Βοτανικός: Σεπτέμβριο στον «αέρα» η δημοπράτηση κατασκευής - Τα 75 + 89 εκατ. ευρώ

Περήφανος ο Μπακογιάννης για τη Διπλή Ανάπλαση: «Επιτέλους...»

Τα επόμενα βήματα του πρότζεκτ στο Βοτανικό σχολίασε ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, γενικός γραμματέας του Δήμου της Αθήνας.

Οπως αναφέρει στο b.s ο κ Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, γενικός γραμματέας του Δήμου της Αθήνας «το project είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων. Βρισκόμαστε στη φάση των διμερών συμφωνιών από τα εμπλεκόμενα μέρη οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο ενώ στόχος είναι η δημοπράτηση κατασκευής του γηπέδου να είναι στον αέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θέλουμε ο Βοτανικός στην επόμενη πενταετία να πάψει να είναι η πίσω αυλή της πόλης να μετεξελιχθεί σε μια νέα γειτονιά και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να διευθετηθούν πολεοδομικά ζητήματα να μεταφερθούν εγκαταστάσεις logistics κ.ο.κ».

Η χρηματοδότηση για την ανάπλαση ύψους 164 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει δύο βασικά σκέλη:

  • το πρώτο για 75 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για γενικότερες υποδομές στον Ελαιώνα και τους χώρους πρασίνου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και
  • το δεύτερο των 88,9 εκατ. ευρώ για το οποίο ήδη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έχει απευθύνει αιτημα-πρόταση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή νέου Γηπέδου Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό» έως 40.000 θέσεων διεθνών προδιαγραφών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΝ.

Στο έργο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η ανάπτυξη δύο μπτροπολιτιών πάρκων αναψυχής, αθλητισμού και πολιτιστικών δράσεων σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος εκτιμά ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε να κινητοποιηθούν περαιτέρω επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ στην περιοχή ενώ δεν έχουν ληφθεί επί του παρόντος οι τελικές αποφάσεις προς το μέλλον του ημιτελούς mall.

Πηγή: «Πρώτο Θέμα»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News