Βάντσικ: «Δεν πάει άλλο - Δεν μπορεί να μην στεναχωριέται ο Αλαφούζος»

Βάντσικ: «Δεν πάει άλλο - Δεν μπορεί να μην στεναχωριέται ο Αλαφούζος»

Περισσότερες από τρεις δεκαετίες στην Ελλάδα έχει ζήσει πραγματικά μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναϊκό αλλά και άσχημες.

Τελευταία μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λέει σε συνέντευξή του στη Realnews αυτές έγιναν πιο πολλές και κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους.

Ο Γιόζεφ Βάντσικ μιλά χωρίς να μασά τα λόγια του. «Κάθε χρόνο έχω παρατηρήσει ότι μιλώντας για την ομάδα λέω τα ίδια και τα ίδια χωρίς να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο» τονίζει το Βουνό. «Πάντα τερματίζει στην 4η-5η θέση ενώ δεν θυμάμαι από πότε έχει να αγωνιστεί σε έναν τελικό κυπέλλου. Σαν ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο η πορεία της πάει προς το χειρότερο. Ομως είναι μεγάλο μέγεθος ο Παναθηναϊκός και κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους, γρήγορα. Δεν μπορεί να συνεχίσει να μη σηκώνει κεφάλι και να μη βρίσκει τον δρόμο του».

Για την κριτική που δέχεται από παντού ο ιδιοκτήτης της ομάδας Γιάννης Αλαφούζος ο παλαίμαχος τερματοφύλακας επισημαίνει: «Αποψή μου είναι ότι έχει βάλει πολλά λεφτά κατορθώνοντας να μειώσει τα χρέη της ΠΑΕ. Ωστόσο στο αγωνιστικό κομμάτι δεν βλέπω πρόοδο και αποτέλεσμα ούτε έχει μπει τάξη στα αποδυτήρια. Τι να πω ίσως φταίνε οι γύρω του ίσως να χρειάζεται κάποιος που να μπορεί να μιλά έξω από τα δόντια σαν τον Καλιτζάκη για παράδειγμα. Κάποιος που να ξέρει την ομάδα να την πονά και να έχει παράλληλα τις ικανότητες να βοηθήσει».

Για το υπάρχον δυναμικό του τριφυλλιού ο Βάντσικ αποφαίνεται πως «οι πιο πολλοί είναι καλοί ποδοσφαιριστές όμως το θέμα είναι πως δεν φτιάχνουν δυνατή ομάδα και αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα. Απαιτούνται οργάνωση σύστημα και κυρίως πίστη και σταθερότητα στο μοντέλο που θα επιλεγεί. Δεν γίνεται κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουν ο προπονητής και ο σχεδιασμός. Βλέπω κινήσεις λανθασμένες που πρέπει να σταματήσουν να επαναλαμβάνονται. Να καταλάβουν πρώτα στον Παναθηναϊκό τι ακριβώς θέλουν και επιδιώκουν και εκεί να εστιάσουν την προσπάθειά τους».

Τι προτείνει ο ίδιος; «Κάτι απλό από το ρόστερ κρατάς αυτούς που σου κάνουν και διώχνεις όσους θεωρείς ότι δεν μπορούν να προσφέρουν επισημαίνει. Ενισχύεις την ομάδα με έξυπνες και όχι απαραίτητα ακριβές μεταγραφές και κυρίως στέκεσαι δίπλα της. Δεν μπορεί να μη στενοχωριέται ο κ. Αλαφούζος για την κατάσταση της ομάδας. Το θέμα είναι να αντιδράσει με σωστές και γρήγορες ενέργειες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News