Βασικός υποψήφιος για πώληση ο Διούδης

Βασικός υποψήφιος για πώληση ο Διούδης

Αν ο Παναθηναϊκός κινηθεί τον Ιανουάριο για να πουλήσει παίκτες, ο Σωκράτης Διούδης είναι ο νο1 υποψήφιος.

Στη Λαμία ο διεθνής πορτιέρο απέκρουσε το 4ο πέναλτι της καριέρας του με την πράσινη φανέλα (8ο συνολικά) και ατομικά είναι στα καλύτερά του.

Δεύτερος αρχηγός πίσω από τον Κουρμπέλη, έχει σταθεροποιήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του, τον Ιανουάριο οι πράσινοι συμφώνησαν για ανανέωση συμβολαίου για τρία ακόμα χρόνια διατηρώντας στο ρόστερ τον άνθρωπο που εδώ και τρία χρόνια αποτελεί «σταθερά» για το τριφύλλι. Άξιο αναφοράς, βεβαίως, πως οι καλές του εμφανίσεις έκαναν τον Τζον Φαν’τ Σχιπ να τον συμπεριλάβει στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Με την ανανέωση του ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον ελληνικό κορμό που έχει χτίσει, καθώς η παραμονή του ήρθε να προστεθεί σε εκείνη του Δημήτρη Κουρμπέλη, των νεαρότερων Γιάννη Μπουζούκη και Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Την προηγούμενη διετία αρκετοί σκάουτερ ισπανικών ομάδων (ανάμεσά τους κι άνθρωπος της Εσπανιόλ) ήταν στα επίσημα του ΟΑΚΑ με τα μάτια στραμμένα (και) στον Διούδη. Ειπώθηκε πως η Εσπανιόλ προσέγγισε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στις αρχές του 2020, όταν πλέον είχε δικαίωμα να το πράξει, καθώς ο παίκτης έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο Διούδης, “ζύγισε” τις επιλογές κι αποφάσισε εντέλει να πει “όχι” στους Ισπανούς, μολονότι η προσέγγισή τους στο οικονομικό σκέλος ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτά που πρότεινε ο Παναθηναϊκός. (270.000 ευρώ ετησίως συν μπόνους από 180.000 ευρώ που έπαιρνε τις περασμένες σεζόν, με το τριφύλλι να του κάνει γενναία αύξηση).

Δεν ήταν ωστόσο, το οικονομικό σκέλος που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στο μυαλό και στην απόφαση του Διούδη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τον προσέγγισε ο Παναθηναϊκός, η σταθερότητα σε συμμετοχές και παρουσίες που του προσφέρουν οι πράσινοι κι ο ρόλος που έχει στο σωματείο. Έτσι αποφάσισε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, που έχει πλέον δημιουργήσει ένα σταθερό, ελληνικό κορμό, στον οποίο οφείλει να επενδύσει περισσότερο με σωστές επιλογές παικτών από το εξωτερικό, για να καταφέρει να αλλάξει κάποια στιγμή επίπεδο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News