Βιγιαφάνιες: Η πιο «χρυσή» ευκαιρία είναι τώρα

Άλλη μπάλα με ΚΑΝΟΝΙΚΟ πασαδόρο!

Πρέπει να καταλάβει ο Λούκας Βιγιαφάνιες ότι του δίνεται χρυσή ευκαιρία να ηγηθεί στον Παναθηναϊκό.

Όπως επί ημερών Μπεργκ, Λέτο, Εμποκού, Κλωναρίδη, έτσι και σήμερα (παρότι δεν υπάρχουν τόσο ισχυρές προσωπικότητες στα αποδυτήρια σαν του Σέμπα και του Μάρκους) ο Αργεντινός έχει δίπλα του παίκτες με ποιότητα, ταχύτητα και κλάση, ώστε να παίξει όπως ακριβώς γουστάρει, αποκλειστικά ως playmaker βαστώντας μπαγκέτα ως συντονιστής ένα βαρβάρου οπλοστασίου (εξτρέμ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, σουτέρ, μπαλαδόροι, διεμβολιστές και παιδιά με γερά πόδια και πνευμόνια για την κάλυψη της περιμέτρου πίσω από τους προωθημένους).

Τα μόνα ερωτηματικά εγείρονται στις αποστάσεις μεταξύ των παικτών, στα τρεξίματά τους, ο Λούκας λειτουργεί καλά ως πασέρ τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο κι όταν έχει οργανωμένη άμυνα μπροστά του.

Ο Βίγια δεν είχε φέτος τον απαιτούμενο χρόνο για να νιώσει άνετα, πότε οι τραυματισμοί, πότε οι παρεξηγήσεις με τον κόουτς, πότε το κράξιμο που έφαγε από τον Μπόλονι μετά την Τούμπα και δημιούργησε…θέματα και αποστάσεις, δεν του έδωσαν ρυθμό, με αποτέλεσμα ο σύλλογος ελάχιστα να πάρει από εκείνον.

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του στοιχειοθετούν μια κατάσταση αν μη τι άλλο φυσιολογική και πέρα για πέρα αναμενόμενη.

Τα νούμερα του είναι χαμηλά, σίγουρα όμως από αυτόν θα ξεκινήσει η (όποια) αλλαγή στο αγωνιστικό πλαίσιο της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News