Παναθηναϊκός: MVP αγωνιστικής ο Γιάντσουκ
Ο Ντμίτρο Γιάντσουκ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΑΟΝΣ Μίλωνα και δικαίως αναδείχθηκε MVP της 14ης αγωνιστικής της Volley League 2025-26.
Ο 26χρονος Ουκρανός ακραίος ήταν καθοριστικός στο 3-0 εκτός έδρας του «Τριφυλλιού», ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους (9/19 επιθέσεις, 47% αποτελεσματικότητα), όμως η συνολική του προσφορά ξεπέρασε τους αριθμούς.
Με 3 άσσους σε 13 σερβίς έβαλε έντονη πίεση στην υποδοχή των γηπεδούχων, ενώ στην πίσω ζώνη ήταν σταθερότατος, έχοντας 27% υποδοχή χωρίς λάθος σε 22 προσπάθειες. Πρόσθεσε και έναν πόντο από μπλοκ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο κομμάτι μπλοκ-άμυνας.
Για τον Γιάντσουκ, που αγωνίζεται για πρώτη φορά εκτός Ουκρανίας και φορά τη φανέλα με το Νο7, πρόκειται για την παρθενική του διάκριση ως MVP στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, είναι η 89η φορά από το 1998 που παίκτης του Παναθηναϊκού λαμβάνει τον συγκεκριμένο τίτλο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική παρουσία του συλλόγου στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ.
Στην κορυφαία επτάδα της 14ης αγωνιστικής βρέθηκε και ο Πατρίκ Γκάσμαν ως κεντρικός, με το «Τριφύλλι» να έχει διπλή εκπροσώπηση στο Best Team.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Μπενίτεθ: «Για τη νίκη σε οποιαδήποτε έδρα» - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου
- Λώτσος: «Ο Γιαννακόπουλος μου ζήτησε τον Βεζένκοφ - Η απάντησή μου» (vid)
- Ομπράντοβιτς: «Τότε θα αποφασίσω αν δουλέψω» - Τι είπε για τις φήμες και τον Παναθηναϊκό
- Στο Telekom Center ο Ναν: «Μου φαίνεται καλύτερη η κόκκινη ομάδα» (vid)
- Πετάει για Ισπανία ο Παναθηναϊκός: Τι ισχύει για Όσμαν, Γκραντ και Ρογκαβόπουλο