Βάλσαμο στις πληγές με νίκη στο ΟΑΚΑ - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας στον «Εξάστερο» - Ο διάλογος Μπέικον - Λι (pic)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 19η αγωνιστική της Euroleague

Βάλσαμο στις πληγές του θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός μετά τις έξι διαδοχικές  ήττες στην Euroleague. Τo «τριφύλλι» υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή το βράδυ (21:00) σ’ ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι της Ευρώπης. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους παρά για βαθμολογικούς.

Οι «πράσινοι» την Τρίτη στην εκκίνηση της πρώτης «διαβολοβδομάδας» για το 2023 «αυτοκτόνησαν» με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε και ηττήθηκαν στην παράταση (88-94). Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς σε σχέση με τα περασμένα ματς εμφάνισαν σημάδια βελτίωσης. Είχαν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχαν στα «σχοινιά» την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Βέβαια, τα λάθη των διαιτητών στο τέλος του στέρησαν τη νίκη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Ικανοποιημένος από την αντίδραση ο Ράντονιτς

Όπως ήταν φυσικό ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς με τη λήξη της αναμέτρησης εμφανίστηκε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, ενώ είχε και παράπονα από την διαιτησία. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Παίξαμε πολύ καλύτερα συγκριτικά με τα τελευταία παιχνίδια. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Στις τελευταίες φάσεις κάναμε κάποια λάθη, αλλά πρέπει να ξαναδώ κάποιες λεπτομέρειες. Όπως το σουτ τριών πόντων του Γκούντουριτς ή την τελευταία κατοχή για το αν έγινε φάουλ στον Πονίτκα. Στην παράταση η Φενέρ έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και έτσι κέρδισε.

Μιλήσαμε αρκετά τις τελευταίες ημέρες και για εμένα ήταν ξεκάθαρο πριν από το παιχνίδι ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα. Ήταν σημαντικό για εμένα να βγουν οι παίκτες με ενέργεια. Δυστυχώς είχαμε δύο σουτ για τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά, αφού ακολουθεί το ματς με τη Μακάμπι. Πρέπει να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες να μάθουμε από τα λάθη μας και να συνεχίσουμε με την ίδια ενέργεια».

Η «πράσινη» παράδοση κόντρα στη Μακάμπι

Η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι πλούσια. Κοιτώντας τα τελευταία πέντε παιχνίδια στην Αθήνα, το «τριφύλλι» μετράει 4 νίκες και μόλις μια ήττα, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου η ισραηλινή ομάδα επικράτησε στο Τελ Αβίβ με 85-74.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News