«ΤΡΑΓΙΚΟΣ.Ο Παναθηναϊκός ρεζίλεψε τ' όνομά του στην Ευρώπη 3-0»

«ΤΡΑΓΙΚΟΣ.Ο Παναθηναϊκός ρεζίλεψε τ' όνομά του στην Ευρώπη 3-0»

Μπορεί με την νίκη του απέναντι στη ΑΪΚ ο Παναθηναϊκός να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στον επαναληπτικό, αλλά στο παρελθόν τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά για το τριφύλλι.

Από τις τέσσερις φορές που έχει βρεθεί στην ιστορία του σε νοκ άουτ διπλές αναμετρήσεις και έχει πάρει τη νίκη με 1-0 στην έδρα του μόλις μία φορά έχει κερδίσει την πρόκριση. Ήταν τη σεζόν 1987-88 όταν ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει τη Γιουβέντους, παίρνοντας «χρυσό» 1-1 στον επαναληπτικό του Τορίνο.

[ads2]

1996 – 1997, Ρόζερμποργκ- Παναθηναϊκός: 3-0 (Προκριματικά Chamopions League)

Όλοι πανηγυρίζουν μία ευνοϊκή κλήρωση του Παναθηναϊκού που τον φέρνει αντιμέτωπο με την άγνωστη τότε Ρόζερμοπργκ. Οι πρωταθλητές Νορβηγίας θα ηττηθούν με 1-0 από τον ΠΑΟ στην Ελλάδα μέσα στο ΟΑΚΑ. Στον επαναληπτικό τα πράγματα δεν θα πάνε πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός θα πάει με τον αέρα του φαβορί στην Νορβηγία και εκεί θα γνωρίσει μία βαριά ήττα με 3-0. Οι «ξυλοκόποι» όπως ονόμαζαν τότε τους παίκτες της Ρόζερμποργκ θα πάρουν την πρόκριση και ο Παναθηναϊκός θα γυρίσει πίσω στην Παιανία ταπεινωμένος. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της ταπείνωσης ήταν το πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» που έγραφε: «ΤΡΑΓΙΚΟΣ.Ο Παναθηναϊκός ρεζίλεψε τ’ όνομά του στην Ευρώπη 3-0! Διασυρμός από μία ασήμαντη ομάδα, που το μόνο που ήξερε ήταν να τρέχει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News