Βόμβα Αλαφούζου: «Ο Μαρινάκης μου σύστησε τον Κυριακίδη»

Σκέφτεται συνέντευξη Τύπου ο Αλαφούζος

Φίλοι και έμπιστοι συνεργάτες φαίνεται ότι ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank Πέτρος Κυριακίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο ιδιοκτήτης του Σκάι Γιάννης Αλαφούζος.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της εξεταστικής που ερευνά τα δάνεια κομμάτων και media, ο κ. Αλαφούζος είπε την Τετάρτη ότι ο κ. Μαρινάκης (εκείνη την περίοδο είχε μετοχές στον Σκάι) του γνώρισε τον Πέτρο Κυριακίδη και τον γιο του προκειμένου να συνεργαστούν!

[ads2]

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του Σκάι, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη για τη συμμετοχή Κυριακίδη στη μετοχική σύνθεση του επιχειρηματικού ομίλου του, αποκάλυψε ότι ο εφοπλιστής ήταν το πρόσωπο που το 2010 είχε τον μεσολαβητικό ρόλο.

«Ο τότε συνέταιρός μου κ. Μαρινάκης με συνέστησε στον κ. Κυριακίδη. Γνώρισα και τους δύο, δεν θυμάμαι ποιος είναι ο μέτοχος.

Είχαν έρθει και ο πατέρας και ο γιος στο γραφείο. Ηταν ατυχής αυτή η συμμετοχή με την εξέλιξη που είχε. Οπως ήταν ατυχής και με τον κ. Μαρινάκη» σημείωσε ο κ. Αλαφούζος, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Οπως και να ‘χει, το γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης συστήνει τον κ. Κυριακίδη ως «συμπαίκτη» σε όμιλο media που και ο ίδιος συμμετείχε ευλόγως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δυο τους (οι Μαρινάκης και Κυριακίδης) είχαν αναπτύξει κώδικες εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Επί της ουσίας, ο κ. Μαρινάκης πρότεινε τον κ. Κυριακίδη για να γίνει και δικός του συνέταιρος! Είναι σαφές, λοιπόν, ότι δεν θα «έμπλεκε» σε μια επιχειρηματική συνεργασία τέτοιου επιπέδου, αν δεν είχε βαθιά σχέση με τον (υποψήφιο) νέο μέτοχο.

Το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά αποκαλύπτεται αυτή η επιχειρηματική «συμμαχία» και φιλία.

Η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αποσκοπούσε στο να διευκρινιστεί εάν διατηρείται η συμμετοχή Κυριακίδη στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου Αλαφούζου Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις.

πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News