Αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός!

Αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός!

Εφιαλτική είναι η σεζόν για τον Παναθηναϊκό που έχασε την Ευρώπη, αποκλείστηκε από το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα είναι με το 1,5 πόδι εκτός!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ στην Καλαμάτα και τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό , εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Από το πρώτο σετ, οι δύο ομάδες έδειξαν στο κοινό πως η αναμέτρηση θα ήταν για γερά νεύρα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ένα γρήγορο προβάδισμα δύο πόντων (3-1), όμως ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά, φτάνοντας στο +2 (7-9).

Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν, φέρνοντας στο σετ στα ίσα (9-9), και τους δύο αντιπάλους να συνεχίζουν κοντά στο σκορ. Η μία ισοπαλία διαδεχόταν την άλλη, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αποκτά διαφορά τριών πόντων (20-17).

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με τον Ερνάντες στο σερβίς ισοφάρισε ξανά (20-20), όμως ξανά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τους Ντεν Ντρις και Γιόρνα να κάνουν το 22-20.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με δύο ευκαιρίες σε θέση set ball (24-22), με τον Παναθηναϊκό να βγάζει αντίδραση, στέλνοντας το σετ στην παράταση (24-24). Το σετ είχε ακόμη μία ισοπαλία (25-25) με τους «πράσινους» να κάνουν το απαραίτητο σερί και να κλείνουν το σετ (25-27).

Παρόμοια εκκίνηση με το πρώτο σετ είχε και το δεύτερο με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται ξανά μπροστά με δύο (3-1) και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει γρήγορα σε 3-3. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι πραγματοποίησε ανανά επιθετικό σερί, φτάνοντας στο +3 (7-4).

Η διαφορά των τριών πόντων διευρύνθηκε από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι απέκτησαν προβάδισμα ασφαλείας (16-9 το οποίο διαχειρίστηκαν έως το τέλος για να φέρουν στα ίσα το ματς (1-1) με σκορ 25-17.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκτήσει καλό ρυθμό και να έχει βελτιώσει πολύ το μπλοκ του, οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν σε θέση οδηγού στο σκορ (5-1). Από την άλλη ο Παναθηναϊκός μείωνε στο σκορ, με τους παίκτες του Μιλενκόσκι ν’ ανακτούν κάθε φορά το αρχικό προβάδισμά τους.

Οι Θεσσαλονικείς εκτόξευσαν τη διαφορά στους επτά πόντους (18-11), βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση ενός ακόμη σετ. Οι «πράσινοι» μείωσαν στους πέντε (20-15), με τους τυπικά γηπεδούχους να διατηρούν αυτή την απόσταση και να κλείνουν με 25-20 το σετ για το 2-1.

Το πολύ καλό μπλοκ, καθώς και η ασταθής υποδοχή του Παναθηναϊκού έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς πήραν δύο πόντους προβάδισμα (10-8), όμως οι «πράσινοι» ανέτρεψαν το σκορ (10-11).

Μέχρι τα μέσα του σετ οι «ασπρόμαυροι» ήταν πίσω με το σκορ στο 14-16. Σε εκείνο το σημείο πραγματοποίησαν ένα επιθετικό σερί, ισοφάρισαν και πήραν απόσταση τριών πόντων (21-18). Η διαφορά παρέμεινε ως έχει με τον ΠΑΟΚ να κλείνει το σετ (25-22) και το ματς με 3-1 σετ.

Τα σετ: 25-27, 25-17, 25-20, 25-22

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News