Βαριά τιμωρία για τον Παναθηναϊκό εάν...

Το νέο look του Γιαννακόπουλου

Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να μην κατέβει στον τρίτο τελικό της Basket League απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που θα του φέρει πολλές και σημαντικές κυρώσεις.

Οι «Πράσινοι» διαμαρτύρονται για βήματα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, όπου ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε το νικητήριο τρίποντο που έφερε την σειρά των τελικών της Basket League στα ίσια.

[ads2]

Έτσι, έχουν ενημερώσει πως θα κάνουν ένσταση, ενώ, κύκλοι της ομάδας αναφέρουν πως αν δεν δικαιωθούν, είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να μην κατέβει καν στον τρίτο τελικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον ΕΣΑΚΕ είναι μεγάλες, καθώς, πέρα από την απώλεια του τίτλου, οι «Πράσινοι» θα ξεκινήσουν το επόμενο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ ίσως υπάρξει και κίνδυνος στην ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας:

«α. Μηδενισμός της ομάδας της Κ.Α.Ε στην περίπτωση κατά την οποία από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 5.500,00 €. Στην περίπτωση αυτή ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου της.

β. Αφαίρεση έξι (6) βαθμών σε περίπτωση κατά την οποία η ομάδα της Κ.Α.Ε δεν συμμετέχει σε αγώνα Πρωταθλήματος συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός το οποίο συνιστά ανωτέρα βία ή αποχωρεί πριν από την λήξη του. Σε περίπτωση κατά την οποία ο αγώνας αυτός διεξάγεται στα πλαίσια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος οι 6 βαθμοί αφαιρούνται από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης αυτής. Εάν διεξάγεται κατά την φάση των play – offs οι 6 βαθμοί αφαιρούνται από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και η ομάδα του αντιπάλου της Κ.Α.Ε προκρίνεται αυτόματα στην επόμενη φάση των αγώνων αυτών, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συναντήσεων μέχρι εκείνη την στιγμή. Στην περίπτωση αυτή εις βάρος της Κ.Α.Ε επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο 11.000,00 €.

Πλέον των ανωτέρω επιπτώσεων η ομάδα Κ.Α.Ε η οποία δεν συμμετέχει σε αγώνα ή αποχωρεί από αυτόν κατά την διεξαγωγή του αποκλείεται από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή διοργάνωση κατά την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τα ανωτέρω ισχύουν και σε περίπτωση κατά την οποία παραταχθούν στο γήπεδο οι αθλητές της ομάδος ακατάλληλα ή μη επαρκώς ενδεδυμένοι για την συμμετοχή τους στον αγώνα σύμφωνα με τα οριζόμενα στους κανονισμούς παιδιάς».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News