Βοτανικός: «Είμαστε πολύ κοντά, αυξάνεται ο προϋπολογισμός»

Έτσι θα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Η αποκάλυψη κατασκευάστριας εταιρείας (pics)

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, τόνισε ότι αποφασίστηκε να διακοπεί η σύμβαση του έργου για την δομή των προσφύγων στο Βοτανικό, σημειώνοντας ότι σύντομα θα προχωρήσει η δημοπράτησή του.

Για την προσφυγική δομή, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε: «Ο Ελαιώνας έχει κλείσει τον κύκλο του, οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν υπεύθυνα και με ασφάλεια εντός του επόμενου χρόνου σε καλύτερες συνθήκες στην ενδοχώρα. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε 2,5 εκατ. ευρώ, για μία δομή που κατά πάσα βεβαιότητα θα μείνει άδεια (επικαλούμενος τη μείωση των προσφυγικών ροών). Στην πόλη υπάρχουν οι δυνατότητες απορρόφησης των ανθρώπων».

Στις αντιδράσεις, ο Δήμαρχος Αθηνών πήρε τον λόγο και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ενοχλεί η Διπλή Ανάπλαση. Ενοχλεί γιατί; Αν σας ενοχλεί επειδή είστε Ολυμπιακός είναι το πιο σοβαρό επιχείρημα εναντίον της Διπλής Ανάπλασης (σ.σ. γέλια). Κατά τα άλλα θυμίζω η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα μεγάλο, υπερτοπικό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργεί δύο αναπτυξιακούς πόλους. Είναι ένα πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ένα γήπεδο πρότυπο, το καλύτερο στην Ελλάδα. Θα μας επιτρέψει να κάνουμε τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και με τις υπόλοιπες ενέργειες θα μεταμορφώσουμε μία περιοχή ξεχασμένη σε ένα πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης. Θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με τον προϋπολογισμό να έχει εξασφαλιστεί και μάλιστα να αυξάνει για το γήπεδο και για κάποιους να είναι αρνητικό. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Προχωράμε με την Διπλή Ανάπλαση. Είμαστε πολύ κοντά. Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά σε ένα τρομερά σύνθετο και πολύπλοκο έργο. Σε συνεργασία με την οικογένεια του Παναθηναϊκού το έργο προχωράει και πολύ σύντομα θα φτάσουμε στη δημοπράτηση της αρένας, που σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει από την θεωρία και θα έχουμε περάσει στην πράξη .Το έχουν παλέψει γενιές Αθηναίων και δεν το έχουν καταφέρει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News