Βέργης: «Πιο σοβαρό από το Βοτανικός ή Λεωφόρος η ΔΙΧΟΝΟΙΑ στον Παναθηναϊκό»

«Γιάννη Αλαφούζε...»: Ολόκληρο το άρθρο του Βασίλη Βέργη για τον Αλαφούζο

Πρώτα υπήρχαν οι «Βαρδινογιαννικοί» και οι «Γιαννακοπουλικοί». Μετά υπήρχαν οι «Πολυμετοχικοί» και οι «Βαρδινογιαννικοί». Στη συνέχεια οι «Αλαφουζικοί» και οι «αντι-Αλαφουζικοί». Τώρα υπάρχουν οι «Για πάντα Λεωφόρο» και οι «Μόνο Βοτανικό».

Απ΄όπου κι αν κοιτάξεις την ιστορία του Παναθηναϊκού τις τελευταίες δεκαετίες σε μία λέξη καταλήγεις: διχόνοια. Σε βαθμό που σίγουρα δεν θα συναντήσεις σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Όλες κατά καιρούς έχουν τα «θέματά» τους. Όμως στον Παναθηναϊκό η διχόνοια θυμίζει την ίδια την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ελάττωμα της φυλής από τότε που δεν ήταν καν ελεύθερος κράτος η πατρίδα μας. Από τότε που ο Γέρος του Μοριά πάλευε να κρατήσει ενωμένους τους Έλληνες, να τους πείσει για την αξία της ομόνοιας, να διώξει το σαράκι του διχασμού. Κατάφερε να λευτερώσει την πατρίδα, αλλά ο ίδιος «εισέπραξε» ως «ευχαριστώ» τη φυλακή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο SDNA

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News