Βέργης: «Ο Αλαφούζος στηρίζει Μαρινάκη - Ο Μπαλτάκος θα τον έχει διαρκώς μπροστά του!»

Τέλος ο Βέργης από τον Σπορ FM: «Προσωπική απόφαση Αλαφούζου»

Ο Βασίλης Βέργης γράφει στο SDNA για τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την εκλογή του στην προεδρία της Super League και αναλύει το παρασκήνιο της ανατροπής-θριάμβου του.

«Οι εκλογές ήταν πάλι «Η χαρά του παρασκηνίου». Πάρτε μια γεύση. Αρχικά επρόκειτο να κατέβει για την προεδρία ο Μηνάς Λυσάνδρου, σημερινός CEO του ΟΦΗ και πρώην πρόεδρος της Super League. Στην πορεία όμως διαφώνησε η πλευρά της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και επέλεξαν να στηρίξουν τον Πανουργιά Παπαϊωάνου. Ο οποίος φερόταν να έχει και τη στήριξη των «μικρομεσαίων» ΠΑΕ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως ανέτρεψε τα δεδομένα. Οι «μικροί»: πήραν την εγγύησή του ότι θα «καθαρίσει» με την κυβέρνηση για να πάρουν και φέτος οι ομάδες (αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ) τα χρήματα του Στοιχήματος. Επίσης ότι είναι «υπέρ της κεντρικής διαχείρισης με κάποιες προϋποθέσεις» καθώς και ότι δεν θα αλλάξει το φορμάτ του πρωταθλήματος, ιδίως τα πλέι οφ.

Αυτό ήταν. Η ανατροπή είχε επιτευχθεί στον απόλυτο βαθμό. Οπότε … δεν χρειάστηκε καν να ψηφίσει «Μαρινάκη» στις εκλογές ο Γιάννης Αλαφούζος (άκοπο «λευκό»!) –παρότι ΟΛΗ η ποδοσφαιρική πιάτσα ξέρει φυσικά ότι τον στηρίζει- καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε ήδη εξασφαλίσει τις 9 ψήφους της εκλογής του. Και έτσι θριάμβευσε εις βάρος των «αντιπάλων» του.

Κι αυτός ο θρίαμβος Μαρινάκη έχει πολλαπλή σημασία καθώς πλέον θα είναι εκτός από πρόεδρος της Λίγκας και α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Τι σημαίνει τούτο; Ότι ο Τάκης Μπαλτάκος που εξελέγη στην Ομοσπονδία με τη στήριξη των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα έχει διαρκώς μπροστά του, σε κάθε απόφαση που θα θέλει να «περάσει», τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο «δια-μάχης».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News