«Βόμβες» για Ρόκα: «Ηρθε να κάνει τις δικές του δουλειές»

«Βόμβες» για Ρόκα: «Ηρθε να κάνει τις δικές του δουλειές»

«Βολές» κατά του Τσάβι Ρόκα έριξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Θανάσης Κολιτσιδάκης σε συνέντευξή του στο SDNA.

Αναλυτικά:

Πως έχετε δει τον Παναθηναϊκό από την αρχή της χρονιάς;

Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού από το καλοκαίρι ήταν εντελώς λάθος. Ο κ. Αλαφούζος εμπιστεύτηκε για τεχνικό διευθυντή τον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος ήρθε στην ομάδα για να κάνει τις δικές του δουλειές και απ΄ ότι φάνηκε δεν ενδιαφερόταν για το καλό του Παναθηναϊκού. Έφερε έναν προπονητή, που ήταν πολύ λίγος για το μέγεθος του Παναθηναϊκού.Όλα τα άλλα πιστεύω τα είδαμε στην πορεία. Η ομάδα δεν προχώρησε. Ευτυχώς ο κ. Αλαφούζος κατάλαβε γρήγορα το λάθος του και απομάκρυνε τους δύο αυτούς ανθρώπους. Έφερε έναν έμπειρο προπονητή και πιστεύω ότι ο κ. Μπόλονι όσο μαθαίνει την ομάδα θα την… μαζεύει. Μάλιστα το τελευταίο δείγμα που είδαμε με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλό».

Θεωρείτε ότι  το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κακής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι μπορεί να διορθωθεί;

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι προετοιμασία έγινε το καλοκαίρι, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο να διορθωθεί όταν υπάρχουν παιχνίδια πρωταθλήματος. Το καλό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα παιχνίδι κάθε Κυριακή. Μάλιστα, με την διακοπή που υπήρξε λόγω των Εθνικών ομάδων ο Μπόλονι μπόρεσε να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες. Βέβαια, βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός τρέχει αρκετά στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων. Σίγουρα κάποιοι τραυματισμοί υπάρχουν, αλλά φαίνεται ότι η ομάδα να μην έχει τόσο μεγάλο θέμα στη φυσική κατάσταση. Οι τραυματισμοί είναι κάτι που το βλέπουμε σε όλες τις ομάδες, λόγω της απραξίας πολλών μηνών ελέω Covid».

Πως σας φαίνονται οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι;

«Ο Βιγιαφάνιες είναι μια ποιοτική μεταγραφή. Τον γνωρίζαμε, τον ξέραμε και πλέον φαίνεται να είναι πιο έμπειρος. Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Εγώ θεωρώ όμως ότι οι καλύτερες μεταγραφές  του Παναθηναϊκού είναι ο Αλεξανδρόπουλος και ο Ζαγαρίτης. Μαζί με τους Χατζηγιοβάνη και Κουρμπέλη είναι αυτοί που… τραβάνε όλο το… κουπί. Και ο Μπουζούκης θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει. Επίσης καλή είναι η μεταγραφή και του Βέλεθ στα στόπερ και όσο δένει με τον Σένκεφελντ, πιστεύω ότι θα δημιουργήσουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Τα καλύτερα μπορώ να πω και για τον Μαουρίσιο, που είναι ένας παίκτης με εμπειρία και δίπλα του, παίκτες όπως ο Αλεξανδρόπουλος μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Όσον αφορά τον Καρλίτος, δεν νομίζω ότι έχει δείξει πολλά πράγματα. Πρέπει να παίζει είτε ο Καρλίτος είτε ο Μακέντα. Δεν μπορούν να παίξουν μαζί στην επίθεση. Νομίζω ότι ο Μακέντα είναι πιο δεμένος με την ομάδα. Η ενδεκάδα που κατέβασε με την ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή».

Θεωρείτε ότι πρέπει να καθιερώσει το 4-3-3 ο Μπόλονι;

«Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να το καθιερώσει. Δε σε βοηθάει το να φορτώσεις την επίθεση σου. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι ομάδες που έρχονται στην έδρα του Παναθηναϊκού παίζουν ανοιχτά, επειδή θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλή ομάδα. Γι΄ αυτό και πρέπει να παίζει η ομάδα με ένα φορ, ώστε να έχει περισσότερα τρεξίματα,να κλέβει περισσότερες μπάλες και να πιέζει πιο πολύ, ώστε να έχει την ευκαιρία να κάνει δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Στις αντεπιθέσεις μπορείς να χτυπήσεις τον αντίπαλο. Όταν παίζει με δύο φορ και ο ένας ειδικά δεν τρέχει, είναι πρόβλημα».

Ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για φέτος;Θεωρείτε ότι θα είναι η ομάδα εντός εξάδας;

«Δεν είναι η στιγμή να ενθουσιάζετε κανείς στον Παναθηναϊκό επειδή κέρδισαν ένα ντέρμπι. Σίγουρα είναι ένας οδηγός αυτό το ματς για τη συνέχεια. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να μπει στην πρώτη εξάδα. Είναι ένας πολύ εφικτός στόχος, αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και δεν έχει σκαπανεβάσματα στην απόδοση της. Ο Μπόλονι φαίνεται να κάνει καλή δουλειά και να βοηθάει στο να αλλάξει η εικόνα του Παναθηναϊκού. Μοναδική εξαίρεση είναι το πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό. Η απόδοση του τριφυλλιού στο πρώτο κομμάτι του αγώνα στο Καραϊσκάκη, μπορώ να σου πω ότι με στεναχώρησε. Ο Μπόλονι κατέβασε στο πρώτο ημίχρονο αυτού του ματς τον Παναθηναϊκό σαν μικρή ομάδα. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να μπαίνει σε κάθε παιχνίδι»

Τι αναμνήσεις έχετε από τον Παναθηναϊκό εσείς;

«Τις καλύτερες. Ο Παναθηναϊκός για μένα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και κρατάω μόνο τις καλές αναμνήσεις. Πήρα πρωταθλήματα,πήρα κύπελλα, έκανα πορείες στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Όσο ήμουνα εγώ πραγματοποιήσαμε μόνο μια κακή χρονιά. Σου ξαναλέω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το απόγειο της καριέρας μου και η ομάδα που με έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα»

Τι χρειάζεται για να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτό που ήταν;

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάλει στη… μηχανή του παίκτες που να έχουν προσωπικότητα, που θα μπορούν να στηριχθούν οι πιτσιρικάδες και να γίνουν καλύτεροι. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει από την ακαδημία πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς χάνονται διότι δεν έχουν αυτά τα στηρίγματα για να τους βοηθήσουν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Νομίζω όμως ότι αυτό που θα κάνει τον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστήσει και πάλι είναι να φτιάξει επιτέλους το γήπεδο. Το γήπεδο θα τον απογειώσει, γιατί είμαι σίγουρος ότι αν φτιαχτεί το γήπεδο θα εμφανιστούν και άνθρωποι, οι οποίοι θα θελήσουν να βοηθήσουν οικονομικά τον Παναθηναϊκό, όπως ήταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη».

Τώρα εσείς είστε προπονητής της Δόξας Δράμας. Πως είναι τα πράγματα εκεί; 

«Πάει να γίνει μια καινούργια προσπάθεια στη Δόξα Δράμας. Είναι μια καινούργια ομάδα με ιστορία και με κόσμο. Είναι μία πόλη που ζει για την ομάδα αυτή, μια πόλη που διψάει για ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαστε σε απραξία. Κάναμε δύο μήνες και εκεί που λέγαμε θα ξεκινήσουμε, ήρθε το λουκέτο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι υπομονή, μέχρι να μας δουν το «οκ» για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που πιστεύω θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι πολύ καλές ομάδες μέσα και ελπίζουμε σε μια πολύ καλή πορεία με τη Δόξα Δράμας».

Έχετε θέση κάποιο συγκεκριμένο στόχο;

«Ο στόχος είναι η ομάδα να μπει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και να μην κινδυνέψει, έτσι ώστε τις επόμενες χρονιές να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο της στην Super League».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News