Βοτανικός: «Βόμβα» στο χρονοδιάγραμμα - Οι δύο παράγοντες που το επηρεάζουν

Γήπεδο 4 αστέρων έως 40.000 θέσεων στον Βοτανικό: Ολες οι λεπτομέρειες

H Διπλή Ανάπλαση είναι ένα πολύπλοκο και σύνθετο πρότζεκτ ως προς την υλοποίησή του και αυτό αποδεικνύεται από τις επιμέρους συμφωνίες που πρέπει να συναφθούν, καθώς και από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας που θα εγγυηθεί τη διάθεση των απαιτούμενων πόρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Livesport, η απόπειρα κυβέρνησης και Δήμου να εντάξουν την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό στα χρηματοδοτούμενα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν τελεσφόρησε.

Έτσι δημιουργούνται καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται σε δύο παράγοντες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

  1. Η εναλλακτική λύση είναι η κατεύθυνση κεφαλαίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά ούτε αυτό είναι εύκολο. Ναι μεν πρόκειται για ένα κυβερνητικό χρηματοδοτικό εργαλείο αλλά οι διαδικασίες για την αποδέσμευση κονδυλίων είναι χρονοβόρες και περίπλοκες. Πολλές υπηρεσίες πρέπει να συντονιστούν εν μέσω πανδημίας και να επισπεύσουν τη δρομολόγηση του πρότζεκτ ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης, σημείωνει επίσης η εφημερίδα.
  2. Την ίδια στιγμή, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καθυστέρηση παρατηρείται στην ιδιωτική πρωτοβουλία που συμμετέχει στη Διπλή Ανάπλαση. Η Hines έχει υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης με τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς γιατί ενδιαφέρεται για το ημιτελές εμπορικό κέντρο του Βωβού. Η Hines θέλει το εμπορικό κέντρο για να δημιουργήσει ένα τρίγωνο στην ευρύτερη περιοχή μαζί με το εμπορικό πάρκο που κατασκεύασε στην Ακαδημία Πλάτωνος και την ανακατασκευή του Athens Heart στον Ταύρο. Ωστόσο οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας ωθούν τους ιθύνοντες της εταιρείας σε αναθεώρηση της στάσης τους και έχουν ζητήσει χρόνο. Αυτή η καθυστέρηση έχει μετακυλήσει στις επαφές με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News