Βιρτους - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (12/1)

Βιρτους Μπολονια - Ολυμπιακος Live streaming

Βιρτους – Ολυμπιακος Live Streaming | Virtus – Olympiacos Live Streaming: Μεγάλο παιχνίδι υπόσχονται Βίρτους και Ολυμπιακός στην Μπολονια, την Πέμπτη το βράδυ (21:30) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους στη διοργάνωση και το μεταξύ τους ματς μοιάζει με «τελικό». Αμφότερες στην εκκίνηση της πρώτης «διαβολοβδομάδας» για το 2023 ξεκίνησαν με ήττα και φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις νίκες. Προκειμένου να μην χάσουν έδαφος στο κυνήγι των στόχων τους. Η Μπολόνια διεκδικεί είσοδο στα playoffs, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να τερματίσει στην τετράδα για να έχει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το Final-4.

Η Βίρτους, μετά τις δύο σπουδαίες νίκες με Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα, ηττήθηκε την Τρίτη στην Μπολόνια από τη Ζαλγκίρις (87-77). Πλέον, με ρεκόρ 8-10 έχασε έδαφος στη «μάχη» που δίνει για είσοδο στην οκτάδα. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο περιμένει από τους παίκτες του να «απαντήσουν» με νίκη, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Ιθύνων νους της ιταλικής ομάδας είναι ο γνώριμος από το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του, Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ κόντρα στη Ζαλγκίρις έσπασε τα κοντέρ με 21 πόντους και 12 ασίστ. Βέβαια, έμοιαζε απελπιστικά μόνος για να οδηγήσει τους Ιταλούς στην 3η διαδοχική νίκη.

Ο προπονητής της Βίρτους, Σέρτζιο Σκαριόλο με τη λήξη της αναμέτρησης έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία. Ενώ δεν έλειψαν τα σχόλια και για το αποψινό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Κάναμε αρκετά λάθη με τη Ζαλγκίρις και το πληρώσαμε αρκετά. Δεν είχαμε ισορροπία και με δεδομένο ότι ακολουθεί δύσκολο παιχνίδι πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Και να βρούμε ενέργεια. Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πανίσχυρη ομάδα».Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Τα βρήκε σκούρα στο Πριγκιπάτο

Ο Ολυμπιακός την Τρίτη «κόλλησε» επιθετικά στο Μόντε Κάρλο και η Μονακό τον τιμώρησε (64-60). Το παιχνίδι ήταν απαιτητικό, με πολύ μπασκετικό «ξύλο» και χρειάστηκαν υψηλά επίπεδα ενέργειας. Οι μόλις 60 πόντοι που πέτυχαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελεί τη χειρότερη επιθετική επίδοση στα φετινά ματς που έχουν δώσει στην Euroleague.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» με 11 νίκες και 7 ήττες παραμένουν με αξιώσεις στο κόλπο της τετράδας που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να διορθώσουν μέσα στην Μπολόνια τις επιθετικές ανορθογραφίες. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την από την Μονακό στάθηκε στο «μπλακ άουτ» των παικτών του. Οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι βρέθηκαν ακόμα και στο +14.

Βιρτους – Ολυμπιακος Live Streaming: Τι είπε ο Μπαρτζώκας

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας προπονητής μετά την ήττα από τη Μονακό.

«Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Είχαμε αρκετούς παίκτες που δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Είναι προφανές από τις ελεύθερες βολές που χάσαμε. Χάσαμε εννιά σε ένα τόσο κλειστό ματς, που κρίθηκε σε μια απόφαση, μια άμυνα, μια επίθεση. Επίσης, χάσαμε πολλά λέι-απ, ακόμη και καρφώματα. Θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα. Η άμυνα της Μονακό στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε την οπτική του αγώνα.

Κάναμε πολλά λάθη. 15 λάθη σε τέτοιου είδους ματς είναι πάντα κρίσιμα. Σταματήσαμε να κυκλοφορούμε τη μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έπρεπε να προστατεύσουμε τη μπάλα και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Κάναμε τόσα πολλά λάθη, κάποια αβίαστα και το πληρώσαμε. Όμως, αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το αποψινό παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε σε αυτό που ακολουθεί με την Μπολόνια».

Απέναντι στους Μονεγάσκους μόνο οι Σλούκας και Πίτερς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ  εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του έμεινα σε ρηχά νερά με μόλις 4 πόντους. Πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Μουστάφα Φαλ με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 κόψιμο.

Η ιστορία των μονομαχιών ανάμεσα σε Βίρτους και Ολυμπιακό, είναι σε «ερυθρόλευκο» φόντο. Οι δύο πλευρές από το 1998 έχουν συναντηθεί 7 φορές, ανεξαρτήτως έδρας στην Euroleague, με τον Ολυμπιακό να μετράει ισάριθμες νίκες. Τις τρεις από αυτές τις πανηγύρισε στην Μπολόνια και η τελευταία ήταν με 80-91 τη σεζόν 2007/08. Στον φετινό «μαραθώνιο», οι Πειραιώτες διέλυσαν την Βίρτους πριν από ένα μήνα με σκορ 117-71 στο ΣΕΦ. Ολυμπιακος Live Streaming

Οι σφυρίχτρες της αναμέτρησης και η κουβέντα του Μπλακ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Βίρτους Μπολόνια (12/01, 21:30), για την 19η αγωνιστική της Euroleague, με την διοργανώτρια αρχή να ορίζει τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης. Στην Μπολόνια θα ολοκληρώσει την πρώτη «διαβολοβδομάδα» του 2023 ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει την Βίρτους, στην Virtus Segafredo Arena, με την διοργανώτρια αρχή να ορίζει τους τρεις διαιτητές του αγώνα. Αυτοί θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ, Κάρλος Περούγκα και Μίλος Κλιένσιτς.

Να θέσει τον δικό του ρυθμό και να παίξει με το δικό του στυλ θέλει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, όπως εξήγησε ο Ταρίκ Μπλακ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Θα πρέπει να παίξουμε το στυλ του παιχνιδιού μας. Χθες κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Δεν κάναμε αυτά που συνήθως κάνουμε ως ομάδα στο παρκέ. Οπότε θεωρώ πως απλά πρέπει να παίξουμε με το δικό μας στυλ. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα».

Βιρτους – Ολυμπιακος Live Streaming: «Το παιχνίδι στην Ιταλία είναι διαφορετικό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός δεν μένει στο παιχνίδι με την Μονακό. Και έθεσε σαν στόχο οι παίκτες του να κάνουν καλύτερη εμφάνιση κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε.

«Πάντα πρέπει να αναλύσεις τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Σε λίγο ταξιδεύουμε. Θα κάνουμε μία προπόνηση και μετά θα αναχωρήσουμε για την Μπολόνια. Θεωρώ πως γενικά είχαμε καλή συγκέντρωση όσον αφορά στο αμυντικό μας πλάνο. Δυστυχώς κάποιες λεπτομέρειες, που ήταν κόντρα σε εμάς, έκριναν το παιχνίδι. Κάποιες χαμένες βολές και χαμένα λέι απ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Στην ουσία το παιχνίδι κρίθηκε σε μία φάση.

Όμως, η φόρμα των παικτών και το πόσο καλά σουτάρουν τη μία μέρα είναι ζήτημα συγκυριών πολλές φορές. Από το αμυντικό πλάνο και γενικά το πως θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος, όσο κι αν μας στενοχωρεί η ήττα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Η Βίρτους είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο και πολύ βάθος στο ρόστερ της. Αν δείτε ποιοι παίκτες και τι κλάσης παίκτες συχνά δεν παίζουν δευτερόλεπτο θα καταλάβετε τι εννοώ. Είναι μια ομάδα που έχει αυξομειώσεις στην απόδοσή της. Για παράδειγμα κέρδισε στην Βαρκελώνη, αλλά αμέσως μετά έχασε από τη Ζαλγκίρις. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για το δυσκολότερο δυνατό σενάριο, αυτό που τους θέλει αποφασισμένους μετά από δύο συνεχόμενες ήττες σε Ιταλία και χθες από το Κάουνας.

Πιστεύω πως θα παίξουν στα όριά τους για να γυρίσουν την κατάσταση υπέρ τους. Διεκδικούν την 8άδα και εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ένα καλύτερο επιθετικά παιχνίδι από χθες και ένα εξίσου καλό αμυντικά, αν θέλουμε να κερδίσουμε».

Βιρτους – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News