Βοτανικός: Αυτή είναι μακέτα - τελικό σχέδιο που επιλέχθηκε (pic)

Αυτές είναι οι μακέτες του νέου πλάνου για το Βοτανικό - Με γήπεδο μπάσκετ (pics)

Όλο και πιο κοντά στις επίσημες ανακοινώσεις για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού!

Πολύ σύντομα, πιθανώς και μέσα στο Σεπτέμβριο, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το θέμα του γηπέδου του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, το ζήτημα του γηπέδου μπάσκετ θα λυθεί ως εξής: Θα κατασκευαστεί κλειστό όχι στο υπάρχον οικόπεδο που είναι νομικά «θωρακισμένο» με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά σε όμορο οικόπεδο και θα απαιτεί ξεχωριστή νομική μέριμνα.

Έτσι μπορεί να αρχίσει άμεσα το έργο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οποίο δεν θα χρειαστεί να κάνει… εκπτώσεις στη χωρητικότητά του και θα φτάνει τις 35.000 θέσεις! Φυσικά στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις για τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Αυτό σημαίνει ότι το τελικό σχέδιο που έχει επιλεγεί είναι η παρακάτω μακέτα, η οποία είχε παρουσιαστεί στην εκπομπή «Total Football, όπου το περίφημο όμορο οικόπεδο επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου, είχε επιλεγεί για να φιλοξενήσει το γήπεδο μπάσκετ:

Βοτανικός: Αυτή είναι μακέτα - τελικό σχέδιο που επιλέχθηκε (pic)

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεν έχει προβεί τόσο καιρό σε ανακοινώσεις, καθώς θέλει να έχει «κλειδώσει» από όλες τις πλευρές το πρότζεκτ. Οι συνεργάτες του βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της χάραξης του σχεδίου και-το κυριότερο-της χρηματοδότησης του έργου που θα γίνει από διάφορες πηγές (ιδιωτικά, κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια) με το συνολικό ποσό της επένδυσης να κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, σύντομα αναμένουμε ανακοινώσεις και όλα δείχνουν πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού μετά από πολλά χρόνια υπομονής και… ξενιτιάς, θα βρουν μια λύση για τη στέγαση για όλα τα τμήματα του «τριφυλλιού».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News