Βασιλαράς: «Για να μην ξεχνιόμαστε, πρώτος ΚΑΙ καλύτερος»

Νικόλας Βασιλαράς - Η ατάκα για την «πράσινη» Αθήνα!

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Βασιλαράς, προχώρησε σε story στο Instagram, σχετικά με την εξαιρετική πορεία του Παναθηναϊκού.

Πιο συγκεκριμένα, ανέβασε την εικόνα της βαθμολογία μετά το φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας της Superleague..

Στο story αυτό έγραψε: «Για να μην ξεχνιόμαστε: Πρώτος ΚΑΙ καλύτερος» βάζοντας δύο emoticon, μία γροθιά κι ένα τριφύλλι μετά το τέλος της φράσης του.

Βασιλαράς: «Για να μην ξεχνιόμαστε, πρώτος ΚΑΙ καλύτερος»

Παναθηναϊκός: Μια ομάδα που έχει την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό ν’ απολαμβάνει την πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του. Μια ομάδα που έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο με 2-0 και πλέον πηγαίνει άνετος κι ωραίος στη διακοπή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι πράσινοι πραγματοποίησαν έναν ονειρικό πρώτο γύρο και από τους διαθέσιμους 39 πόντους κατάφεραν να μαζέψουν τους 37! Στην αρχή της χρονιάς κάτι τέτοιο έμοιαζε με μακρινό όνειρο, ωστόσο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το κατάφερε.

Είναι δεδομένο πως όλοι στο σύλλογο μετά το πέρας 13 αγωνιστικών έχουν στόχο το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας 12 νίκες, 1 ισοπαλία, 0 ήττες και διαφορά οκτώ πόντων από τη δεύτερη ΑΕΚ και δώδεκα από τον τρίτο Ολυμπιακό και τέταρτο ΠΑΟΚ. Παράλληλα οι πράσινοι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα κι αυτή με τις λιγότερες ισοπαλίες.

Πρωτιές μετράει επίσης και στην επίθεσή του, καθώς με συνολικά 24 γκολ (ενεργητικό) έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και με μόλις 4 ενεργητικό διαθέτει και την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα κι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι πρώτος στη λίστα με τις απαραβίαστες εστίες, καθώς σε 13 ματς έχει κρατήσει το μηδέν στα 9!

Όλα τα παραπάνω, για να έρθουν όμως πρέπει να γίνεται σωστή δουλειά με οργάνωση, πλάνο και να υπάρχει ο κατάλληλος προπονητής, για να τρέξει την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός στο θέμα αυτό είναι πολύ τυχερός, καθώς διαθέτει το καταλληλότερο πρόσωπο που μπορεί να τον οδηγεί για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10 στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μπορεί ακόμα να έχει δρόμο το πρωτάθλημα, όμως από την άλλη ήδη έχουμε παίξει έναν ολόκληρο γύρο και μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Βασιλαράς: «Για να μην ξεχνιόμαστε, πρώτος ΚΑΙ καλύτερος»

Οι πράσινοι είναι μια ομάδα που έχουν 100% την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με απλά λόγια είναι ομάδα προπονητή και αυτό φαίνεται μετά από κάθε παιχνίδι. Ο Σέρβος προπονητής έχει βελτιώσει απίστευτα τον Παναθηναϊκό, τον χτίζει όπως εκείνος επιθυμεί, δικό του ρόστερ, και πάνω απ’ όλα του προσθέτει ταυτότητα. Φέτος το Τριφύλλι είναι πρώτο όχι γιατί σε όλα τα ματς έχει παίξει… μπαλάρα αλλά γιατί σε όλους τους αγώνες έχει ταυτότητα!

Ο Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει μια ομάδα που είναι πρώτα οικογένεια. Το κλίμα στ’ αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και όλοι οι παίκτες σέβονται ο ένας τον άλλον. Από εκεί και πέρα ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο που διαθέτει ο Παναθηναϊκός είναι οι αυτοματισμοί. Η ομάδα είναι δουλεμένη και οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Έτσι, ορισμένες φάσεις έρχονται επειδή έχουν δουλευτεί ατελείωτες ώρες στο Κορωπί κι άλλες γιατί υπάρχει η απαραίτητη χημεία.

Τέλος, το σημαντικότερο στοιχείο που έχει προσθέσει ο Σέρβος τεχνικός στον Παναθηναϊκό είναι η υπομονή. Οι πράσινοι έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται όλη τη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού. Παραμένοντας πιστοί στο πλάνο τους και δίχως να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες ή κόλπα του αντιπάλου, προσπαθούν να επικρατήσουν. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν περίφημα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έχουν βρει πολλά γκολ προς το τέλος των αγώνων.

Στοιχείο που είδαμε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός αλλά και με τους Παναιτωλικό, Ατρόμητο. Και στα τρία ματς παρά τις απουσίες και τις δυσκολίες, οι πράσινοι δεν έπαψαν στιγμή να κυνηγούν ένα, τουλάχιστον, γκολ που θα τους ήταν πολύτιμο. Και το βρήκαν χτίζοντας πια όλο και περισσότερο την ταυτότητά τους!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News