Τρίτος πόιντ γκαρντ σε λίγους μήνες

Τρίτος πόιντ γκαρντ σε λίγους μήνες

H επιθετική βελτίωση του Σαντ Ρος ως Play maker σχετίζεται απόλυτα με τους παίκτες που έχει δίπλα του να αξιοποιήσει αλλά και με την επιθετική λογική που έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός επί Βόβορα που απαιτεί αν μη τι άλλο διαρκή κίνηση και των παικτών και της μπάλας.

Επίσης έχει να κάνει πια και με την υποστήριξη που θα του προσφέρει ο νεοαποκτηθείς Σέλβιν Μακ.

Το να παίζει ο Κουβανός ένα ματς ως πόιντ γκαρντ είναι πολύ διαφορετικό από το να παίζει διαρκώς λογιζόμενος ως ο άσος της ομάδας. Ο Αμερικανός είναι κλασάτος παίκτης, αλλά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα χρειαστεί μέχρι να προσαρμοστεί, κάθε καλός παίκτης, πάντως, μπορεί να βρει στιγμές, θυμηθείτε πως …κατέστρεψε την Φενέρ ο Κίφερ Σάικς.

Σίγουρα στην αρχή ο Μακ δεν θα είναι ο βασικός πόιντ, ούτε το φόβητρο που θα διαμορφώνει ισορροπίες, αλλά έχει ταλέντο και ιδιοσυγκρασία να δώσει λύσεις αν χρησιμοποιηθεί σωστά κι ο ίδιος είναι πρόθυμος να θυσιαστεί για το καλό του συνόλου. Αυτό το τελευταίο π.χ δεν το είχε ο Πιερ Τζάκσον γι αυτό η συνεργασία του με την ομάδα λύθηκε νωρίς αν κι ο κοντοπίθαρος γκαρντ είχε το πιο πλούσιο βιογραφικό απ΄ όλους τους αθλητές που μας απασχόλησαν από το καλοκαίρι για τη θέση του αντι-Καλάθη.

Μπορεί τα χρήματα που έπαιρνε ο τέως κάπτεν να απασχολούσαν περισσότερο τους οπαδούς παρά την…Εφορία, μπορεί η παροιμιώδης αστοχία του Νικ να τον έφερνε συχνά σε

σε mode …«Στεφάνη», μπορεί να μετέτρεπε κάθε εύστοχό του σουτ σε «δείτε το πριν το κατεβάσουν», αλλά αναφερόμαστε σε αθλητή σπάνιου μπασκετικού IQ που ο Βόβορας προσπαθεί να καλύψει φέτος με αλχημείες, δείγμα της δυσκολίας της αποστολής.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News