«Θυμάμαι το κεφάλαιο Παναθηναϊκός με καλές και κακές στιγμές»

«Θυμάμαι το κεφάλαιο Παναθηναϊκός με καλές και κακές στιγμές»

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αναφέρθηκε στην καριέρα του. Τι είπε για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την πορεία του στο ποδόσφαιρο: «Όλη μου η πορεία μου αφήνει μια ωραία γεύση. Έφυγα χαρούμενος από το ποδόσφαιρο. Έζησα πράγματα και είμαι πολύ γεμάτος με όσα κατάφερα».

Για το αν το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής του: «Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου το οποίο μόνο χαρά μου φέρνει όταν το θυμάμαι. Έχω την εντύπωση πως πέτυχα όλα όσα ονειρευόμουν. Βίωσα όλες τις προσδοκίες που είχα βάλει ως στόχο να πετύχω όταν ήμουνα πιτσιρικάς ξεκινώντας αυτή την διαδρομή. Νομίζω ότι είμαι ικανοποιημένος πέτυχα πάρα πολλά αν όχι όλα όσα είχαν σαν στόχο και σαν όνειρα».

Για τον Πανιώνιο που ήταν ο πρώτος του επαγγελματικός σταθμός: «Ο Πανιώνιος για μένα είναι κάτι ξεχωριστό. Επειδή είναι η αρχή μου. Και σαν πρώτη μου εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μου αφήνει πάρα πολύ γλυκιά ανάμνηση. Εν γένει ήταν ένα κεφάλαιο, ήταν η αρχή μου σε έναν πολύ ιστορικό σύλλογο. Χάρηκα πάρα πολύ που ήμουν εκεί και για πάντα θα έχω τον Πανιώνιο στην καρδιά μου όπως του αρμόζει».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ένα επίσης μεγάλο κεφάλαιο. Μια πολύ μεγάλη ελληνική ομάδα. Εκεί ουσιαστικά νομίζω ότι ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, εκεί είχα την πρώτη μου εμπειρία με υψηλές απαιτήσεις μιας πολύ μεγάλης ομάδας στην Ελλάδα. Θυμάμαι το κεφάλαιο Παναθηναϊκός με καλές και κακές στιγμές. Κάποιες όχι και τόσο όμορφες στην θύμησή μου όμως κρατάω τα θετικά και χαίρομαι πραγματικά που φόρεσα τα χρώματα και την φανέλα του Παναθηναϊκού».

Για τον ΠΑΟΚ: «Η πορεία μου και τα χρόνια που αγωνιστικά στον ΠΑΟΚ δε συνδυάστηκαν με κάποιον τίτλο. Προφανώς θα ήθελα να είμαι μέλος της ομάδας που μετέπειτα κατέκτησε και κύπελλο και πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Από εκεί και πέρα και ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι χαρούμενους που φόρεσα την φανέλα του. Ένας λόγος παραπάνω είναι και η καταγωγή μου που είναι από την Κατερίνη, οπότε με συνδέει λίγο παραπάνω το στοιχείο της πόλης. Θετική ανάμνηση και επίσης όπως είπα μεγάλος σύλλογος και με απαιτήσεις μεγάλες».

Για την πορεία του στο εξωτερικό: «Η επαφή μου με τόσες διαφορετικές χώρες πολιτισμούς με έχουν διαμορφώσει ως άνθρωπο με έχουν σκληραγωγήσει παραπάνω. Η ζωή στο εξωτερικό πόσο μάλλον με απαιτήσεις πρωταθλητισμού δεν είναι εύκολη και έχω την εντύπωση ότι με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να πλάσω τον χαρακτήρα που έχω αυτή τη στιγμή. Οπότε όλη η διαδρομή στο εξωτερικό με τόσες διαφορετικές και πολλές χώρες με έχει βοηθήσει πολύ και είναι από τα πράγματα που όντως θα κρατήσω. Η γνώση πολλών πολιτισμών γλωσσών όλα αυτά νομίζω ότι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ».

Πρόσθεσε: «Στο αγωνιστικό κομμάτι προφανώς το να αγωνιστείς σε τόσο διαφορετικά πρωταθλήματα είναι μια μεγάλη ικανοποίηση. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους, συμπαίκτες, προπονητές, διαφορετικών εθνικοτήτων οπότε όλα αυτά είναι εμπειρίες που κρατάω βαθιά μέσα μου».

Για τον τελικό του UEFA που έπαιξε με τη Βέρντερ: «Είναι ένα μεγάλο κομμάτι πολύ σημαντικό για μένα το θυμάμαι κάπως ιδιαίτερα με την έννοια ότι ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, αλλά μιλώντας για μένα ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Από ‘κει και πέρα σίγουρα το να χάσεις ένα τελικό δεν είναι και το πιο όμορφο συναίσθημα, αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη ανάμνηση. Αυτό είναι και το παιχνίδι που θα ήθελα να ξαναπαίξω στην καριέρα μου, θα ήθελα να έχω ένα τίτλο ευρωπαϊκό, αυτό θα ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση για μένα».

Για την Εθνική ομάδα και την συνύπαρξή του με τους Μαραντόνα και Μέσι: «Στο κομμάτι της Εθνικής ομάδας αντιμετωπίσαμε την Αργεντινή του Μαραντόνα με τον Μέσι μέσα και όλες αυτές οι εμπειρίες στο κομμάτι της εθνικής ομάδας είναι ότι πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό για μένα. Και θα φυσικά έτσι θα πρέπει να είναι για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Επίσης, δεν θα ξεχάσω την παρουσία της ομάδας σε δύο Παγκόσμια κύπελλα, είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα και σημαντικά γεγονότα για την ομάδα. Όλη την ιστορία της Εθνικής ομάδας όπως την έζησα την έχω στην καρδιά μου».

Για το ποιο παιχνίδι θα ήθελε να ξαναπαίξει: «Αν μου έλεγες να παίξω ένα ακόμη παιχνίδι, αυτό θα ήταν να φορέσω άλλη μια φορά τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, χωρίς να με νοιάζει ο αντίπαλος. Οπότε για μένα το «κεφάλαιο Εθνική» είναι στην κορυφή όλων και το ξεχωρίζω από οτιδήποτε έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο».

Για το κεφάλαιο της προπονητικής που θέλει να ακολουθήσει κι αν ο στόχος του είναι να ξεπεράσει τα επιτεύγματά του ως ποδοσφαιριστής, είπε: «Θα ήταν ευχής έργον. Θα ήθελα πάρα πολύ να πετύχω αυτό που έχω επιλέξει να κάνω επάγγελμα, αυτή τη φορά από το ρόλο του προπονητή και μακάρι να μπορέσω να ξεπεράσω οτιδήποτε έχω κάνει σαν ποδοσφαιριστής».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News