Βοτανικός: «Κλείδωσε» η χωρητικότητα του γηπέδου - Μεγαλύτερη από τον αρχικό σχεδιασμό

Έτσι θα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Η αποκάλυψη κατασκευάστριας εταιρείας (pics)

Μεγαλύτερη θα είναι τελικά η χωρητικότητα του γηπέδου στο Βοτανικό όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Βέργης στην ιστοσελίδα sdna.gr.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Ο Παναθηναϊκός είχε ζητήσει, στις συζητήσεις με τον Δήμο Αθηναίων και την κυβέρνηση, ένα γήπεδο στον Βοτανικό η χωρητικότητα του οποίου θα προσέγγιζε, όσο γίνεται περισσότερο, τις 40.000. Ο επίσημος Παναθηναικός είχε θέσει ως μία βασική προϋπόθεση το γήπεδο να είναι μεγαλύτερο από αυτό του Ολυμπιακού.

Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε ότι σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, η χωρητικότητα του νέου γηπέδου «κλείδωσε» στις 38.000 θέσεις!

Τον προηγούμενο χρόνο είχαν ακουστεί πολλά για τη χωρητικότητα (από 34 έως 36.5000 θέσεις), αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε «σιγή ασυρμάτου» καθώς άλλα μεγάλα ζητήματα ήταν –και είναι- σε προτεραιότητα. Με πρώτο αυτό του αιτήματος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ για διατήρηση του 15% ποσοστού επί των εισπράξεων εις το διηνεκές, και στον Βοτανικό, και όχι (μόνο) για «15 συν 15 χρόνια». Θέμα το οποίο αναδείξαμε προ ημερών στο SDNA, αναφέροντας ότι αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην κυβέρνηση.

Είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων και «κλείδωσε» η χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό, πάντα βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι το έργο θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟ και θα μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι 38.000 θέσεων. Ταυτόχρονα το μεγαλύτερο στη χώρα καθώς αυτό του Ολυμπιακού στο Φάληρο είναι 32.115 θέσεων και η «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ προβλέπεται να είναι (μίνιμουμ) 32.000. Οσο για τη Νέα Τούμπα ακόμη είναι νωρίς για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για την χωρητικότητα, αλλά πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ έτσι όπως έχει εκφραστεί να κυμαίνεται από 32.000 και όσο το δυνατόν πιο κοντά στις 40.000.

Το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη για τη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό αποτελεί ακόμα μία απόδειξη πως ο Κώστας Μπακογιάννης «τρέχει» όσο ουδείς άλλος (εκτός Παναθηναϊκού) για το μεγάλο πρότζεκτ. Αυτό φανερώνει και η δέσμευσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ότι «πολύ σύντομα θα δημοπρατήσουμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News