Βοτανικός: Τα δεδομένα για την χωρητικότητα του μπασκετικού γηπέδου

Βοτανικός: Τα δεδομένα για την χωρητικότητα του μπασκετικού γηπέδου

Το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που περιλαμβάνει και το νέο γηπεδικό συγκρότημα του Παναθηναϊκού, πέρασε από πάρα πολλά στάδια εδώ και περίπου 15 χρόνια, αλλά φαίνεται πλέον πως μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Εκτός από το μπασκετικό γήπεδο, το οποίο προβλέπεται να περάσει εκτός «Διπλής Ανάπλασης», σε όμορο οικόπεδο, που «πατάει» στο ένα όριό της, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος, που αφορά αυτή τη φορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Από τη στιγμή που δεν θα «μπει» πλέον στη «Διπλή Ανάπλαση» το μπασκετικό γήπεδο και δεν θα «συμπιεστεί» όλο το σχέδιο των εγκαταστάσεων, το γήπεδο ποδοσφαίρου από τη χωρητικότητα των 30.500 θέσεων που είχε προβλεφθεί στα καλοκαιρινά σχέδια των αρχιτεκτονικών γραφείων που είχαν αναλάβει τη χωροθέτηση των γηπέδων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προβλέπεται να «ανέβει» στις 35.000 θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο μπάσκετ, δεν μπορεί τούτη την ώρα να γίνει κάποια εκτίμηση για τη χωρητικότητα του, καθώς από τη στιγμή που η απόφαση είναι να κατασκευαστεί σε όμορο οικόπεδο της «Διπλής Ανάπλασης» σημαίνει ότι ξεκινά από μηδενική βάση η συζήτηση γι αυτό. Δεδομένα όμως μέχρι να το πάρει στην κατοχή του ο μπασκετικός Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News