Τρύπια άμυνα και διαιτητές έφεραν το 0/2 του Παναθηναϊκού στην Ισπανία!

Τρύπια άμυνα και διαιτητές έφεραν το 0/2 του Παναθηναϊκού στην Ισπανία!

Η κάκιστη άμυνα του Παναθηναϊκού και μια απόφαση – ΣΚΑΝΔΑΛΟ από τους διαιτητές στα μισά της 4ης περιόδου υποχρέωσαν την ομάδα του Ράντονιτς σε μια ακόμη ήττα (95-90) επί ισπανικού εδάφους. Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τους «πράσινους» πριν την ολική κατάρρευση και εν συνεχεία τη μερική επαναφορά!

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι και «καυτό» Μπέικον ο Παναθηναϊκός πήρε ισχυρό προβάδισμα με το καλημέρα στην έδρα της Μπασκόνια (4-12). Ο Αμερικανός σκόραρε τους πρώτους 7 πόντους της ομάδας, ενώ ο Λι μετά το τάιμ άουτ των γηπεδούχων, πέτυχε τρίποντο και φάουλ.

Ο Μπέικον έστειλε τη διαφορά στο +12 με νέο καλάθι (4-16). Με δύο ελεύθερες βολές ο Λι διατήρησε διψήφια την απόσταση από την ισπανική ομάδα (8-19). Ο Κοστέλο μείωσε στους 8 με τρίποντο, ενώ ένα αμυντικό φάουλ του Π. Καλαϊτζάκη ανάγκασε τον Ράντονιτς σε τάιμ άουτ. Ο Χάουαρντ έφτασε στους 11 πόντους για το 18-21, όμως, ο Γουόλτερς απάντησε άμεσα. Ο Κοστέλο αύξησε την πίεση με νέο μακρινό σουτ προς τους πράσινους (21-23).

Στις αρχές του β’ δεκαλέπτου η Μπασκόνια πήρε προβάδισμα στο σκορ επιστρέφοντας από το -12 του πρώτου μέρους. Ο Μπέικον ισοφάρισε σε 26-26 με την επιστροφή του στο παρκέ (είχε φορτωθεί από νωρίς με 2 φάουλ), αλλά η Μπασκόνια μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με ένα επιμέρους σκορ 12-3 ανάγκασε τον Ράντονιτς να διακόψει το ματς (33-26). Με ένα γρήγορο 4-0 από Παπαγιάννη-Μπέικον ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο καλάθι την Μπασκόνια (33-30).

Η ισπανική ομάδα πήγε στο +10 (44-34) με τρίποντο του Μαρίνκοβιτς, ο Γουίλιαμς βρήκε με περιπέτεια καλάθι – ανάσα για την ομάδα του Ράντονιτς. Ο Γκεντράιτις δεν καλύφθηκε από τον Μπέικον και σκόραρε για τρεις (47-38). Ο Χάουαρντ κέρδισε τρεις βολές και η Μπασκόνια ανέβηκε στους 50 πόντους (50-38). Το ημίχρονο θα τελειώσει στη μέγιστη διαφορά για τους Βάσκους (52-38) με το Τριφύλλι να οδηγείται ιδιαίτερα προβληματισμένο στα αποδυτήρια.

Στο 23ο λεπτό η Μπασκόνια ισοπέδωσε το Τριφύλλι με το σκορ στο 60-40 (επιμέρους σκορ 8-2). Από κείνο το σημείο σα να συνήλθε το Τριφύλλι με ένα 0-10 σερί (60-50) με τον Πεναρόγια να σταματά το ματς. Ο Καλαϊτζάκης αντιστάθηκε στην πίεση της Μπασκόνια μετά το τάιμ άουτ του Ράντονιτς (64-54). Οι «πράσινοι» από το -20 ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο -11.

Πάνω στην προσπάθεια της ομάδας να γυρίσει την κατάσταση με το σκορ στο 80-72 ο Ράντονιτς δέχθηκε τεχνική ποινή. Ακολούθησε μια περίεργη φάση. Ο Μπέικον σκόραρε για τρεις, οι διαιτητές γύρισαν τη φάση μια ολόκληρη επίθεση πίσω και τιμώρησαν τον Γκριγκόνις με αντι-αθλητικό στην προηγούμενη φάση. Το -8 έγινε… -13 για τον Παναθηναϊκό.

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για το Τριφύλλι που έκανε μια προσπάθεια στο φινάλε του αγώνα (93-86) με κοντινό σουτ του Λι. Ο Τόμσον έδωσε τη χαριστική βολή, καθώς ούτε την κρίσιμη στιγμή δεν έβγαλε άμυνα ο Παναθηναϊκός (95-86). Το παιχνίδι έληξε 95-90.

Τρύπια άμυνα και διαιτητές έφεραν το 0/2 του Παναθηναϊκού στην Ισπανία!

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 52-38, 76-65, 95-90

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News