Τρελαμένος ο Μπεργκ με όσα συμβαίνουν

Τρελαμένος ο Μπεργκ με όσα συμβαίνουν

Ο Μάρκους Μπεργκ υπογράμμισε πως ορισμένες φορές δεν ανέχεται κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και πως είναι αναγκασμένος να αντιδράσει.

Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε και τα ποδοσφαιρικά του ινδάλματα. Ο Μπεργκ μίλησε στην εφημερίδα “Έθνος”.

[ads2]

Αναλυτικά δήλωσε:

Για Το αν πιστεύει πως έχει γίνει «Έλληνας»: «Δεν ξέρω, ίσως να έχω αλλάξει. Μου είναι δύσκολο να ανεχτώ και ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ με πάθος και μερικές φορές δεν είναι εύκολο να κρυφτείς, να μη φανερώσεις αυτό που νιώθεις. Βγαίνουν και αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί για παράδειγμα να δείχνω θυμωμένος, αλλά σε κάποιες καταστάσεις αισθάνομαι ότι πρέπει να αντιδράσω. Αν μείνω ήρεμος, δεν θα ωφελήσει».

Για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και το αν είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ: «Ναι, σίγουρα. Έπαιξα για κάποιο διάστημα και με τον Φαν Νίστελροϊ, στο Αμβούργο, αλλά δεν ήταν στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Φοβερός σκόρερ, με εξαιρετικά προσόντα, αλλά όχι τόσο ικανός όσο ο Ζλάταν».

Για τα παιδικά του ινδάλματα: «Σε μικρή ηλικία δεν μπορώ να πω ότι με ενδιέφεραν οι επιθετικοί. Μου άρεσε να παίζω και λίγο πιο πίσω από τον φορ. Λάτρευα τον Μπέργκαμπ της Άρσεναλ, μου άρεσε βέβαια ο Ζιντάν και όλοι οι ποδοσφαιριστές αυτού του είδους. Δεν με ένοιαζε ποιος είναι καλός στράικερ».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Σουηδίας στον όμιλο Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο: «Όντως είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε. Θεωρώ “κλειδί” όμως το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε, πάμε με σημαντικό πλεονέκτημα στα δύο επόμενα και με πολύ καλύτερη ψυχολογία. Νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα θα παίξει καταλυτικό ρόλο».

Για το αν φοβάται για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στα γήπεδα της Γαλλίας: «Ναι, δεν μπορεί να το αποφύγεις. Όλοι το σκεφτόμαστε γιατί είναι κάτι που συμβαίνει. Και δεν μπορείς να προβλέψεις πότε ή πού θα συμβεί. Απλώς σκέφτομαι επίσης ότι η οργάνωση θα είναι πολύ καλή, επαγγελματική, ώστε να μπορέσουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο οι Αρχές, για να την απολαύσει ο κόσμος».

Για την εντελώς διαφορετική πορεία του Κλαούντιο Ρανιέρι με την Εθνική Ελλάδας και τη Λέστερ: «Ορισμένες φορές το ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις. Ωστόσο, είναι απλό. Κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα με την Ελλάδα, μπορεί να ξεκινήσουν στραβά και μετά να μην μπορείς να ανατρέψεις την κατάσταση. Δεν είναι μόνο ο προπονητής. Μια επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κανένας δεν μπορεί μόνος του να κάνει θαύματα. Το ξέρετε καλύτερα οι Έλληνες από την επιτυχία του 2004. Και τα τρελά πράγματα γίνονται σπάνια, όχι συνέχεια».

Για την άποψη του για την ελληνική κουζίνα: «Ναι, είναι εξαιρετική και αρέσει, όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους τους Σουηδούς. Η απλή ελληνική σαλάτα, με ντομάτα, αγγούρι, φέτα, ο μουσακάς είναι πολύ ωραίος, όπως το κεμπάπ και ο γύρος».

Για τα αγαπημένα του μέρη στην Ελλάδα: «Δεν έχω πολύ καιρό εδώ, αλλά όπου έχω πάει είναι πολύ όμορφα. Μου άρεσε το Costa Navarino, ενώ μοναδική είναι η Σαντορίνη. Από συζητήσεις που κάνω με Έλληνες και τα λίγο που ξέρω, η Ελλάδα είναι παντού όμορφη».

Για το αν παρακολουθεί αθλητικά στον ελεύθερο του χρόνο: «Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω ποδόσφαιρο. Γενικά αποφεύγω τα σπορ, όταν είμαι σπίτι, εκτός από ελάχιστες φορές».

Για την αγαπημένη του σειρά: «Βλέπω σταθερά το Game of Thrones. Μου άρεσε από την αρχή γιατί ήταν ανατρεπτικό. Πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες και απρόσμενο το σενάριο, καθώς σκοτώθηκαν νωρίς αρκετοί από τους αγαπημένους πρωταγωνιστές. Θεωρώ πάντως ότι ακόμη και τώρα παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον και συναρπαστική η εξέλιξη. Βλέπω και κάποια σουηδικά reality, αλλά μέχρις εκεί…».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News