Βοτανικός: Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης η Διπλή Ανάπλαση

Γήπεδο 4 αστέρων έως 40.000 θέσεων στον Βοτανικό: Ολες οι λεπτομέρειες

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προταθεί να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο πλάνο της Διπλής Ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Από την μια, το γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης θα κατεδαφιστεί και στην θέση του θα διαμορφωθεί ένας πνεύμονας πρασίνου, ένα πάρκο που θα «συνδέεται» με τον Λυκαβηττό και από την άλλη στην υποβαθμισμένη περιοχή του Βοτανικού θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τρία είναι τα κυριότερα έργα της διπλής ανάπλασης όπως αυτά περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό.

– Η Περιοχή Ανάπλασης I (Λ. Αλεξάνδρας), στην οποία προβλέπονται ένα αθλητικό μουσείο – εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης 680 τμ., υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων έως 700 θέσεων, έργα φύτευσης, διαμόρφωσης χαμηλού και υψηλού πρασίνου, διαμόρφωσης κυκλοφορίας πεζών κ.λπ.

–Η περιοχή Ανάπλασης II – Τομέας Ανάπλασης Α’ (Βοτανικός) προβλέπονται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη 7.500 τμ., μία ανοιχτή αθλητική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, λοιπές εγκαταστάσεις Δήμου Αθηναίων 4.800 τμ καθώς και έργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου, δικτύων υποδομών κλπ.

–Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων, χωρητικότητας 10.000 θέσεων, που θα κατασκευαστεί με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.

Να θυμίσουμε πως υπάρχουν και μεγάλα έργα υποδομών και ενέργειας τα οποία προτείνονται προς εντάξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία αφορούν στα παρακάτω έργα:

Υποδομές μεταφορών – οδικοί άξονες

-Ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμου Ε65: πρόκειται για το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Κηπουρειό Γρεβενών που ενώνει τον Ε65 με την Εγνατία Οδό.

-ΒΟΑΚ, τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος: με το τμήμα αυτό των 14 χλμ, ολοκληρώνεται η σύνδεση των 4 μεγάλων πόλεων της βόρειας ακτής της Κρήτης.

-Ιόνια Οδός, τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά: αφορά στην φυσική επέκταση του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάνινα με επιπλέον 68χλμ αυτοκινητόδρομο.

-Επεκτάσεις Αττικής Οδού: τρεις επεκτάσεις προτείνονται και αφορούν στην επέκταση της Λ.Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθήνας-Λαμίας, στην επέκταση προς Ραφήνα και στην αστική σήραγγα Κατεχάκη-Βουλιαγμένης.

-Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος: ένα έργο που είναι σε διαγωνισμό εδώ και 4 χρόνια και οδεύει προς την ολοκλήρωση. Θα είναι από τα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο.

Ενεργειακά Έργα

-Ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης: Το έργο που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η δεύτερη φάση της διασύνδεσης, Ηράκλειο – Αττική καθώς η πρώτη φάση (Χανιά – Πελοπόννησος) πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

-Η 4η φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

-Οι έξυπνοι μετρητές της ΔΕΔΔΗΕ

Πηγή: ypodomes.com

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News