Βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός, με ψυχολογία ταξιδεύει στην Πράγα!

Βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός, με ψυχολογία ταξιδεύει στην Πράγα!

Τη δεύτερη νίκη στα φιλικά προετοιμασία πέτυχε ο Παναθηναϊκός με σκορ 2-1 κόντρα στη Φόλενταμ. MVP ο Βαγιαννίδης με τρομερό πρώτο ημίχρονο, γκολ ψυχολογίας ο Καρλίτος. Στις 4 Αυγούστου ο Παναθηναϊκός θα παίξει οριστικά με τη Σλάβια Πράγας που προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Από εκτέλεση κόρνερ στο 3ο λεπτό ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την πρώτη του τελική προσπάθεια στη φιλική αναμέτρηση με την Φόλενταμ με τον Κουρμπέλη να πιάνει μια κεφαλιά στην περιοχή των Ολλανδών, όμως, η μπάλα πέρασε μακριά άουτ.

Στο 8ο λεπτό έπειτα από υπέροχο «σλάμομ» ο Βαγιαννίδης έκανε μια διαδρομή 35 μέτρων, βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, πλάσαρε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Σε δεύτερο χρόνο ο Καμπετσής δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Από νέα εξαιρετική προσπάθεια του Βαγιαννίδη ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Κουρμπέλη να ευστοχεί από τα 11 βήματα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του «αρχηγού», έστω και ανεπίσημο, μετά την πολύμηνη αποχή του από την ενεργό δράση. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του α’ ημιχρόνου ο Καμπετσής με κεφαλιά λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.




Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα στόπερ με τους Μάγκνουσον και Σένκεφελντ να αφήνουν τη θέση τους στους Σάρλια και Πούγγουρα. Ο Καμπετσής σπατάλησε νέα κλασσική ευκαιρία με άδειο τέρμα στο 56ο λεπτό να βρει το πρώτο του – ανεπίσημο – φετινό τέρμα. Πριν τη μια ώρα η Φόλενταμ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με «κεραυνό» του Ελ Καντίρι.

Ο πράσινος τεχνικός έβαλε Μπρινιόλι, Πέρεθ, Σαρδέλη και Φρόκου στις θέσεις των Λοντίγκιν, Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης και Κώτσιρας. Στο 76ο λεπτό ο Καρλίτος πέτυχε ένα σημαντικό γκολ ψυχολογίας για τον ίδιο, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (2-1) με ωραίο σουτ εκτός περιοχής.




Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντιγκίν, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκφελντ, Γκάνεα, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν, Βαγιαννίδης, Καμπετσής, Ιωαννίδης

Φόλενταμ (Βιμ Γιονκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιρανί, Φαν Ντούλι, Μίχρεν, Μπιλάλ Ουλντ Σικ, Οριστάνιο, Αντονούτσι, Μπεναμάρ, Ουαλίντ Ουλντ Σικ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News