Βιρτους - Παναθηναϊκος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (19/1)

Βιρτους - Παναθηναϊκος Live Streaming

Βιρτους – Παναθηναϊκος Live Streaming | Virtus – Panathinaikos Live Streaming: Οριακό παιχνίδι για Βίρτους και Παναθηναϊκό στην Μπολόνια στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague την Πέμπτη το βράδυ (21:30)! Οι δύο ομάδες «καίγονται» για το «ροζ φύλλο» αγώνα, αφού ο νικητής θα ξανακοιτάξει την οκτάδα, ενώ ο ηττημένος θα δει τις ελπίδες τους για είσοδο στα playoffs να ελαχιστοποιούνται.

Η Βίρτους με 8-11 ρεκόρ προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες και στόχος της είναι να μην τριτώσει το κακό. Η ιταλική ομάδα μέσα στο «σπίτι» της είναι μια του ύψους και μια του βάθους και το 5-5 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό (83-85) σ’ ένα ματς που κρίθηκε στην τελευταία επίθεση.

Το σύνολο του Ιταλού τεχνικού από το παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους» αποχώρησε με πολλά παράπονα από τους διαιτητές. Μάλιστα, ο Σκαριόλο με τη λήξη της αναμέτρησης ήταν αιχμηρός μιλώντας γι’ αυτό το κομμάτι. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο έμπειρος προπονητής.

«Οι προπονητές και οι παίκτες κάνουμε λάθη. Ειδικά στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, δεν μπορώ να θυμηθώ τόσο μεγάλη σειρά λαθών από διαιτητές. Είμαι και αρκετά μεγάλος σε ηλικία για να θυμάμαι πολλά ματς. Είδα τις φάσεις και κοντεύω να τρελαθώ. Και οι διαιτητές κάνουν λάθη. Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες πρέπει να διαχειριστείς τα νεύρα σου, επειδή τα συναισθήματα σε αναγκάζουν να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική.

Με τον Ολυμπιακό όμως, δεν μπορώ να το καταπιώ. Είμαστε νέοι στη διοργάνωση, πρέπει να βάλουμε μερικά χρόνια στην πλάτη μας και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Ο Μίλος είναι ο Μίλος, δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε, τον θέλουμε όπως είναι. Κοιτάμε μπροστά, όμως οφείλει η Euroleague να λάβει σοβαρά το κεφάλαιο της διαιτησίας».Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Ο… μοιραίος Μίλος και ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός

Είναι γνωστό ότι ιθύνων νους της Βίρτους είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ στα δύο τελευταία παιχνίδι σκοράρει κατά μέσο όρο 21 πόντους και μοιράζει 8 ασίστ! Ωστόσο, στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε 7 λάθη και στο τέλος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρίες στους διαιτητές. Κάτω από τη ρακέτα δεσπόζουν οι Σενγκέλια και Οτζελέγε, οι οποίοι θα βάλουν δύσκολα στους ψηλούς τους «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις νίκες απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-86). Έτσι, έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ηττών και χαμογέλασε ξανά. Το τρίποντο του Ντέρικ Γουίλιμας στο φινάλε έφερε τα πάνω κάτω και ουσιαστικά χάρισε το «ροζ φύλλο» αγώνα.

Κόντρα στους Ισραηλινούς οι Μπέικον (19 π.), Λι (21 π.) έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς παραμένει στον πάγκο υπό έντονη αμφισβήτηση, από όλες τις πλευρές. Πλέον, το ζητούμενο για το «τριφύλλι» είναι να χτίσει σερί νικών για να ξανακοιτάξει προς την οκτάδα.

Βιρτους – Παναθηναϊκος Live Streaming: Τι είπε ο Ράντονιτς

Ο Μαυροβούνιος προπονητής μετά την εντός συνόρων νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη στάθηκε στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο  παιχνίδι με την Βίρτους. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα στην Euroleague με τα δύο συνεχόμενα ματς. Μετά το ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είχαμε λιγότερο από δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Η προσέγγισή μας ήταν καλή από την αρχή του αγώνα κόντρα στον Άρη. Κάναμε καλό ματς και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Δώσαμε μια μεγάλη μάχη για σαράντα λεπτά με τη Μακάμπι και στο τέλος κερδίσαμε. Αν δείτε την στατιστική, μπορούμε να μιλήσουμε για πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι. Όπως είπα μετά από το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, η εικόνα που είχαμε ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Έχουμε βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς.

Με τη Φενέρ δυστυχώς χάσαμε και ήταν δύσκολο να ξαναβγούμε στο γήπεδο με την ίδια ενέργεια, αλλά τα καταφέραμε. Το σημαντικό είναι πως όλοι οι παίκτες έδωσαν πολλά για να έρθει αυτή η νίκη με τη Μακάμπι. Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι με την Μπολόνια σε μια καυτή έδρα. Ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ θα αποτελέσει κλειδί. Με τον Άρη κάναμε 16 λάθη στο δεύτερο ημίχρονο κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά».Παναθηναικος Live Streaming

Η «πράσινη» παράδοση και οι ρέφερι

Αγωνιστικά, άπαντες περιμένουν βελτίωση από τον Μάριους Γκριγκόνις. Εκτός μάχης παραμένει λόγω τραυματισμού ο Λευθέρης Μποχωρίδης. Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Ούρος Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία) θα είναι οι διαιτητές του αγώνα ανάμεσα σε Βίρτους Μπολόνια και Παναθηναϊκό.  

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι… φτωχή, αλλά αρκετά πικάντικη. Αξέχαστος παραμένει ο τελικός της Euroleague το 2002 όταν ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Μπολόνια επικράτησε με 83-89 και αναδείχθηκε για 3η φορά στην ιστορία τους Πρωταθλητής Ευρώπης. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και φέτος στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» σ’ ένα ματς θρίλερ επικράτησαν στην παράταση με 88-85 (76-76 κ.α.).

Βιρτους – Παναθηναϊκος Live Streaming: Τι είπε ο Ουόλτερς

Ο Νέιτ Ουόλτερς ανέφερε πως η νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μακάμπι δεν άλλαξε πολλά, καθώς οι… πράσινες πλάτες παραμένουν κολλημένες στον τοίχο. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ενόψει του αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια.

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού: «Δυσκολευόμαστε εκτός έδρας φέτος, είναι δύσκολο να κερδίζεις εκτός έδρας στην Euroleague. Η Βίρτους Μπολόνια παίζει καλά, είναι μία καλή ομάδα, οπότε πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε. Την προηγούμενη εβδομάδα νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει δύο νίκες, τουλάχιστον κερδίσαμε ένα ματς πάντως».

Τη Βίρτους Μπολόνια: «Σκληρή ομάδα, έπαιξε καλό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Παίζει πολύ καλά και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Είναι μία καυτή έδρα και πρέπει να παίξουμε πολύ καλά αν θέλουμε να έχουμε τύχη».

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς: «Παίζει εξαιρετικά την δεδομένη χρονική στιγμή. Απλοποιεί το παιχνίδια για τους υπόλοιπους, οπότε αν τον αφήσουμε να νιώσει άνετα μπορεί να σκοράρει, μπορεί να δημιουργήσει. Είναι ο πρώτος στόχος μας αμυντικά αλλά η Βίρτους έχει πολλούς καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, οπότε είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα να μαρκάρεις. Έχουν πολλούς παίκτες που πρέπει να δούμε πως θα αναχαιτίσουμε».

Αν η νίκη με την Μακάμπι απέβαλλε ως ένα βαθμό το άγχος από τους «πράσινους»: «Μία νίκη δεν αλλάζει και πολλά. Προφανώς είναι καλό που σταματήσαμε το αρνητικό σερί αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι πλάτες μας είναι κολλημένες στο τοίχο ακόμα και πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα με την ελπίδα να πάρουμε τη νίκη».

Βιρτους – Παναθηναϊκος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News