Τριανταφυλλόπουλος: «Ελπίζω να κατακτήσει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός» (vid)

Τριανταφυλλόπουλος: «Ελπίζω να κατακτήσει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός» (vid)

Ο παίκτης της πολωνικής Πόγκον Στσέτσιν, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μίλησε στο Sportdog όπου θυμήθηκε εκείνο το παιχνίδι, συνέκρινε τις δύο ομάδες τότε και σήμερα, στάθηκε στον ρόλο του Γιοβάνοβιτς και του Λουτσέσκου και εξέφρασε την επιθυμία η κούπα να πάει σε πράσινα χέρια.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Ήσουν βασικό μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον τελικό του ΟΑΚΑ, το 2014. Ποιες αναμνήσεις έχεις από αυτό το παιχνίδι;

«Προφανώς οι αναμνήσεις μου είναι πολύ θετικές και πολύ καλές λόγω του αποτελέσματος και της ευρείας νίκης που είχαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Μπορώ να πω, ότι ένας τελικός έχει άλλη αίγλη και ιδιαιτερότητα για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Ήταν ένα παιχνίδι με φιλάθλους και των δύο ομάδων, που πραγματικά είναι κάτι που μας λείπει στην Ελλάδα. Εκτός από 10 λεπτά που ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιεστικός μέσα στο γήπεδο και έχασε μερικές ευκαιρίες για να κάνει το 1-0, ήταν ένα παιχνίδι που ως ομάδα υπερισχύσαμε μέσα στο γήπεδο και φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Ήμασταν δίκαιοι νικητές του τελικού».

Μετά από 8 χρόνια, ο Παναθηναϊκός προκρίνεται ξανά σε τελικό και μάλιστα απέναντι στην ίδια ομάδα. Ποιες διαφορές ή ομοιότητες εντοπίζεις; Πως σου φαίνεται ο φετινός Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς και πως ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου; Ποιά είναι η εκτίμησή σου για αυτό το παιχνίδι;

«Δεν υπάρχουν πολλές ομοιότητες από άποψη προσώπων. Βλέπω όμως ότι και τότε ο Παναθηναϊκός και τώρα είναι μία ομάδα δουλεμένη. Έχει πλάνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες ξέρουν τι θέλουν. Ο προπονητής προετοιμάζει πολύ καλά την ομάδα για το κάθε παιχνίδι. Σε σχέση με τον ΠΑΟΚ είναι άλλη ομάδα με τον Λουτσέσκου. Έχουμε δει, ότι ο κ. Λουτσέσκου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, με αγωνιστικό πλάνο και παίκτες με ποιότητα. Δεν θα είμαι όμως αντικειμενικός στην πρόβλεψή μου. Θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Ελπίζω, ότι η επιστροφή του ΠΑΟ στον τελικό, επειδή είναι πάλι με τον ΠΑΟΚ, να είναι καλός οιωνός για εμάς και να βγούμε πάλι νικητές».

Ποιά είναι η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα της Super League. Πως βλέπεις τις άλλες μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη και ποιός σύλλογος θεωρείς, ότι είναι η έκπληξη της σεζόν;

«Δυστυχώς φέτος δεν υπήρχε μεγάλη μάχη για τον τίτλο, όπως κάποια χρόνια πριν. Ο Ολυμπιακός έκανε σχετικά νωρίς το ξεπέταγμα. Οι υπόλοιποι διεκδικητές δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού σε βαθμολογικό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά βλέπω μια πολύ ωραία μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις που βγαίνουν για Ευρώπη. Ήταν ένα ωραίο πρωτάθλημα πέρα από τις ομάδες που διεκδικούν Ευρώπη και για τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή. Είδαμε ομάδες που πάλευαν και κάθε πόντος ήταν πολύ σημαντικός για εκείνες. Αρνητική έκπληξη ήταν ο Ατρόμητος. Παρά το μεγάλο μπάτζετ που είχε και όλες τις μεταγραφές που έκανε, θεωρώ, ότι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του κόσμου. Απ’ την άλλη ο ΟΦΗ έκανε μία πολύ καλή σεζόν, όπως και ο Αστέρας. Αυτά ήταν στα μάτια μου τα μεγάλα συν και πλην του πρωταθλήματος».

Πριν μερικά χρόνια η συνηθισμένη διαδρομή ήταν να έρχονται Πολωνοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, όπως ο Βαζέχα, ο Βάντσιχ, ο Λέσεκ Πις, παρά να πηγαίνουν Έλληνες στην Πολωνία. Τα τελευταία χρόνια είδαμε συμπατριώτες μας να παίζουν εκεί, όπως ο Γιακουμάκης, ο Μανιάς και ο Βασιλαντωνόπουλος. Ποιές ήταν οι σκέψεις σου πριν πάρεις μεταγραφή στην Πόγκον Στσέτσιν;

«Η αλήθεια είναι, ότι την περίοδο που ήρθε αυτή η μεταγραφή στο εξωτερικό ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου στο εξωτερικό. Ήθελα να δω και κάτι διαφορετικό. Έχοντας περάσει 7 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα ήθελα να δω τι μπορώ να κάνω κάπου αλλού. Η Πόγκον έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όταν είδα, όλα όσα είδα, είπα “οκ, ας αρπάξω την ευκαιρία και να δω τι μπορώ να κάνω”. Στη συνέχεια μπορώ να πω, ότι μετά από τρία χρόνια δικαιώθηκα 100% για την επιλογή μου».

Ποιές διαφορές του πολωνικού πρωταθλήματος με το ελληνικό; Λένε, ότι στο πολωνικό ποδόσφαιρο τα κυρίαρχα συστατικά είναι η δύναμη και η φυσική κατάσταση παρά η τεχνική. Ποιά είναι η άποψή σου;

«Θα έλεγα, ότι δεν υπολείπεται της τεχνικής, αλλά σίγουρα υπερισχύει η φυσική κατάσταση και η δύναμη. Είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο βλέπεις όλες τις ομάδες ανταγωνιστικές. Αν κοιτάξουμε τη βαθμολογία, θα δούμε, ότι μηδενός εξαιρουμένου θα δούμε, ότι είτε παλεύεις για τη σωτηρία, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για την έξοδο στην Ευρώπη, όλες οι ομάδες έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον μέχρι τώρα, λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος. Όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Μία ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη ανεξάρτητα της βαθμολογικής της θέσης. Είναι ένα πρωτάθλημα που το 95% των γηπέδων και των εγκαταστάσεων είναι σαν να βλέπεις αγώνα στο Καραϊσκάκη. Όλα τα γήπεδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μεγάλα και γεμάτα κόσμο.

Μπορώ να πω, ότι η Πολωνία είναι μία πραγματικά ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Αλλά όπως είπα και στην αρχή είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο θα δεις πολλά γκολ, θα δεις πολύ καλό ρυθμό, τις ομάδες να τρέχουν πάνω-κάτω, δεν υπάρχει τόσο το “κλείνομαι πίσω και περιμένω να βρω χώρο στην κόντρα”. Αγαπούν το ανοικτό ποδόσφαιρο. Βλέπουν το ποδόσφαιρο από άλλη οπτική γωνία. Ναι μεν ενδιαφέρονται για τους πόντους και τη νίκη, αλλά όχι με άμυνα ταμπούρι και τα σχετικά».

Ας σταθούμε στην παρουσία των φιλάθλων και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Πώς το σχολιάζεις αυτό το φαινόμενο που τείνει να γίνει άπιαστο όνειρο στην Ελλάδα;

«Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα εδώ στην Πολωνία. Το ποδόσφαιρο παίζεται για τους φιλάθλους. Έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο με φιλάθλους και της μίας και της άλλης ομάδας, χωρίς αυτό να είναι ανασταλτικός παράγοντας και χωρίς να δημιουργούνται επεισόδια και χωρίς να μας καταστρέφουν τη δουλειά. Γιατί εμείς δουλεύουμε αυτά τα 90 λεπτά. Το να έχω φιλάθλους κατά τη διάρκεια του ματς να μου χαλάνε τη δουλειά είναι κάτι που δεν θα το ήθελα. Αυτό που βλέπω στην Πολωνία είναι, ότι υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Ο κάθε ένας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Φωνάζουν, τραγουδούν, εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο και δεν ανοίγει ρουθούνι. Είναι όλα μια χαρά. Τελειώνει το παιχνίδι, πάμε σπίτια μας και όλα καλά. Ούτε επεισόδια, ούτε ξύλο. Το τί κάνουν εκτός γηπέδου, δεν ξέρω, δεν με απασχολεί, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Μέσα στο γήπεδο όμως είναι όλα τέλεια. Και έχουμε φιλάθλους των δύο ομάδων. Πραγματικά είναι αυτό που λείπει από την Ελλάδα».

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας! Πως βλέπεις την ομάδα τώρα με Πογιέτ;

«Θέλω να πιστεύω, ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν λέω πως ο κ. Φαν’τ Σχιπ δεν έκανε καλή δουλειά. Έλειψαν οι διακρίσεις από την Εθνική το τελευταίο διάστημα. Ελπίζω με τον κ. Πογιέτ η ομάδα να δείξει ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Εύχομαι επιστροφή στις διακρίσεις, γιατί μας έχει λείψει, σε όλους τους Έλληνες, είτε παίζουμε στην Εθνική είτε δεν παίζουμε. Και εγώ ως Έλληνας θέλω να λέω, ότι η εθνική μου έχει διακρίσεις τώρα που είμαι στο εξωτερικό και να είμαι υπερήφανος και να καμαρώνω».

Μέσα σου πόσο θέλεις μία κλήση στην Εθνική;

«Σίγουρα μια κλήση στην εθνική είναι πάντα τιμή και καμάρι. Μπορείς να τη λες στα παιδιά σου για πάντα. Το να παίζεις στην Εθνική είναι, ότι κατάφερες να παίζεις στην ελίτ της χώρας σου. Πέρα από την προσωπική ικανοποίηση, επειδή παίζεις σε αυτό το επίπεδο, το να φοράς το εθνόσημο σε διεθνείς αγώνες είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζήσει ένας ποδοσφαιριστής. Πραγματικά, αν είναι να έρθει, καλώς να έρθει και θα το χαρώ».

Το συμβόλαιό σου λήγει τον Ιούνιο. Έχεις προτάσεις επιστροφής στην Ελλάδα; Φήμες λένε, ότι έχεις πρόταση από Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

«Υπάρχει οψιόν ανανέωσης με την Πογκόν. Αυτή έχει ενεργοποιηθεί λόγω των παιχνιδιών που έχω αγωνιστεί τη φετινή σεζόν. Οπότε στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η Πογκόν. Οπότε έχω άλλον έναν χρόνο συμβολαίου. Δεν έχω κάποια πρόταση από Ελλάδα και εξωτερικό, επίσημη. Τώρα αυτά που γράφτηκαν δεν μπορώ να τα σχολιάσω ή κάτι συγκεκριμένο να πω.

Πώς είναι η ζωή στην Πολωνία; Και πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Η ζωή στην Πολωνία είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τη ζωή στην Ελλάδα. Λίγο το κρύο, λίγο το ότι η κουλτούρα είναι διαφορετική, δεν υπάρχει και ο καφές μετά την προπόνηση. Έχουμε μία καθημερινότητα. Η γυναίκα μου έχει έρθει στην Πολωνία και ζούμε μαζί. Είναι πολύ ήρεμη η ζωή. Προπόνηση, σπίτι, κάποια βόλτα, φαγητό έξω. Έχουμε το σκυλάκι μας, οπότε στο πρόγραμμα είναι και λίγο περίπατος. Όλα είναι χαλαρά και ήρεμα».

Τί σου έχει λείψει περισσότερο από την πατρίδα;

«Μου έχει λείψει η οικογένειά μου, οι γονείς μου και ο αδελφός μου. Μου έχουν λείψει όμως και τα τατουάζ. Στην Ελλάδα και τον “Sake” τα έχω κάνει όλα. Οπότε τώρα πλέον περιμένω πότε θα κατέβω στις διακοπές. Δεν έχω κάποιο σχέδιο στο μυαλό μου. Έχω δύο-τρία σχέδια που είναι στη μέση. Έχω τη μισή πλάτη μισοτελειωμένη και το ένα πόδι. Ουσιαστικά, τώρα έχουμε τα μαζέματα».

Κλείνοντας ποιό μήνυμα θα έστελνες στους Έλληνες φιλάθλους;

«Νομίζω, ότι έμμεσα το πέρασα το μήνυμα, με αυτά που γίνονται εδώ στην Πολωνία. Πραγματικά θα ήταν ευχής έργον, στο άμεσο μέλλον να δούμε στα ελληνικά γήπεδα κόσμο και από τις δύο ομάδες. Χωρίς έκτροπα και επεισόδια. Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα ήταν εκείνος ο τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Η ευχή μου είναι να δούμε οπαδούς και των δύο ομάδων. Είναι ένα βήμα για να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο στο μέλλον».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News