Βοτανικός: «Φωτιά» στο πρότζεκτ - Οι εξελίξεις μετά το μπλόκο των «59»

Βοτανικός: «Φωτιά» στο πρότζεκτ - Οι εξελίξεις μετά το μπλόκο των «59»

«Φωτιές» στο πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έβαλαν 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που μπλόκαραν την Τρίτη (17/5) την επικύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο. που διεξήχθη στις 30 Μαρτίου και είχε εγκρίνει τις τρεις συμβάσεις του έργου και τη «μεταφορά» του συλλόγου στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο και στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Βοτανικό.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Ερασιτέχνη στις 30/3 είχε εγκρίνει με ποσοστό 68,5% (2.051 στις 2.985 έγκυρες ψήφους) το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» (και τις συμβάσεις με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα), ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή της νέας ποδοσφαιρικής αρένας χωρητικότητας περίπου 38.500 θέσεων και του νέου αθλητικού κέντρου του Α.Ο. 7.200 τ.μ. στον Βοτανικό.

Για να επικυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, επειδή ακριβώς αφορά θέμα παραχώρησης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μεταφοράς των δικαιωμάτων του στο νέο γηπεδικό complex στο Βοτανικό, έπρεπε να πάρει μία τυπική έγκριση από δικαστήριο κι εν προκειμένω απ’ το Διοικητικό Εφετείο.

Η όλη διαδικασία είχε οριστεί για χθες, ωστόσο 59 μέλη του Ερασιτέχνη είχαν ενημερώσει εδώ και δύο εβδομάδες, πως θα έκαναν κίνηση για να προσβάλλουν την απόφαση της Γ.Σ. στο Διοικητικό Εφετείο. Παράλληλα, η ίδια ομάδα μελών κατέθεσε κι αγωγή εναντίον της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, επικαλούμενοι πως: α) Δεν υπερψήφισαν την απόφαση τα 2/3 του συνόλου των μελών του Ερασιτέχνη, αλλά τα 2/3 όσων ψήφισαν στη Γ.Σ. και β) Δεν έπρεπε να ισχύσει η επιστολική ψήφος.

Επί της ουσίας ζήτησαν στην αγωγή τους να ακυρωθεί η Γενική Συνέλευση της 30ής Μαρτίου. Τι πέτυχαν με τη δεύτερη κίνησή τους; Να «φρενάρει» το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» για πολλούς μήνες, καθότι προηγείται νομικά η εκδίκαση της αγωγής των 59 μελών απ’ την επικύρωση της απόφασης της Γ.Σ. μέσα απ’ το Διοικητικό Εφετείο. Το δε Εφετείο ανέβαλε την εξέταση της έγκρισης, μίνιμουμ για τον Φεβρουάριο του 2023. Όπερ σημαίνει πως το όλο πρότζεκτ θα «γράψει» τουλάχιστον μία 9 μηνη καθυστέρηση. Πιθανόν και πολύ μεγαλύτερη…

Όλα αυτά, βεβαίως, «γεννούν» κι άλλα ζητήματα, διότι θα πάνε πλέον πολύ πίσω χρονικά οι υπογραφές των συμβάσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, που ήταν εδώ κι εβδομάδες με το… στυλό στο χέρι και περίμεναν απλά την επικύρωση της Γ.Σ. από το Διοικητικό Εφετείο, προκειμένου να τρέξουν και το θέμα του διαγωνισμού για τον ανάδοχο του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Κι επιπλέον υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ (και δη των υποστηρικτικών έργων στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές), καθότι τα χρονοδιαγράμματα και για την εκταμίευση των χρημάτων που προέρχονται από την Ε.Ε. είναι πάρα πολύ «σφικτά». Κι αν το όλο θέμα πάει πίσω για ένα χρόνο, είναι πιθανό μέρος αυτών των χρημάτων να μην είναι διαθέσιμο τότε, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο όλο το έργο.

Η πλευρά της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μαζί με την ΠΑΕ, το Δήμο Αθηναίων, αλλά και την κυβέρνηση, μελετούν ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης (17/5) όλα τα νομικά δεδομένα της υπόθεσης κι ετοιμάζουν τις δικές τους κινήσεις προς τους «59», προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα επί του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης».

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (18/5) προγραμματίστηκε συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Μαλακατέ, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασής τους πάνω στο θέμα, μετά τα όσα έγιναν σε νομικό επίπεδο την Τρίτη (17/5).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News