Βέργης: «Έμοιαζε απίθανο αλλά ο ΠΑΟ επί Αλαφούζου βρήκε οικονομική και ποδοσφαιρική κανονικότητα»

Βέργης: «Έμοιαζε απίθανο αλλά ο ΠΑΟ επί Αλαφούζου βρήκε οικονομική και ποδοσφαιρική κανονικότητα»

Ο Βασίλης Βέργης μιλάει για την ιστορική ευκαιρία του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στο επίπεδο που ανήκει.

Ο γνωστός δημοσιογράφος είπε μεταξύ άλλων:

«Μην παρασυρθείτε από τον τίτλο. Δεν εννοώ ότι είναι «ιστορική ευκαιρία» για τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το φετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, καθώς μιλάμε για…. τον Παναθηναϊκό, δηλαδή ένα ΜΕΓΕΘΟΣ το οποίο οφείλει να ξεκινάει πάντα με αυτό τον στόχο, άσχετα αν μπορεί να τον πετύχει ή όχι.

«Ιστορική ευκαιρία» κατά την ταπεινή άποψή μου είναι να ΧΤΙΣΕΙ ο Παναθηναϊκός για τα επόμενα –αρκετά- χρόνια μια ποδοσφαιρική ομάδα η οποία θα ξεφεύγει από την ελληνική «παράνοια». Δηλαδή ένα σοβαρό σύνολο, το οποίο θα έχει τον ΙΔΙΟ προπονητή και κάθε χρόνο θα κάνει μετρημένες προσθαφαιρέσεις.

Ιστορική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό είναι να ΧΤΙΣΕΙ, με θεμέλιο λίθο τον προπονητή του, κάτι που σπάνια –λόγω έλλειψης υπομονής- βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το είδαμε για 4 χρόνια στον Ολυμπιακό με τον Πέδρο Μαρτίνς και μόλις απολύθηκε παρακολουθούμε ένα «πανηγύρι εκατομμυρίων» δίχως ίχνος ποδοσφαιρικής λογικής.

Ιστορική ευκαιρία έχει ο Παναθηναϊκός όχι να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά να φτιάξει πραγματικά ΟΜΑΔΑ για πολλά χρόνια. Κι αν δεν το κατακτήσει φέτος να το διεκδικήσει έως το τέλος. Και να το κατακτήσει του χρόνου.

Εχει όμως την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιάξει τόσο γερές βάσεις που όμοιές της δύσκολα συναντάς στη χώρα στην οποία η υπομονή είναι είδος προς εξαφάνιση. Προφανώς αυτό ΜΟΝΟ με ένα τρόπο γίνεται: τα κλειδιά στον Γιοβάνοβιτς για πολλά χρόνια.

Με τις περιέργειες και τις εμμονές του, με τα κολλήματά του στις μεταγραφές, με την… ίδια 11αδα σχεδόν σε κάθε ματς, με ό,τι στραβό κι αν θέλετε να του προσάψουμε, με ΟΣΗ κριτική ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να του κάνουμε (και θα του ξανακάνουμε, επαναλαμβάνω, καθώς υπεράνω κριτικής ΟΥΔΕΙΣ), ο Σέρβος απέδειξε ότι μπορεί να κάνει το… απίθανο πιθανό. Γιατί έμοιαζε απίθανο επί Γιάννη Αλαφούζου ο Παναθηναϊκός να βρει (όχι οικονομική αλλά) ποδοσφαιρική κανονικότητα, όμως την βρήκε για τα καλά. Κι αυτό, προφανώς, το πιστώνεται ΚΑΙ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αφού πίστεψε στον Γιοβάνοβιτς, τον εμπιστεύτηκε, τον στήριξε στα πρώτα δύσκολα και έμαθε να κάνει… πίσω στα «κολλήματα» του Σέρβου.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει  την ιστορική ευκαιρία να το υποστηρίξει και να το καρπωθεί. Αν όχι φέτος, σίγουρα σε βάθος χρόνου. Πολύ σύντομα. Η  ποδοσφαιρική λογική του «φωνάζει». Αν δεν κλείσει τα αυτιά, αν δεν βάλει κάποιο τεράστιο αυτογκόλ, σίγουρα στο βάθος της διαδρομής θα βγει κερδισμένος…»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News