Βοτανικός: Ολλανδικός κολοσσός για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Η πρώτη virtual εικόνα του Βοτανικού (pics)

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την φημολογία για το ενδιαφέρον του ολλανδικού επενδυτικού fund Reggeborgh Invest (μετόχου των κατασκευαστικών ομίλων Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) για τον Παναθηναϊκό και την έκδοση ανακοίνωσης με την οποία διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή πραγματοποίησης συζητήσεων για την απόκτηση μετοχών στην ΠΑΕ ή την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποκαλύπτεται πως υπήρξε έντονο παρασκήνιο πίσω από την…διαρροή των σχετικών πληροφοριών.

Είναι γεγονός πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος αναζητάει εδώ και καιρό ενδιαφερόμενους επενδυτές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για να απεμπλακεί από την ενασχόλησή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας όμως συγκεκριμένες απαιτήσεις και προϋποθέσεις ώστε να καλύπτονται τα επιχειρηματικά του συμφέροντα αλλά και το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως οι διαρροές με τις πληροφορίες για τις φημολογούμενες συζητήσεις ήταν εξαιρετικά φιλόδοξες και υπερβολικές αλλά όχι εντελώς αβάσιμες και λανθασμένες.

Γι΄ αυτό και η ανακοίνωση της Reggeborgh ήταν λιτή και εξαιρετικά προσεκτικά διατυπωμένη, ώστε να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί συζητήσεων για «τη συμμετοχή στην ΚΑΕ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ» καθώς στην παρούσα φάση αυτό δεν αποτελεί μέρος του σχεδιασμού του ολλανδικού επενδυτικού fund και συνεπώς τα όποια δημοσιεύματα όντως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με το οικονομικό site emea.gr, στο παρασκήνιο υπήρξε (και συνεχίζει να υπάρχει) ολλανδικό ενδιαφέρον αλλά όχι για το ποδοσφαιρικό ή το μπασκετικό τμήμα του «Τριφυλλιού», όπως διέρρευσε σε συγκεκριμένους εκπροσώπους ΜΜΕ.

Το πραγματικό ενδιαφέρον της VolkerWessels (της οικογένειας Wessels), που αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους ευρωπαϊκούς κατασκευαστικούς ομίλους, και ελέγχει το επενδυτικό σχήμα Reggeborgh Invest, είναι πολύ…«Πράσινο» αλλά αφορά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Το συγκεκριμένο project (κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, μπάσκετ, mall κλπ.) όχι απλά δεν αφήνει αδιάφορους τους Ολλανδούς αλλά αποτελεί ένα μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα σημαντικό παζλ στο σχέδιο τους για την Ελλάδα.

Πηγή: emea.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News