Βοτανικός: 4 εκατ. ευρώ το χρόνο

Έτσι θα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Η αποκάλυψη κατασκευάστριας εταιρείας (pics)

Σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας αποκαλύπτει το σύνολο των χρημάτων που θα πληρώνει ετησίως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το πρότζεκτ του γηπέδου.

Πιο συγκεκριμένα, η Sportday αναφέρει ότι το σύνολο των χρημάτων που θα καταβάλλει συνολικά ο Παναθηναϊκός σε Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό σε έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων του AO όπως προβλέπει η μεταξύ τους συμφωνία και του ποδοσφαιρικού γηπέδου αλλά και για τα λοιπά λειτουργικά κόστη θα πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια τον χρόνο.

«Στη συμφωνία με τον AO που αποτυπώνεται πλέον από τις δύο πλευρές στα τελικά ντραφτ και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη τον Ιούνιο η ΠΑΕ πρέπει να καταβάλλει με βάση τα συμφωνηθέντα και ανακοινωθέντα του Φεβρουαρίου ετήσιο ποσό 500.000 και το ποσοστό 10% της παραχώρησης του σήματος για όλους τους αγώνες όπως προκύπτει απ’ τα εκάστοτε φύλλα εκκαθαρίσεων των αγώνων. Στα παραπάνω προστίθεται και το ποσό των 50 από κάθε διαρκείας ως κάρτα μέλους συν το ποσό των 10 ως κάρτα φιλάθλου στα απλά εισιτήρια μόνο μία φορά», αναφέρει η εφημερίδα.

Και συμπληρώνει: «με απλά λόγια οι οικονομικές εισφορές προς τον AO θα ξεπερνούν με βάση τους υπολογισμούς των δύο πλευρών το 1.1 εκατ. ετησίως. Παράλληλα το κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΑΟ και τα έξοδα συντήρησης/λειτουργίας του ποδοσφαιρικού γηπέδου ανάλογα με το πόσες μέρες το χρόνο θα είναι ανοιχτό θα φτάνουν κοντά στο 1.2 εκατ. τον χρόνο. Υψηλά ποσά τα οποία βεβαίως η ΠΑΕ εκτιμά πως θα υπερκαλύψει μέσω των εσόδων που θα γεννηθούν απ’ το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News