέληση, προσπαθήσαμε πάρα πολύ αλλά κάποιες λεπτομέρειες και κάποια λάθη που κάναμε δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν ήταν αυτό που θέλαμε και δώσαμε στον Ολυμπιακό αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία. Νομίζω πως έτσι όπως είναι η Euroleague δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς την προηγούμενη ημέρα. Γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν πως θα υπάρξουν παιχνίδια ειδικών συνθηκών. Έτσι θα είναι και το αυριανό με την Βιλερμπάν. Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν ξέρουμε με ποιους παίκτες θα αγωνιστεί. Πρώτα απ’ όλα ευχόμαστε περαστικά σε όλους όσοι έχουν κολλήσει τον ιό και όλοι οι υπόλοιποι να είναι υγιείς. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση για εμάς και πρέπει να προσαρμοστούμε ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παιχνίδι».

Σχετικά με ειδικές συνθήκες του αγώνα, τόνισε πως: «Γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν ότι θα συναντήσουμε συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Όταν μπαίνει η υγεία στο κομμάτι ολόκληρου του οργανισμού νομίζω είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να συζητηθεί για να ληφθούν οι αποφάσεις. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα τόσο αυτών που συμμετέχουν στη διοργάνωση όσο και των δικών τους ανθρώπων».

Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» για να πάρουν τη νίκη, απάντησε πως: «Οι γαλλικές ομάδες αλλά και ιδιαίτερα η Βιλερμπάν παίζουν σε υψηλό επίπεδο ενέργειας, το οποίο θα πρέπει να ματσάρεις. Είναι μια αθλητική ομάδα και θα πρέπει και εμείς να παίξουμε σκληρά και αθλητικά. Το κλειδί νομίζω πως θα είναι η αναλογία ασίστ και λαθών. Επειδή θα προσπαθήσουν να μας οδηγήσουν σε λάθη, θα πρέπει να διαβάσουμε τις αμυντικές τους αδυναμίες. Έχουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη, τον Φολ, ο οποίος αποτελεί τη βάση του. Είναι εξαιρετικός πασέρ αλλά και στο να τελειώνει τις φάσεις. Από την άλλη έχει κάποιες αμυντικές αδυναμίες τις οποίες θα πρέπει να “χτυπήσουν”. Όπως προανέφερα θα πρέπει να προσέξουμε αναλογία ασίστ-λαθών ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό».

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται για ένα must win παιχνίδι είπε ότι: «Νομίζω πως ακόμη είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για must win παιχνίδι. Από την πρώτη μέρα είχαμε πει πως θέλουμε αυτή η ομάδα σε κάθε ματς να παλεύει και να διεκδικεί τις πιθανότητες νίκης σε κάθε παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας που θέλουμε να παλέψουμε. Θεωρώ πως αν είμαστε σκληροί και δεν κάνουμε εύκολα λάθη θα έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη».

Από μέρους του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε:

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίξαμε το τελευταίο ματς. Κάναμε αρκετά λάθη αλλά παρόλα αυτά δείξαμε και κάποια θετικά στοιχεία. Νομίζω πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι ακόμη πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Όπως έχει αποδειχθεί και άλλα χρόνια ο δρόμος είναι μακρύς. Κανείς δεν κέρδισε τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη την Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλύτερα  και να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Αναφορικά με τις ειδικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στο συγκεκριμένο ματς σχολίασε πως: «Σίγουρα είναι δύσκολο. Είναι πολύ μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Ο καθένας μας έχει έναν κύκλο με ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Απαιτείται υπευθυνότητα απ’ όλους και ειδικά από τις ομάδες. Ως αθλητές προφανώς και θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αλλά θα πρέπει όλοι να είναι περισσότερο υπεύθυνοι γιατί υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ».

Σε ερώτηση για το αν η Euroleague θα πρέπει να λάβει πιο αυστηρά μέτρα απάντησε ότι: «Ως ένα σημείο αυτό ξεφεύγει από τη δική μου αρμοδιότητα. Είμαστε παίκτες και η δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις ομάδες. Θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνες γιατί έχουμε δει κρούσματα παικτών να βγαίνουν την ώρα ενός αγώνα, λίγο πριν ή λίγο μετά. Αυτό είναι ανεύθυνο όχι τόσο ως προς εμάς όσο περισσότερο ως προς τους ανθρώπους που μπορεί να νοσήσουν από αυτή την ασθένεια και να φύγουν από τη ζωή. Οπότε θα πρέπει όλοι να είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι για το καλύτερο του κόσμου ευρύτερα, όχι μόνο του μπάσκετ».

Τέλος αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, λέγοντας πως: «Περιμένουμε ένα πάρα πολύ σκληρό παιχνίδι. Διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρωλίγκα. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα φόβου απέναντι σε κάποιο ρόστερ, όχι μόνο της Βιλερμπάν αλλά οποιασδήποτε ομάδας. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι από την αρχή. Παίζουμε εκτός έδρας, κάθε ματς είναι δύσκολο  και για εμάς θα είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη αν καταφέρουμε να την πάρουμε».

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News