Βαγιαννίδης: Πιτσιρίκος είναι, θα μάθει...

Με ένα τηλέφωνο στον Αλαφούζο «καθάρισε» η μαμά του Βαγιαννίδη!

Όταν ο Γιώργος Βαγιαννίδης αποφάσιζε να πάει στην Ίντερ γράφαμε πως με τις σημερινές συνθήκες, όπου οι μάνατζερ έχουν ξετρελάνει τα μυαλά των νεαρών η εκπαίδευση και η προετοιμασία των τελευταίων θέλει υπομονή τεράστια: είναι μια σχολαστική ενασχόληση που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

Το βασικό είναι να τους μάθεις να αγαπούν την προπόνηση και να επιδιώκουν συνεχώς να βελτιώνονται.

Πριν ανοίξουν τα φτερά τους, πρέπει να τους μάθεις να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ανήκουν σε μια οικογένεια και ότι μόνο σε αυτή θα βρουν θαλπωρή και…προστασία. Πρέπει να προσέχεις οτιδήποτε τους αφορά (από τις εξωγηπεδικές τους ασχολίες ως τη διατροφή τους), να τους ταϊζεις με φιλοδοξία δαμάζοντας την ανυπομονησία τους να κατακτήσουν τον κόσμο προϊόν νεανικού παρορμητισμού. Αν αυτά τα παιδιά τα εκπαιδεύεις από μικρά στις τάξεις σου μπορείς να τους μάθεις οτιδήποτε.

Πρέπει επίσης να έχεις τη σκληράδα, για το καλό τους, να τους δένεις τα φτερά, όταν είναι μικρά και να τους τα λύνεις μόνο, όταν είναι δυνατά και έτοιμα – αλλά το πότε αυτό ισχύει πρέπει να το αποφασίσεις εσύ. Μετά, όταν είναι έτοιμα να πετάξουν, τα βάζεις μακριά από το «σπίτι» τους κι αυτά αρχίζουν τις χαμηλές πτήσεις γυρνώντας καμιά φορά πίσω εκεί όπου νοιώθουν ασφάλεια.

Με τον Βαγιαννίδη ο οργανισμός εκπαίδευσε ένα super talent, το ανέβασε στην πρώτη ομάδα, του έδωσε συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο, ετοιμαζόταν να του προσφέρει συμβόλαιο εγγυημένων συμμετοχών (πρωτόγνωρο παγκοσμίως σε τέτοιες ηλικίες) για να δείξει πόσο τον πίστευε (κάνοντας έξαλλο τον Γιώργο Δώνη) μα ο μικρός επέλεξε την εύκολη λύση του εξωτερικού.

Σήμερα επιστρέφει στη βάση με χαμηλωμένα τα φτερά, αποφασισμένος να μάθει ξανά να πετάει. Πιτσιρίκος είναι (μόλις 19) θα μάθει…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News