Βιγιαφάνιες: «Δεν είχα υπομονή ήταν λάθος μου»

Βιγιαφάνιες: «Δεν είχα υπομονή ήταν λάθος μου»

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες παραδέχθηκε ότι ίσως βιάστηκε να επανέλθει στη δράση μετά τον τραυματισμό του, ενώ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να ανέβει άμεσα στη βαθμολογία μετά το κακό του ξεκίνημα.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες παραδέχθηκε ότι ίσως βιάστηκε να επανέλθει στη δράση μετά τον τραυματισμό του, ενώ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να ανέβει άμεσα στη βαθμολογία μετά το κακό του ξεκίνημα.

 

Αναλυτικά, ο Βιγιαφάνιες μίλησε στη Nova για:

-την αγωνιστική του κατάσταση: «Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό ήμουν ήδη σχεδόν τέσσερις μήνες εκτός αγώνων. Μετά έκανα μια δυνατή προπόνηση και τραυματίστηκα. Στη συνέχεια, μετά από έναν μήνα απουσίας, μπόρεσε να ανακάμψω. Ένιωσα ανυπόμονος, θέλησα να πιέσω τον εαυτό μου έστω κι αν δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος. Ακόμη κι όταν ο γιατρός μού είπε πως δεν είμαι έτοιμος, ήθελα να αποδείξω πως μπορούσα να συμμετάσχω. Ίσως ότι δεν είχα υπομονή ήταν λάθος μου. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα ακόμη και σαν ένας από τους αρχηγούς απέξω. Τώρα πλέον είμαι μέλος της ομάδας και είμαι χαρούμενος, παρότι δεν μπορώ ακόμη να παίξω 90 λεπτά».

-την πορεία του Παναθηναϊκού κι αν μπορεί να ανέβει βαθμολογικά: «Υπάρχει χρόνος, έχουμε μια μεγάλη ομάδα και εξαρτάται από μας. Θα πρέπει να μη χάνουμε παιχνίδια. Δυστυχώς δεχτήκαμε γκολ στο τέλος σε κάποια ματς κι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει».

-το ματς με τον Παναιτωλικό, που τον έφερε στην Ελλάδα: «Ο Παναιτωλικός θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου, γιατί με έφερε στην Ελλάδα, με εμπιστεύτηκε και κάναμε καλή δουλειά με προπονητή τον Μάκη Χάβο τότε. Ξέρω ότι δεν είναι σε καλή περίοδο, είναι στις τελευταίες θέσεις και θα θέλει να αποδείξει, αλλά εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός και θα πρέπει να παλέψουμε για να κερδίσουμε».

-τις προσπάθειες που έκανε για ελληνικό διαβατήριο: «Όταν πήγα στην Τουρκία άφησα πίσω για λίγο αυτή τη διαδικασία. Όμως πιστεύω πως τώρα θα μπορέσω να συνεχίσω και να ολοκληρώσω τη διαδικασία για να γίνω υπήκοος της Ελλάδας, που τόσο αγαπώ. Αν ήταν δυνατό να παίξω και στην Εθνική, θα ήμουν πολύ χαρούμενος».

-τον θάνατο του Μαραντόνα: «Είναι θλιμμένες μέρες για μένα και όλη την Αργεντινή. Από μικρό παιδί, από τότε που μου έκαναν δώρο μια μπάλα, έβλεπα βίντεο με τον Μαραντόνα και ο πατέρας μου, μου μιλούσε γι’ αυτόν. Αυτός υπήρξε ο πρώτος μας ήρωας. Πριν τον σούπερμαν, όλοι θέλαμε να γίνουμε σαν τον Μαραντόνα. Δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Υπήρχε μεγάλη κριτική για τον ίδιο σαν άνθρωπο, αλλά χάρισε πολλά στο λαό της Αργεντινής και έκανε χαρούμενους ανθρώπους που στερούνται πολλά. Ο Μαραντόνα είναι ο άνθρωπος που βοήθησε να κερδίσουμε ένα κομμάτι από αυτά που μας είχαν πάρει οι Άγγλοι. Κατηγορήθηκε ότι έκλεψε λίγο, αλλά θα έλεγα ότι έκλεψε λίγα από τα πολλά που μας είχαν κλέψει οι Αργεντινοί».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News