Τρίποντο «ΠΑΣ-Η» θυσία - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2: Τα highlights από την πρόκριση του Παναθηναϊκού

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός στη 18η αγωνιστική της Super League

Μπορεί το αήττητο να έσπασε για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος θέλουν να «απαντήσουν» με νίκη στην έδρα του ΠΑΣ (20:30, 15/01).

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια τους «πράσινους» στους Ζωσιμάδες και το παιχνίδι στα Ιωάννινα θα κριθεί εκ νέου στις λεπτομέρειες.  Η ποιότητα του Παναθηναϊκού και η δίψα του για να διατηρήσει τους ανταγωνιστές του σε διαφορά ασφαλείας είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είναι ικανοί να απαντήσουν με «τρίποντο» και να σπάσουν την αρνητική παράδοση. Υπενθυμίζουμε ότι το «τριφύλλι» έχει να πανηγυρίσει νίκη από το 2016 στα Ιωάννινα. Άλλωστε, ταξιδεύουν εκεί με ψυχολογία έπειτα από το άνετο πέρασμα από τον Βόλο για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας (2-0).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα μεταδοθεί από τo CosmoteSport 1HD.

Κλεϊνχέισλερ: «Μεγάλη πρόκληση ο Παναθηναϊκός»

Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε ότι του αρέσει να παίζει τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια ενώ τόνισε ότι θέλει να κατακτήσει πολλούς τίτλους με το τριφύλλι.

Για ποιον λόγο διάλεξες τον Παναθηναϊκό: «Μίλησα με τον μάνατζερ μου, με την οικογένεια μου και όλοι υποστήριξαν την επιλογή μου. Είδαμε τα πάντα για τον σύλλογο και τους φιλάθλους και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Όσιγιεκ γι΄ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εμαθα πολλά εκεί. Ευχαριστώ τους φιλάθλους της που με υποστήριξαν. Για την καριέρα μου αυτή είναι μια νέα πρόκληση, είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι΄ αυτό και ανυπομονώ να αγωνιστώ με τους συμπαίκτες μου».

Μίλησες με κάποιον για να αντλήσεις πληροφορίες για τη νέα σου ομάδα: «Για να είμαι ειλικρινής παρακολουθώ τους μεγάλους συλλόγους και αυτό κάνω και με τον Παναθηναϊκό. Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον να έρθω εδώ, ξεκίνησα να βλέπω highlights των αγώνων στο Youtube και την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι και θέλω να το ζήσω το συντομότερο δυνατό».

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου αγωνιστικά: «Δεν έχει σημασία για μένα σε ποια θέση παίζω. Ας πούμε ότι η προτιμότερη θέση είναι στα άκρα αλλά και στον άξονα. Αλλά το σημαντικό είναι πού θέλει ο προπονητής να παίξω. Μου αρέσει όταν έχω την μπάλα να συγκλίνω και να σουτάρω εάν βρίσκω ανοιχτό χώρο. Μου αρέσει να μάχομαι. Δυνατό μου στοιχείο είναι η νοοτροπία. Επίσης μου αρέσει η κατοχή μπάλας».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος με τον Παναθηναϊκό: «Ήμουν ένα χρόνο στην Μπουντεσλίγκα. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού εκεί και είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Τώρα ήρθα εδώ και το σημαντικό στην καριέρα μου ήταν να παίξω σε μεγάλο σύλλογο. Στόχος μου είναι να κερδίσω όσα περισσότερα μπορώ. Στην καριέρα μου δεν κέρδισα πολλούς τίτλους και τώρα με αυτό το σύλλογο θέλω να κερδίσω τίτλους και στόχους».

Τα πλάνα του Ιβάν για τους Ζωσιμάδες

Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς για τη νίκη στους Ζωσιμάδες δεν περιλαμβάνει τον Τσέριν, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρούμπεν και Κουρμπέλης θα ξεκινήσουν βασικοί στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης Σπόραρ και Ιωαννίδης διεκδικούν μια θέση και πίσω τους θα βρεθούν οι Βέρμπιτς, Μπερνάρ, Παλάσιος.

Στην άμυνα ο Μάγκνουσον δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού και η πιο πιθανή τετράδα είναι Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Κώτσιρας. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα Λάζλο Κλάινχαϊσλερ δεν θα χρησιμοποιηθεί, αφού με μόλις δύο προπονήσεις δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας του ομάδας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News