Βόβορας: Έτσι θα έρθει η νίκη με Βιλερμπάν - Τι θα γίνει με Φόστερ

Βόβορας: Δηλώσεις με νόημα για τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπάν, τονίζοντας ότι το τριφύλλι θα πρέπει να παίξει για 40 λεπτά στο 100% και να ανταποκριθεί στην ενέργεια των Γάλλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη Nova:

Για την αμυντική πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπάγερν, κάποιες φορές μάλιστα σε όλο το γήπεδο:

Σίγουρα είναι σημαντικό να μπορείς να πιέσεις σε όλο το γήπεδο, αλλά το πιο σημαντικό νομίζω από αυτό, το οποίο μπορεί να γίνει σε ένα μέρος του παιχνιδιού και όχι για 40 λεπτά είναι η αμυντική προσέγγιση που είχαμε, η διάθεση μας να κάνουμε μικρές δεύτερες δουλειές στην άμυνα, κάτι που είναι το κλειδί για μια καλή αμυντική ομάδα. Επιπλέον υπήρχαν παίκτες που πήραν ρόλο και έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και έτσι άλλαξε όλη η αμυντική μας εικόνα. Αυτό πρέπει ξεκάθαρα να κρατήσουμε από το προηγούμενο παιχνίδι μας και πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε διάρκεια σε αυτό. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε καλές και κακές στιγμές, αλλά η αμυντική μας προσέγγιση και νοοτροπία πρέπει να είναι η βάση μας.

Για την αμυντική ένταση που έβγαλε ένας φύσει επιθετικός παίκτης όπως ο Νέντοβιτς:
Είναι κάτι που είπαμε στο μίτινγκ μας σήμερα (σ.σ Κυριακή), πως ο Σαντ-Ρος έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα, ο Καλαϊτζάκης βοήθησε πάρα πολύ, αλλά για μένα το πιο σημαντικό, και το είπαμε και κατ΄ ιδίαν μια μέρα πριν τον αγώνα στους παίκτες, είναι πως παίκτες σαν τον Παπαπέτρου και ο Νέντο, δύο παιδιά που ηγούνται στην επίθεση, έπρεπε να ηγηθούν και στην άμυνα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό πως δύο παίκτες που έχουν την μεγαλύτερη επιθετική επιρροή στην ομάδα έπρεπε να δείξουν την νοοτροπία τους στην άμυνα και στην υπόλοιπη ομάδα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουμε και να πετύχουμε κάτι θετικό.

Για την Βιλερμπάν που προέρχεται από τη νίκη επί της Μπαρσελόνα:
Καταρχήν δεν θεωρώ ότι η βαθμολογική της θέση αντικατοπτρίζει την αγωνιστική της παρουσία. Ξεκίνησαν με δύο εκτός έδρας παιχνίδια στη Βαλένθια και το Μιλάνο τα οποία έχασαν στις λεπτομέρειες, μετά είχαν θέματα με τον Covid και μέχρι να βρουν ρυθμό σίγουρα είχαν κάποιες κακές ήττες. Όμως στα τελευταία παιχνίδια έχουν διαφορετική εικόνα και δεν εννοώ μόνο στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι, με την Ζενίτ σε ένα κλειστό ματς και απέναντι στην Μπαρτσελόνα που κέρδισαν καθαρά.

Για εμάς νομίζω είναι καλό για να καταλάβουμε πως για να κερδίσεις εκεί πρέπει να παίξεις στο 100% επί 40 λεπτά και να μπορέσεις να ανταποκριθείς στην ενέργεια τους, γιατί θεωρώ ότι στο ενεργειακό κομμάτι και ειδικά στην έδρα τους είναι η ομάδα που βγάζει την μεγαλύτερη ένταση που μπορείς να βρεις στην Euroleague. Έχουν πολύ αθλητικά παιδιά, παίζουν πολύ σκληρά και αν δεν είμαστε πνευματικά έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε, δεν θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι για 40 λεπτά.

Σίγουρα έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, όμως το πιο σημαντικό είναι η πνευματική συγκέντρωση: αν δεν είσαι έτοιμος να είσαι σκληρός, όταν παίζουν deny στα 10 μέτρα, βάζουν τα χέρια τους και πηγαίνουν σε όλα τα επιθετικά ριμπάουντ, δεν παίζει ρόλο η τακτική. Αν είσαι έτοιμος, η τακτική θα έρθει και θα ακολουθηθεί.

Για την ετοιμότητα του Φόστερ:
Σήμερα (σ.σ Κυριακή) έκανε σχεδόν όλη την προπόνηση χωρίς ενοχλήσεις. Ήταν σημαντικό για εμάς πως την προηγούμενη εβδομάδα μείναμε στην Αθήνα και δουλέψαμε καλά και είναι επίσης σημαντικό να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί. Είμαστε μια ομάδα που αλλάξαμε point guard μέσα στη διάρκεια της σεζόν, είχαμε τραυματισμούς, πράγματα που όλες οι ομάδες έχουν. Κάθε μέρα και κάθε παιχνίδι πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά και μόνο αυτό μπορεί να βελτιώσει την ομάδα.

Για την βελτίωση του Παπαγιάννη και τον τρόπο διαχείρισης του Καλαϊτζάκη:
Έχουμε δείξει πως υπολογίζουμε και στους 16 παίκτες μας. Είναι μεγάλη σεζόν, το ελληνικό πρωτάθλημα μας βοηθά να ετοιμάζουμε κάποιους παίκτες και να βλέπουμε αν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Όποιος είναι έτοιμος, είτε είναι ο Γιώργος, στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ο Κασελάκης και ο Μποχωρίδης, όποιος μπορεί να κάνει αυτό που θέλει από αυτόν η ομάδα θα το κάνει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News