Προκρίθηκε στον τελικό του League Cup ο Παναθηναϊκός

Προκρίθηκε στον τελικό του League Cup ο Παναθηναϊκός

Να διατηρήσει τα κεκτημένα θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε του Πηγάσου Πολίχνης με 3-1 σετ και σφράγισε το πρώτο εισιτήριο των τελικών του League Cup “Νίκος Σαμαράς”, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από τον δεύτερο τελικό μεταξύ Κηφισιάς και ΠΑΟΚ.

Παρών στους τελικούς του League Cup “Νίκος Σαμαράς” θα είναι ο Παναθηναϊκός, μετά την επικράτησή του επί του Πήγασου Πολίχνης με 3-1 σετ (25-20, 25-22, 17-25, 25-14), θέλοντας να υπερασπιστεί τον περυσινό του τίτλο στη διοργάνωση.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα, με το Παναθηναϊκός να κάνει το πρώτο ξεπέταγμα και να παίρνει τέσσερις πόντους διαφορά (9-5). Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε από τους γηπεδούχους έως τα τέλη του σετ, κλείνοντας έτσι με σχετική άνεση το πρώτο σετ με το 25-22.

Αντίστοιχη έκβαση στο σκορ είχε και το δεύτερο σετ με τους «πράσινους» προς τα μέσα του σετ να πραγματοποιούν ένα επιθετικό σερί και να παίρνουν προβάδισμα ασφάλειας (16-11). Ο Πήγασος Πολίχνης δεν κατάφερε να βγάλει, με την διαφορά να ξεφεύγει και τον Παναθηναϊκό να διπλασιάζει τα σετ του με το 25-20.

Το 2-0 στα σετ έδωσε την άνεση στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να κάνει ροτέιστον στον αρχικό σχήμα, με συνέπεια να… χαλάει ο ρυθμός των «πράσινων». Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πήραν πέντε πόντους προβάδισμα (8-13). Η ομάδα από την Πολίχνη διατήρησε το προβάδισμά της και στο τέλος το διεύρυνε, μειώνοντας παράλληλα στα σετ με το 17-25.

Στο τέταρτο σετ, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος επανέφερε τους βασικούς του στο αρχικό σχήμα με σκοπό να τελειώσει τη υπόθεση πρόκριση. Από νωρίς ο Παναθηναϊκός πήρε διψήφιο προβάδισμα (15-5), με το σετ να παίρνει διαδικαστικό χαρακτήρα. Με το 25-14 ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-1 στα σετ και σφράγισε το εισιτήριο για τους τελικούς του League Cupe, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από τον δεύτερο τελικό μεταξύ Κηφισιάς και ΠΑΟΚ.

Τα σετ: 25-22, 25-20, 17-25, 25-14

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News