Παναθηναϊκός: Αρχηγός στην Εθνική Ελλάδας ο Πρωτοψάλτης

Παναθηναϊκός: Αρχηγός στην Εθνική Ελλάδας ο Πρωτοψάλτης

Στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ανδρών ενόψει των προκριματικών αγώνων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Κώστας Χριστοφιδέλης ανακοίνωσε τον νέο αρχηγό της ομάδας: τον Θανάση Πρωτοψάλτη.

Για πρώτη φορά, ο Πρωτοψάλτης θα ηγηθεί της «γαλανόλευκης», αναλαμβάνοντας ένα ρόλο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Γιώργος Πετρέας, ο «πιστός στρατιώτης» της Εθνικής.

«Νέο ξεκίνημα με μια νέα ομάδα, με κάποια παιδιά που επέστρεψαν, με κάποιους αθλητές που είναι για πρώτη φορά. Ο στόχος όμως παραμένει ο ίδιος, ανεξαρτήτως με το ποιος έχει κληθεί.

Σίγουρα και για μένα είναι κάτι καινούργιο το ότι θα έχω τον ρόλο του αρχηγού και ελπίζω να κάνω το καλύτερο που μπορώ από την πλευρά μου. Από κει και πέρα εύχομαι να είμαστε υγιείς, να μην έχουμε τραυματισμούς για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε», είπε ο έμπειρος ακραίος κι αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας τόνισε:

«Η συγκέντρωση μας είναι στους δύο πρώτους αγώνες του ομίλου που μπορεί να κρίνουν ίσως από νωρίς την πρόκριση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το 2χ2, αλλά ξέρουμε ότι τα Σκόπια είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία αγωνίζεται όλο το καλοκαίρι κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.

Εμείς όμως θέλουμε να τους κερδίσουμε για να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και να έχουμε και καλύτερο πλασάρισμα στη συνέχεια».

Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο Θανάσης βρίσκεται στις εθνικές ομάδες φτάνοντας πλέον να είναι ο αρχηγός στην ομάδα των ανδρών.

«Από μόνη της η παρουσία ενός αθλητή στην Εθνική ομάδα είναι τιμή και να το επιλέγεσαι ως αρχηγός είναι ακόμη πιο σημαντικό. Ο αρχηγός της Εθνικής πάντα είχε μια μεγαλύτερη πίεση γιατί λειτουργεί κι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που φέρνει αρνητισμό ή σε δυσκολεύει».

Κι ως αρχηγός αυτό που τόνισε ήταν πως: «… πάντα ξεκινάμε με αισιοδοξία… Αν δεν υπήρχε αισιοδοξία δεν θα ήμασταν εδώ. Είναι αυτονόητο και θεωρώ ότι μιλάω εκ μέρους όλων των αθλητών, ότι ερχόμαστε εδώ για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και όχι για να περάσουμε την ώρα μας.

Τα παιδιά με ξέρουν και τους ξέρω. Όλοι είναι έτοιμοι, ξέρουν τι θέλουν, έχουν έντονα συναισθήματα για την Εθνική, θέλουν να παίξουν για να βοηθήσουμε την ομάδα κι αυτό θεωρώ ότι θα μας βγει σε καλό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News