Βόμβα: Προφυλάκιση Μαρινάκη προτείνει ο Δασκαλόπουλος!

Την παραπομπή Μαρινάκη σε δίκη για τα στημένα προτείνει ο εισαγγελέας εφετών.

Για σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων” κατηγορεί τον επιχειρηματία ο εισαγγελέας αποδίδοντάς του παραβίαση του όρου που του έχει τεθεί να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

[ads2]

Συγκεκριμένα κατηγορείται για: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 4) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχετικά με το πέμπτο κακούργημα που βάρυνε τον κ.Μαρινάκη που ήταν και το πλέον σημαντικό, αυτό της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή του.

Η πρόταση του κ.Δασκαλόπουλου ωστόσο δεν σταματάει εκεί, καθώς έχει δικαίωμα να προτείνει κι αλλαγή περιοριστικών όρων κι αυτό ακριβώς πράττει στην περίπτωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεδομένου άλλωστε ότι δεν συμμορφώθηκε με τους περιοριστικούς όρους του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, προτείνει πιο αυστηρούς όρους που συνεπάγονται την προφυλάκισή του! Κι αυτό βέβαια γιατί τον θεωρεί όχι μόνο ύποπτο φυγής αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες κρίνει ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους περί ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός, τονίζει ότι η εν λόγω συμπεριφορά του επιχειρηματία «μαρτυρεί σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως εκ μέρους του που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων». Συγκεκριμένα στην εισαγγελική πρόταση μεταξύ άλλων αναφέρονται πράξεις και δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη που κατά την άποψη του εισαγγελέα Εφετών καταδεικνύουν την παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί για αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Επιπλέον ο κ.Δασκαλόπουλος στην εισήγησή του ζητά να δικαστούν δεκάδες κατηγορούμενοι κατά περίσταση για βαρύτατες πράξεις ανάμεσά τους ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική περίσταση, εκβίαση, εκρήξεις και άλλα.

Πλέον το μοναδικό μέσο που διαθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να αποφύγει τη δίκη είναι να καταθέσει έφεση κατά της πρότασης, έχοντας ωστόσο ελάχιστες πιθανότητες πλέον να την αναιρέσει.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πολύωρη απολογία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα.

Για την οριστική παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και των λοιπών κατηγορουμένων άλλά και για το θέμα της κράτησης του θα αποφανθεί το Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει προσεχώς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News