Βοτανικός: Η χωρητικότητα όλων των γηπέδων & τα έσοδα - Γιατί «κόπηκε» το γήπεδο μπάσκετ

Βοτανικός: Η χωρητικότητα όλων των γηπέδων & τα έσοδα - Γιατί «κόπηκε» το γήπεδο μπάσκετ

Εισήγηση υπέρ της Διπλής Ανάπλασης θα κάνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ΑΟ, Παναγιώτης Μαλακατές, στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για το θέμα σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Ο επικεφαλής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού εξέφρασε την άποψη ότι η συγκεκριμένη συμφωνία «είναι προς τη θετική πλευρά» και τόνισε ότι «είναι μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό μας να έχει σύγχρονες, λειτουργικές κατ’ ουσίαν τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις και την οικονομική αυτοδυναμία για να γίνει πανίσχυρος αγωνιστικά».

Τα έσοδα

Ο κ. Μαλακατές παρουσίασε τα θετικά σημεία που, όπως τόνισε, είναι «αρκετά και συμφέροντα» για το σύλλογο και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι παραχωρείται δωρεάν στον Παναθηναϊκό η χρήση των εγκαταστάσεων στο Βοτανικό, του ποδοσφαιρικού γηπέδου, και του μουσείου-εντευκτηρίου και εστιατορίου στην περιοχή της Λεωφόρου για 99 χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως αναφέρεται ρητά στη σύμβαση ότι «πρώτα θα παραλάβουμε όλες μας τις εγκαταστάσεις στον Βοτανικό συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ολοκληρωμένες και με την άδεια λειτουργίας και μόνο τότε θα παραδώσουμε τη Λεωφόρο». Παράλληλα, επισήμανε ότι «μέσα από την σύμβαση μας με την ΠΑΕ συμφωνήσαμε ώστε ο Παναθηναϊκός Α.Ο. έναντι της παραχώρησης χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου να λαμβάνει ετήσια το ποσό των 500.000 ευρώ αναπροσαρμοσμένο ανά 5ετια», ενώ είπε ότι μέσω οικονομικών συμφωνιών προβλέπεται ο σύλλογος να έχει ετήσια έσοδα που, βάσει του ρεαλιστικού και πιο πιθανού σεναρίου, θα ανέρχονται σε 3-3,5 εκατ. ευρώ.

Οι λεπτομέρειες για τα γήπεδα

Στην περιοχή της ανάπλασης 1 στη Λεωφόρο και σε έκταση 680 τ.μ.

– Μουσείο του Παναθηναϊκού μας. Νομίζω όλοι καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό σημείο αναφοράς θα είναι και που σήμερα λείπει.

-Εντευκτήριο-εστιατόριο

-Εφόσον τελικά γίνει υπόγειος χώρος στάθμευσης θα μας παραχωρηθεί η χρήση και η εκμετάλλευση 15 θέσεων στάθμευσης

Στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ (Βοτανικός)

-ποδοσφαιρικό γήπεδο 4 αστέρων προδιαγραφών FIFA/UEFA εως 40.000 θέσεις (προσωπική μου εκτίμηση εξ όσων γνωρίζω περίπου 38.000 θέσεων χωρίς να προσμετρούνται στην παραπάνω χωρητικότητα οι σουίτες). Θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στη χώρα μετά το Ολυμπιακό στάδιο.

Στην περιοχή ανάπλασης και στα 7500τ.μ. που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο.

1.Γήπεδο αθλοπαιδιών διαστάσεων handball-futsal 3.100 θέσεων στο οποίο θα αγωνίζονται οι ομάδες μας βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο και χάντμπολ,που θα επανιδρύσουμε τότε, και το οποίο μπορεί να μετατραπεί και σε πλήρη αίθουσα ενόργανης γυμναστικής.

2.Ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο 500 θέσεων στην οποία εκτός της κολύμβησης και των καταδύσεων θα αγωνίζονται και τα τμήματα υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικων (θα επανιδρυθεί).

3. Προπονητήριο αθλοπαιδιών διαστάσεων βόλεϊ-μπάσκετ για τις ακαδημίας κυρίως, 200 θέσεων με δυνατότητα διεξαγωγής και αγώνων. Δυνατότητα μετατροπής σε αμφιθέατρο και αίθουσα εκδηλώσεων.

4. Υπόγειος χώρος στάθμευσης 125 θέσεων

5. Γραφεία του Συλλόγου

6. Μπουτίκ

7. Καφέ-εστιατόριο

Προπονητήρια για τα ατομικά μας αγωνίσματα ως κάτωθι

1. Άρση βαρών 150τμ

2. Πάλη 240τμ

3. Πυγμαχία με 2 ring 300τμ

4. Ξιφασκία με 2 διαδρόμους 150τμ

5. Επιτραπέζια αντισφαίριση με 6 τραπέζια 255τμ

6. Τοξοβολία 250τμ

7. Σκοποβολή για αεροβόλο όπλο 150τμ

8. Προπονητήριο για ΑμεΑ 100τμ

9. 2 γυμναστήρια ενδυνάμωσης 100 τ.μ. έκαστο

Όλοι οι αθλητικοί χώροι και τα προπονητήρια πλήρως εξοπλισμένα τα οποία θα διαθέτουν αποδυτήρια, γραφεία προπονητών, αίθουσες για video, doping control , αίθουσα συνεντεύξεων και αποθήκες.»

Γιατί «κόπηκε» το γήπεδο μπάσκετ

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ΑΟ στάθηκε και στο γεγονός ότι «παρόλες τις αρχικές μας προσπάθειες δεν καταφέραμε να ενσωματώσουμε το γήπεδο μπάσκετ της ΚΑΕ εντός της διπλής ανάπλασης καθότι διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο ήταν αντίθετο με το υφιστάμενο προεδρικό διάταγμα πάνω στο οποίο πατάμε, και θα έθετε σε κίνδυνο τη διπλή ανάπλαση μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο προσφυγών, καθυστερήσεων και πιθανής κατάργησης της. Επιμείναμε και πετύχαμε να προβλεφθεί η κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο, το οποίο θα αγόραζε ο Δήμος Αθηναίων και θα το κατασκεύαζε με δικές του δαπάνες, παραχωρώντας εν συνεχεία την χρήση και την εμπορική εκμετάλλευση στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός με κατ ιδίαν μεταξύ τους συμφωνία. Στη μια και μοναδική συνάντηση του κ. Δημάρχου με τον κ. Γιαννακόπουλο προφανώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήτανε αυτή η λύση συμφέρουσα για την ΚΑΕ οπότε και εγκαταλείφθηκε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News