«Βίωσα ρατσισμό στην Ελλάδα, αλλά όχι στον Παναθηναϊκό»

«Βίωσα ρατσισμό στην Ελλάδα, αλλά όχι στον Παναθηναϊκό»

Η Σίνθια Εζέτζα γεννήθηκε το 2001 στη Νιγηρία και από δύο ετών ζει στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι διεθνής με την Ελλάδα και έφτασε μέχρι την Εθνική Γυναικών.

Η 18χρονη σέντερ από τη νέα σεζόν αφήνει τον Παναθηναϊκό για να φοιτήσει στο κολέγιο του Πίτσμπουργκ συνδυάζοντας σπουδές και μπάσκετ. Η ίδια μίλησε στην «Πράσινη» για το ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα, αλλά όχι στην οικογένεια του «τριφυλλιού» που την περιέβαλε με αγάπη.

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ρατσιστικά όλα εμάς τα παιδιά που δεν είμαστε από την Ελλάδα. Όταν περπατάμε στο δρόμο ή στο σχολείο, μπορεί να μας βρίσουν χωρίς λόγο. Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση οι ρατσιστικές επιθέσεις ήταν μόνο λεκτικές. Είμαι πολύ τυχερή που στον Παναθηναϊκό με αγκάλιασαν αμέσως, τόσο οι συμπαίκτριες όσο και οι προπονητές μου. Ποτέ μου δεν αντιμετώπισα κάποια ρατσιστική συμπεριφορά από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Όλοι μου μιλούσαν υπέροχα και με ενθάρρυναν μέσα κι έξω από το γήπεδο. Τόσα χρόνια είμαι στον αθλητισμό και στον Παναθηναϊκό δεν άκουσα ποτέ κάποιο ρατσιστικό σχόλιο και χαίρομαι γι’ αυτό. Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι», τόνισε.

Όσο για την απόφασή της να σπουδάσει στην Αμερική, είπε: «Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 είχα αρκετές προσφορές από κολέγια και έδωσα εξετάσεις για να έχω ένα καλύτερο αύριο. Πρώτον, για να έχω ένα πτυχίο στα χέρια μου, γιατί το μπάσκετ δεν είναι για πάντα. Και δεύτερον για να βελτιωθώ και στο μπάσκετ. Όνειρό μου είναι να γίνω ντραφτ στο WNBA. Χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά σκοπεύω να δουλέψω σκληρά για να αντεπεξέλθω».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News