Βοτανικός: «Κλείδωσε» η χωρητικότητα του γηπέδου - Τι ισχύει με τα τρία διαζώματα

Βοτανικός: Ο διαγωνισμός και οι 36 μήνες για την κατασκευή του γηπέδου

Ο διαγωνισμός για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ εγκρίθηκαν και οι περιβαλλοντικοί όροι για όλη τη Διπλή Ανάπλαση και το μεγάλο έργο που θα γίνει στην περιοχή του Βοτανικού.

Χθες είδαν επισήμως το φως της δημοσιότητας τα οριστικά νούμερα που σχετίζονται με τη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου πλήρως εναρμονισμένα με τους περιβαλλοντικούς όρους.

Η συνολική χωρητικότητα προβλέπεται στις 38.022 θέσεις δίχως να υπολογίζονται οι σουίτες με τις οποίες ο αριθμός ανεβαίνει στους 40.000 θεατές. Οι δύο κεντρικές θύρες του γηπέδου θα έχουν τρία διαζώματα ενώ τα πέταλα δύο.

Η κάλυψη του γηπέδου στην έκταση θα είναι 25.850,93 τ.μ. ενώ το μέγιστο ύψος του γηπέδου δε θα ξεπερνά τα 41,05 μέτρα.

Οι θέσεις στάθμευσης στο γήπεδο θα είναι 325 (στο σχετικό Π.Δ. του 2013 προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης μέγιστης χωρητικότητας 450 αυτοκινήτων) ενώ οι απαιτούμενες θέσεις κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου είναι 1.807.

Συνυπολογίζοντας τις 125 θέσεις που προβλέπονται στο κτίριο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, οι υπόλοιπες 1357 θέσεις θα καλυφθούν με θέσεις στάθμευσης στο Ο.Τ. 45α ή εντός ακινήτων σε απόσταση μέχρι 200 m από την περιοχή επέμβασης.

Η δόμηση συμπληρωματικών και εμπορικών χρήσεων θα ανέλθει σε 4.678,55 m² ενώ η προτεινόμενη φύτευση στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου θα ξεπεράσει τα 100 στρέμματα (100.191,53 m²).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News