Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια.

Στο χειρότερο του αμυντικά παιχνίδι (95 παθητικό!) στη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια οδυνηρή ήττα στη Βαλένθια και πλέον χρειάζεται επειγόντως να «ρεφάρει» σε δύο 24ωρα, απέναντι στην Μπασκόνια, προκειμένου να μην εκτροχιαστεί από νωρίς το… τραίνο για την οκτάδα.

Γιώργος Βόβορας (4/10): Παρά το γεγονός πως για πρώτη φορά στη σεζόν, διέθετε όλους τους παίκτες του ρόστερ, δεν μπόρεσε να φτιάξει ένα αμυντικό «τείχος» μπροστά από τα πολυβόλα των «νυχτερίδων». Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν μη συγκεντρωμένοι, έκαναν ανεπίτρεπτα λάθη (18) και εγκατέλειψαν αδικαιολόγητα στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου τη μάχη στο σκορ. Είναι στο χέρι του από δω και στο εξής, να δείξει χαρακτήρα ο Έλληνας προπονητής και να διαχειριστεί την πίεση.

Σέλβιν Μακ (7/10): Ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε για… δημιουργό, εκείνος εξελίσσεται σε ένα άκρως αποτελεσματικό «όπλο» από τα 6,75. Μετά τα 3/4 τρίποντα με την Εφές, ακολούθησε το αποψινό 3/3. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, μοίρασε και 4 ασίστ για 2 λάθη. Χρειάζεται κι άλλες προπονήσεις, όμως, ακόμη και στον παρόντα χρόνο, είναι θετικός.

Γιώργος Παπαγιάννης (6/10): Φώναξε παρών ο Έλληνας σέντερ, αλλά του… πήρε λεπτά ο εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, Ντίνος Μήτογλου. 8 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο απολογισμός του σε 20′ συμμετοχής.

Λευτέρης Μποχωρίδης (4/10): Λίγα πράγματα πρόλαβε να δείξει ο Μποχωρίδης στο ματς με τη Βαλένθια, αφού αποβλήθηκε με πέντε φάουλ μέσα σε 12′. Μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, θα μπορούσε να ήταν πιο προσεκτικός στις παρεμβάσεις του στο αντίπαλο παιχνίδι και να προσφέρει περισσότερα. Ένα τρίποντο και δύο ασίστ πήραν οι πράσινοι από τον Έλληνα γκαρντ.

Ζακ Όγκουστ (-): Εκτός… ρυθμού ο Όγκουστ έχοντας το άλλοθι, φυσικά, της αποχής του από τα παρκέ εδώ και τρεις εβδομάδες. Γρήγορα τον αντικατέστησε ο Βόβορας.

Ιωάννης Παπαπέτρου (8/10): Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε μια γεμάτη εμφάνιση στη Βαλένθια, αλλά δεν βρήκε συμπαραστάτες. Άγγιξε το double – double με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

Λεωνίδας Κασελάκης (-): Δεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού ο Κασελάκης. Αγωνίστηκε για 4 λεπτά, αλλά δεν συνέβαλε κάπου.

Μάρκους Φόστερ (2/10): «Χτυπάει»… καμπανάκι για τον Αμερικανό. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει μια καλή διαφορά, αλλά εκείνος λειτούργησε… ως ανασταλτικός παράγοντας έχοντας ένα τραγικό δίλεπτο. Έχασε καλάθι κάτω από τη ρακέτα, έδωσε στο άλλο μισό του παρκέ καλάθι και φάουλ, πάσαρε λανθασμένα στον Μήτογλου σε κατάσταση transistion και τη χάρισε σε μια άλλη φάση στον αντίπαλο (με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να χάνει το κάρφωμα ολομόναχος). Στο β’ μέρος δεν έβγαλε αντίδραση.

Νεμάνια Νέντοβιτς (3/10): Αναποτελεσματικός ο Σέρβος με 2/10 σουτ (1/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 0/1 βολή). Δεν είχε αγωνιστεί στο ματς με την Εφές, και εν συνεχεία, δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό απέναντι στη Βαλένθια. Τον χρειαζόταν τον καλό Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός, κυρίως, στην τέταρτη περίοδο, για να κατορθώσει το Τριφύλλι να γυρίσει στο σκορ, αλλά εκείνος ήταν έξω από τα νερά του.

Άαρον Ουάιτ (6/10): Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι ο Αμερικανός φόργουορντ έδωσε κάτι. Μπήκε εκπληκτικά στο ματς με δύο συνεχόμενα τρίποντα, βοήθησε στην άμυνα και ο Βόβορας τον εμπιστεύτηκε για περισσότερη ώρα. Τελείωσε το παιχνίδι με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Ντίνος Μήτογλου (7/10): Ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, έγινε μέχρι και ο κύριος εκφραστής των πράσινων επιθέσεων. Χάθηκε κάπου στο β’ μέρος, όταν και γενικότερα, ολόκληρη η ομάδα γνώριζε την κατάρρευση. Έβαλε 11 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Μπεν Μπέντιλ (3/10): Αγωνίστηκε για 8 λεπτά, αλλά δεν ήταν ο Μπέντιλ που είχαμε συνηθίσει. Έβαλε ένα σημαντικό τρίποντο, δεν προσέφερε, όμως, στην άμυνα, εκεί που οι πράσινοι υπέφεραν στο β’ ημίχρονο.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (6/10): Ο Κουβανός ήταν καλός σε γενικές γραμμές. Σημείωσε 11 πόντους, μοίρασε 4 ασίστ και μάζεψε 2 ριμπάουντ. Θα γίνει ακόμη καλύτερος με την πάροδο του χρόνου, όταν μπει και ο Μακ περισσότερο στο πνεύμα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News