ΒΟΜΒΑ! Αποχώρηση και από το πρωτάθλημα!

ΒΟΜΒΑ! Αποχώρηση και από το πρωτάθλημα!

Οι διοικητικοί ηγέτες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού βρίσκονται σε διαρκείς επαφές και μέσα στη μέρα αναμένεται να πάρουν οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασής τους σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Οι διοικητικοί ηγέτες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού συζητάνε διαρκώς τις τελευταίες ώρες και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι επαφές τους είναι πολύ προχωρημένες και πως μέσα στη μέρα είναι πολύ πιθανό να φτάσουν σε τελικές αποφάσεις σχετικά με τη στάση που θα ακολουθήσουν στο εξής.

[ads2]

Το πρώτο και κυρίαρχο θέμα που «πέφτει στο τραπέζι», είναι αν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς οι Σαββίδης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος αντίστοιχα, έχουν καταλήξει ότι «δεν πάει άλλο», πως «πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» και πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο θα καθαρίσει τώρα ή ποτέ», όπως έχει διαρρεύσει από το περιβάλλον και των τριών.

Το σίγουρο είναι πως οι τρεις τους εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και πως καμιά απόφασή τους δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει!

Και οι τρεις δηλώνουν έτοιμοι να σηκώσουν το οικονομικό βάρος που θα προκαλέσει μια απόφαση-σταθμός. Ο μοναδικός ενδοιασμός που συνεχίζουν να έχουν αφορά το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι και το πώς θα πείσουν παίκτες εγνωσμένης αξίας να συνεχίσουν να βρίσκονται στις τάξεις τους…

Ο στόχος όμως, είναι ένας: Όχι η αποχώρηση, αλλά πώς θα πείσουν την Πολιτεία να τελειώσει αυτή τη φαρσοκωμωδία τώρα. Όπως ακριβώς έπραξε και με το Κύπελλο, έχοντας πλέον αντιληφθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού (το αναφέρει και στην ανακοίνωση) ότι η ανισονομία, η διαφθορά και η ευνοϊκή μεταχείριση αποτελούν τη βασική πηγή της βίας.

Τα νομικά επιτελεία των τριών μεγάλων ΠΑΕ ξεσκονίζουν τις τελευταίες ώρες τις διατάξεις και τις συνέπειες που ενδέχεται να έχουν οι αποφάσεις τους. Πρέπει λοιπόν να τονιστεί ότι απόφαση δεν υπάρχει μέχρι τώρα. Σκέψεις γίνονται και όλα πέφτουν στο τραπέζι. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα! Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Χθες μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το αν θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της ομάδας(!) μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος είπε πως «εάν δεν φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι χτίζουμε στην άμμο».

Έτσι, βασικός τους στόχος αυτή τη στιγμή, με το πρωτάθλημα να έχει ουσιαστικά κριθεί, είναι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους ως πίεση για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο προς την κάθαρση.

Η «κοινή συνισταμένη» Μελισσανίδη, Αλαφούζου και Σαββίδη είναι πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέπει σε ποινικά διωκόμενους να παραμένουν στο ποδόσφαιρο και να αποφασίζουν κάθε Κυριακή προς όφελός τους προκαλώντας αυτά που συμβαίνουν με θύματα πάντα τους ίδιους, καθώς η ανισονομία είναι φυσικό να προκαλεί αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έχουμε επίσημες αντιδράσεις από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και, ακόμα κι αν τελικά επικρατήσει η άποψη να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι έρχονται ριζοσπαστικές αποφάσεις.

Από http://www.sdna.gr/

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News