Βοτανικός: Εταιρεία-έκπληξη τα «έβαλε» με τους μεγάλους κατασκευαστές για το νέο γήπεδο

Βοτανικός: Εταιρεία-έκπληξη τα «έβαλε» με τους μεγάλους κατασκευαστές για το νέο γήπεδο

Μεγάλη έκπληξη στον κατασκευαστικό -και όχι μόνο- κόσμο προκαλεί η προσφορά που υπέβαλε μία μικρή σχετικά τεχνική εταιρεία από την Καλλιθέα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό, το οποίο κοστολογήθηκε στα 123 εκατ. ευρώ και τελικά κατέληξε στο φαβορί των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ–Ελλάκτωρ–Mytilineos.

Πρόκειται για την cosmograss Enterpirse IKE μία εργοληπτική εταιρεία στην Καλλιθέα με κύκλο εργασιών που αγγίζει οριακά τα 6 εκατ. Ευρώ, ενώ καταγράφει έσοδα μόλις 390 χιλιάδων ευρώ, εάν λάβουμε υπόψη τις οικονομικές καταστάσεις του 2021.

Η εταιρεία αυτή ανήκει στον πρώην μπασκετμπολίστα της Α1 και επαγγελματία αθλητή του αμερικανικού πρωταθλήματος ράγκμπι (NFL), Γρηγόρη Ραλλάτο, ο οποίος από τα παρκέ του Πανιώνιου όντας έφηβος βρέθηκε στα ταρτάν και τους χλοοτάπητες.

Όχι, όμως, ως αθλητής αλλά ως εργολάβος.

Για όσους έχουν ασχοληθεί με την πορτοκαλί θεά, το όνομα Γρηγόρης Ραλλάτος θα τους λέει πολλά, καθώς αποτέλεσε μία από τις κολώνες της ομάδας του Πανιωνίου τη δεκαετία του 2000 όταν ήταν έφηβος.

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η πορεία της αναρρίχησης στις τοπικές κατηγορίες μπάσκετ, αλλά η μοίρα του, του επιφύλασσε ένα σημαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τo άθλημα στο οποίο διέπρεψε.

Και αυτό γιατί ο 37χρονος πλέον εργολάβος βρέθηκε το 2012 στην Αμερική, καθώς μέσω σκληρής μελέτης για την εισαγωγή του σε πανεπιστήμιο κέρδισε μία θέση στο πιο επικερδές σπορ της ηπείρου, το οποίο δεν είναι άλλο από το ράγκμπι.

Ο Γρηγόρης Ραλλάτος εντάχθηκε στο δυναμικό των Philadelphia Eagles και παρέμεινε σε αυτούς για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Έπειτα γύρισε στην Ελλάδα, όπου και επέστρεψε στην παλιά του αγάπη, η οποία τον αντάμειψε με συμβόλαια στον Άρη Νίκαιας, τον Πανιώνιο, αλλά και την ομάδα του Χολαργού, στην οποία παρέμεινε έως το 2019, όπου και κρέμασε τη φανέλα του.

Εν ολίγοις, ο δίμετρος φόργουορντ κατάφερε να επιστρέψει στο μπάσκετ και να βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Επίσης, στα κατασκευαστικά μπορεί να μην τα κατάφερε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, αλλά σίγουρα αφήνει και σε αυτόν το στίβο το στίγμα του.

Πηγή: mononews.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News