Βοτανικός: Έτοιμο το προσχέδιο της σύμβασης - Υπογράφουν Αλαφούζος-Μπακογιάννης

Περήφανος ο Μπακογιάννης για τη Διπλή Ανάπλαση: «Επιτέλους...»

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης στον Βοτανικό, αφού η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ταμείο ανάκαμψης ενέκρινε κονδύλι ύψους 75 εκατ. ευρώ, ανάβοντας το πράσινο φως στην ελληνική κυβέρνηση.

Πρόκειται για έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης. Για να το πούμε με… απλά ελληνικά, το κονδύλι αφορά έργα περιμετρικά του γηπέδου, αλλά και στην περιοχή της Λεωφόρου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η συνολική χρηματοδότηση (άρα και η κατασκευή του γηπέδου) βασίζεται σε μείγμα κονδυλίων. Έτσι, λοιπόν, πλην των 75 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης από το ταμείο ανάκαμψης, τα υπόλοιπα χρήματα είναι από το ταμείο δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ

Έτοιμο το προσχέδιο της σύμβασης ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Δήμου

Το προσχέδιο της διμερούς σύμβασης ανάμεσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την πλευρά του δήμου Αθηναίων για την επινοικίαση των εμπορικών χρήσεων αλλά και τους λοιπούς οικονομικούς όρους με τους οποίους θα πάρει η ποδοσφαιρική ομάδα την εκμετάλλευση των σουιτών του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό κλπ είναι πλέον στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με τη SportDay το ντραφτ προσχέδιο της σύμβασης είναι πλέον έτοιμο κι απλώς μένουν ορισμένες λεπτομέρειες ανάμεσα στις δύο πλευρές οι οποίες ανταλλάσσουν τα τελευταία emails προκειμένου να ολοκληρωθεί όλο το πακέτο της συγκεκριμένης σύμβασης.

Ο ορίζοντας είναι να υπογραφεί ανάμεσα στον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο ως το τέλος Μαρτίου ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News