Βελτίωση; Ώρα απόδειξης...

Βαθμολογία Superleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού

Θα δούμε κόντρα στην ΑΕΚ αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει την ανοδική του πορεία που άρχισε να αχνοφαίνεται στο β΄ ημίχρονο του ντέρμπι στο Φάληρο.

Θα δούμε κόντρα στην ΑΕΚ αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει την ανοδική του πορεία που άρχισε να αχνοφαίνεται στο β΄ ημίχρονο του ντέρμπι στο Φάληρο.

Σε εκείνο το διάστημα είδαμε αγωνιστικό πλάνο που ο κάθε ποδοσφαιριστής είχε ρόλο τον οποίο ήταν σε θέση να υπηρετήσει.

Οι ακραίοι μπακ δεν έτρωγαν εύκολα την ντρίπλα, στο κέντρο υπήρχαν περισσότεροι παίκτες απ’ ότι είχε ο αντίπαλος και το μόνο που έλειψε ήταν ο σέντερ φορ που μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα ψηλά και να ευστοχήσει στις φάσεις που θα σου δίνονταν.

Με τον Παναιτωλικό τα ζητούμενα του αγώνα ήταν τελείως διαφορετικά, μπορεί ξανά Καρλίτος, Μακέντα να μην έβαλαν πλάτη τα μπακ δίνοντας δυνατότητα στους συμπαίκτες του να ακουμπήσουν τη μπάλα πάνω τους και να πάρουν μέτρα, ωστόσο Αϊτόρ, Βίγια, Αλεξανδρόπουλος ήταν φοβεροί. Γενικά όταν παίζεις ρόμβο με στατικούς χαφ υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσεις προβλέψιμη ομάδα με αργή ανάπτυξη, το είδαμε πέρσι με Κουρμπέλη-Δώνη και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν όπου ο αρχηγός δεν βλεπόταν.

Χάρη στην φρεσκάδα του Σωτηράκη και την καλή μπάλα που ξέρουν οι ισπανόφωνοι απέναντι στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν η πρώτη φορά που το τριφύλλι παρουσίασε κάτι ολοκληρωμένο, υπήρχε μια αγωνιστική φιλοσοφία που πάνω της μπορείς να χτίσεις και να ελπίζεις πως στο μέλλον θα υπάρχουν ανάλογα αποτελέσματα.

Ο Μπόλονι πρέπει να επενδύσει στη λογική που έφερε αυτήν τη γεμάτη εμφάνιση, αν το κάνει είναι σίγουρο πως τουλάχιστον αγωνιστικά η ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τερματίσει σε ευρωπαϊκή θέση στο τέλος της σεζόν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News