Βοτανικός: Ζητούν επιπλέον 26 εκατ. ευρώ

Περήφανος ο Μπακογιάννης για τη Διπλή Ανάπλαση: «Επιτέλους...»

Αίτημα με στόχο την αύξηση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Στα 115 εκατ ευρώ ανεβαίνει το ποσό από τα 88,9 που ήταν πριν. Πηγές του δήμου αποδίδουν το νέο αίτημα στην αύξηση του κόστους των οικοδομικών υλικών.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της ΕΦΣΥ αναφέρει:

Μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου που θα χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό ετοιμάζεται να ζητήσει ο Δήμος Αθηναίων. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης εισηγείται την υποβολή νέου αιτήματος προς το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο την αύξηση της χρηματοδότησης του σχετικού προϋπολογισμού στα 115 εκατ ευρώ πόροι που Θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ.

Σε σχετική ερώτηση της Εφ.Συν σε στέλεχος του Δήμου Αθηναίων εξηγήθηκε ότι απαιτούνται πρόσθετοι πόροι για το έργο λόγω του αυξημένου κόστος των οικοδομικών υλικών φαινόμενο που έχει επηρεάσει πλήθος έργων Αποδείχθηκε λοιπόν ότι η αρχική εκτίμηση της μελέτης για τα 89 εκατ ευρώ δεν βγαίνει και ο κίνδυνος θα ήταν να δημοπρατήσουμε ένα έργο που δεν θα μπορούσε κανένας να κατασκευάσει εξήγησε το ίδιο στέλεχος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News